Virus upozorava na opasnosti HIV-a i side

Started by pereca, 24-06-2007, 17:28:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

Virus upozorava na opasnosti HIV-a i side
Autor: Blic online

Internet “crv” koji ne pravi nikakvu ¹tetu raèunarima, veæ slu¾i da edukuje vlasnike zara¾enih kompjutera o virusu HIV i sidi, otkriven je pro¹le nedelje. Crv pod imenom W32/LiarVB-A ¹iri se preko deljenih mre¾nih datoteka, USB memorija, flopi diskova i drugih prenosnih medija na kojima pravi sakrivenu datoteku autorun.inf, pomoæu koje se startuje kada se medij upotrebi.
Virus ne nosi nikakav maliciozni kod veæ s vremena na vreme otvori generisanu veb stranu na kojoj se nalaze informacije o virusu HIV i sidi. Jedini problem koji mo¾e da proizvede je zamena postojeæe autorun.inf datoteke.
“Veæina drugih crva je napravljena kako bi nanela ¹tetu ili donela liènu korist autorima, ovaj slu¾i samo da prenese informacije i sidi i virusu HIV. Bez obzira na to, autor ovog crva kr¹i zakon. Svako ima pravo da bira ¹ta æe imati na svom raèunaru i koje æe stranice èitati. Niko ne sme nametati poruke korisnicima raèunara, ma koliko one bile altruistiène”, rekao je Grejem Klui, konsultant “Sophosa”, jedne od najveæih kompanija koja se bavi za¹titom raèunara.
Struènjaci predviðaju da æe biti sve vi¹e ovakvih dobroæudnih “grafiti” virusa, koji æe umesto ¹tete, na raèunarima riti razne poruke

Bred

Quote“Veæina drugih crva je napravljena kako bi nanela ¹tetu ili donela liènu korist autorima, ovaj slu¾i samo da prenese informacije i sidi i virusu HIV. Bez obzira na to, autor ovog crva kr¹i zakon. Svako ima pravo da bira ¹ta æe imati na svom raèunaru i koje æe stranice èitati. Niko ne sme nametati poruke korisnicima raèunara, ma koliko one bile altruistiène”, rekao je Grejem Klui, konsultant “Sophosa”, jedne od najveæih kompanija koja se bavi za¹titom raèunara.
QuoteStruènjaci predviðaju da æe biti sve vi¹e ovakvih dobroæudnih “grafiti” virusa, koji æe umesto ¹tete, na raèunarima riti razne poruke
Dadose mi ideju kako da reklamiram forum :K