Dete umrlo nakon zahvata u privatnoj klinici

Started by tarantulica, 09-06-2007, 13:52:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pig_am_am

bugarke su oslobodjene...
ma sve sad je to bezveze... devojcicu niko ne moze vratiti...

tarantulica

Lekari nedu¾ni za smrt male Anje Grahovac?

Predmet o istrazi povodom smrti trogodi¹nje devojèice Anje Grahovac prosledjen je Okru¾nom tu¾ila¹tvu na dalje postupanje, izjavila je portparol Okru¾nog suda Ivana Ramiæ.

Ramiæeva je agenciji Beta rekla da je predmet prosledjen tu¾ila¹tvu nakon ¹to je dostavljen nalaz i mi¹ljenje ve¹taka sudske medicine sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koje je zatra¾eno 8. avgusta.

"Veèernje novosti" pi¹u da su ve¹taci iz Novog Sada utvrdili da lekari koji su operisali Anju Grahovac nisu uèinili nijedan propust koji bi mogao prouzrokovati njenu smrt.

Pozivajuæi se na izvor blizak istrazi, list pi¹e da se u izve¹taju navodi i da je obdukcijom utvrdjeno postojanje mo¾dane smrti ali ne i uzrok koji je doveo do o¹teæenja mozga.

Devojèica Anja Grahovac, posle operacije katarakte koju su 21. maja obavili lekari oftalmolo¹ke ordinacije "Iliæ", na privatnoj klinici "Perfekta" nije se probudila iz anestezije. Potom je pala u komu i hitno prebaèena u Institut za majku i dete, gde je preminula 4. juna.Obdukcionim nalazom, kao uzrok smrti utvrdjen je nedostatak kiseonika tokom operacije.

Zbog sumnje da su nesavesno pru¾ili lekarsku pomoæ uhap¹eni su anesteziolog Stanoje Gli¹iæ, vlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinoviæ, suvlasnik oène ordinacije "Iliæ" Bo¾idar Iliæ, kao i serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljeviæ. Osumnjièeni se nalaze u pritvoru, a u istrazi je saslu¹ano 16 svedoka.

(Beta)

pig_am_am

da... sto bi rekao profesor,jos ce ona ispasti kriva sto je umrla, gospode boze. :namcor