Preminuo maturant banjaluèke Gimnazije

Started by frckica-j, 20-05-2009, 15:10:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Preminuo maturant banjaluèke Gimnazije
Izvor: Nezavisne novine

PRIJEDOR - Maturant banjaluèke Gimnazije Srðan Lojiæ (19) preminuo je od srèanog udara nakon ¹to mu je pozlilo na fudbalskoj utakmici u selu Gornja Lamovita kod Prijedora, potvrdila je juèe Gospa Arsenoviæ, portparol CJB Banjaluka.

On je umro preksinoæ oko 21.30 u Domu zdravlja u Omarskoj u koji je dovezen sa utakmice.

Prema rijeèima uèesnika turnira s podruèja banjaluèke i prijedorske regije, Lojiæ je u jednom trenutku sjeo na klupu za rezervne igraèe i od organizatora tra¾io predah i èa¹u vode, a potom se sru¹io na zemlju.

Kako su saop¹tili u Organizacionom odboru turnira koji se odr¾ava veæ 30 godina u ovom naselju povodom narodnog zbora u tom mjestu, nesretni mladiæ se tokom utakmice nije ¾alio na zdravstvene probleme, ali je u nekoliko navrata napu¹tao teren.

Prema informacijama iz Policijske stanice u Omarskoj, Lojiæu su mnogi poku¹ali pomoæi i dati vje¹taèko disanje, a oko 21 sat je prebaèen kolima Hitne pomoæi u Dom zdravlja u Omarsku.

Nikolina Balaban, de¾urni patolog iz Prijedora, kazala je da poku¹aj reanimacije u Domu zdravlja nije uspio i da je mladiæ preminuo najvjerovatnije zbog zastoja srca.

Svi koji su poznavali mladiæa i njegovu porodicu koja ¾ivi u banjaluèkom naselju Hisete juèe su bili u ¹oku. Maturanti banjaluèke Gimnazije jo¹ ne mogu da povjeruju da je njihov ¹kolski drug preminuo.

“Zateèeni smo i zgro¾eni tom tragiènom informacijom. Prije nekoliko dana proslavili smo zajedno s na¹im Srðanom maturu, a maturalna zabava je organiozovana u Banskom dvoru. Bio je veseo mladiæ, pravi prijatelj i izvrstan sportista koji je dugo trenirao u banjaluèkom BSK-u”, kazao je Andrej Kavaz, ¹kolski drug i najbolji prijatelj preminulog mladiæa.

Prièa da se nikada nije ¾alio na zdravstvene probleme, a turniri u malom fudbalu koje je redovno posjeæivao su bili sastavni dio njegovog sportskog anga¾mana i rekreacije.

“Srðan nikad nije pu¹io, pio ili probao drogu. Juèe smo se nas sedmorica nerazdvojnih drugova èitav dan vozili autima po gradu, èak smo i na rafting i¹li. Kada je oti¹ao na turnir, dao je dva gola na utakmici i sjeo na klupu za rezervne igraèe i umro”, prièa vidno potreseni Kavaz.

Gimnazijalci su sa svojim profesorima u naselju Hisete posjetili porodicu Lojiæ koju je zadesila velika tragedija.

“Sada vi¹e nije meðu nama i najmanje ¹to mo¾emo uèiniti je da cijeli Srðanov razred èetvrti pet banjaluèke Gimnazije bude u ovim te¹kim trenucima uz njegovu porodicu, majku, oca i sestru”, ka¾e Kavaz.

Nakon zavr¹ene Gimnazije Lojiæ je namjeravao da upi¹e pravo ili kriminalistiku.

“Napustio profesionalni fudbal”

Zoran Dragi¹iæ, koji je nekada trenirao Srðana Lojiæa u BSK-u, kazao je da ni¹ta nije ukazivalo da ima probleme sa zdravljem.

“Bio je standardan igraè u juniorskim i kadetskim timovima. Nije imao zdravstvenih problema, niti se ¾alio na njih. Mislim da je èak jedan od rijetkih koji su prisustvovali na svakom treningu”, isprièao je Dragi¹iæ.

On je pojasnio da je Lojiæ u junu pro¹le godine oti¹ao iz kluba i da se prestao baviti profesionalnim fudbalom.

“Prije nekoliko dana, ta juniorska generacija BSK-a, dogovorila se da uèestvuje na turniru u Omarskoj i pogledajte ¹ta se dogodilo. Ovo je u¾asna tragedija”, kazao je Dragi¹iæ.





Momak je iz mog naselja. I¹ao u moju osnovnu ¹kolu i Gimnaziju. Moj brat ga je znao, kao i moj otac njegovog. Danas bila sahrana. Tragedija... Eh, tugo!  a005