Bogdan Dikliæ ranio sebe na snimanju

Started by Bred, 11-01-2008, 21:36:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: G. Ðukiæ, A. ®. Ad¾iæ | 12.01.2008 - 19:48
Bogdan Dikliæ ranio sebe na snimanju

PRIJEDOR, BEOGRAD - Poznati glumac Bogdan Dikliæ te¹ko se povredio juèe na snimanju filma „Turneja“, nedaleko od Prijedora , kada je ispalio rafal iz „kala¹njikova“ i jedna od ispaljenih èaura pogodila ga je u levo oko.

Dikliæ u ovom filmu igra vojnog zapovednika, a u èetvrtak po podne glumio je u sceni u kojoj puca iz „kala¹njikova“ sa manevarskom municijom. Ispalio je rafal, èaura ga je pogodila u oko, a kolege su odmah pritrèale da mu pru¾e pomoæ.
Kako nije bilo moguæe da mu se uka¾e pomoæ na terenu, producent filma i glumac Tihomir Staniæ, direktor Slobodan Paviæeviæ i reditelj Goran Markoviæ povreðenog Dikliæa odmah su stavili u automobil i odvezli u bolnicu u Prijedor, odakle je prevezen u Banjaluku. Oftalmolozi su ga pregledali, konstatovali da je povreda oka te¹ka i sanitetskim vozilom Dikliæ je prevezen na VMA, gde je primljen u noæi izmeðu èetvrtka i petka.
- Dikliæ ima te¹ku kontuzionu povredu levog oka zadobijenu od èaure automatske pu¹ke. Po prijemu, levo oko mu je bilo ispunjeno krvlju. Data mu je terapija i krv iz oka poèela je da se povlaèi. Lekari koji su ga pregledali i konstatovali da za sada nema potrebe da ga operi¹u - ka¾e sagovornik „Blica“ iz ove medicinske ustanove i dodaje da æe lekari definitivnu dijagnozu moæi da daju nakon desetak dana, kada se otok, podliv i krv povuku iz oka“.
Svetozar Cvetkoviæ, koproducent filma i jedan od protagonista, rekao je da su posle nesreæe izdali saop¹tenje za javnost.

blic

_d.0.t_


Wolf


darusaz

Да ли неко има неки "апдејт" ситуације?

tarantulica

Повређени Богдан Диклић се опоравља

Глумац Богдан Диклић, због повреде левог ока задобијене услед испаљивања чауре аутоматске пушке на снимању филма у Приједору,  примљен је прексиноћ на Клинику за очне болести Војномедицинске академије у Београду. Ова здравствена установа саопштила је јуче да је глумац довезен са контузионом повредом левог ока, да су лекари применили одговарајућу конзервативну терапију, али да хируршка интервенција, за сада, није потребна. Лекари Војномедицинске академије су констатовали да је реч о повреди у акутном стању и да ће дефинитивну дијагнозу моћи да дају после десетак дана, када се оток, подлив и крв буду повукли из ока. У саопштењу Одељења за односе са јавношћу ове угледне здравствене куће наводи се да лекари верују да ће се, након повлачења отока, вид глумца вратити у нормално стање. „Поводом различитих информација и различитих тумачења у вези са повредом коју је Диклић доживео на снимању филма ′Турнеја′ у продукцији ′Тестамент филма С′ из Београда и ′Балкан филма′ из Бањалуке, дужност нам је да издамо званично саопштење поводом овог догађаја”, наводи се у писму продуцената Светозара Цветковића и Тихомира Станића, као и редитеља и сценаристе Горана Марковића, достављеном Танјугу..
Приликом прекјучерашњег снимања сцене у којој Диклић у улози заповедника ХВО испаљује рафал из аутоматског наоружања изнад глава главних актера филма „дошло је до несрећног случаја и повређивања којом приликом је једна од испаљених чаура, испадајући из магацина за метке, погодила Диклића изнад левог ока, начинила му посекотину, а ударац чауре изазвао контузију ока”, наведено је у саопштењу.
Д. Д. К. - Танјуг
[објављено: 12.01.2008.]