Hrvatska vlast namerava da oduzme a potom potopi zemlju manastiru Krka!

Started by vucko81, 30-12-2007, 09:12:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vucko81

Hrvatska vlast namerava da oduzme a potom potopi zemlju manastiru Krka!

BEOGRAD - Uprava pravoslavnog manastira Krka u Hrvatskoj izrazila je danas neslaganje sa odlukom hrvatskih vlasti o oduzimanju zemlje u vlasni¹tvu tog manastira.


"Ovim tekstom ¾elimo da izrazimo svoja neslaganja sa dosada¹njom politikom prema crkvama i manastirima i pravoslavnim Srbima od strane vlasti koja bi trebalo da se prema svakom graðaninu jednako odnosi", navodi uprava manastira Krka, koji se nalazi tri i po kilometra istoèno od Kistanja, u kanjonu reke Krke.

Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve i manastir Krka dobili su nedavno re¹enje o oduzimanju zemlje koja je u vlasni¹tvu manastira, a isto re¹enje dobila je i crkvena op¹tina Markovac, èija se zemlja nalazi blizu manastira Krka, pi¹e u saop¹tenju manastirske uprave.

Navedena imovina, kako je saop¹teno, biæe oduzeta u korist firme "Knauf d.o.o." koja æe nakon eksploatacije potopiti zemlji¹te. "Manastirske kuæe u Kistanjama su razru¹ene, u njima niko ne ¾ivi, ali nijedan poku¹aj da ih dobijemo nazad nije urodio plodom", navodi se u saop¹tenju.