Sporazum o asocijaciji i pridruzivanju Srbije sa EU

Started by darusaz, 11-04-2008, 11:53:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz



EВРОПСКА унија понудиће Србији да 28. априла потпише Споразум о стабилизацији и придруживању, сазнају „Новости“.
Наши саговорници су нагласили да ће председник Борис Тадић прихватити ту понуду и потписати ССП са ЕУ.
- Тадић ће, готово је извесно, прихватити понуду да 28. априла на Савету министара спољних послова ЕУ у Луксембургу потпише овај документ. Председник Србије ће се позвати на Бечку конвенцију, по којој као шеф државе има право да потписује међународне споразуме. Алтернатива Тадићу за потписивање ССП је вицепремијер Божидар Ђелић, који би се позвао на овлашћење које је добио од Владе Србије 6. децембра 2007. године. Понуда Србији за потписивање ССП, закључују наши саговорници, могла би да стигне од европских званичника већ током следеће недеље.

(Пренето из "Вечерњих новости")

--------------------------------------
:batina  :run
No comment. А као неће иностранство да се меша у изборе у Србији. Није него, још Тадија јуче виче - немојте да ми помажете сада, а онда одлучи да иде и потписује. Цццццц.... Али као што рече неко у коментарима на сајту "Новости":  И Драгиша Цветковић је "нешто" потписивао, а касније је следило оно сто сви добро знамо.  :pljes:

jasna_ns

meni miri¹e na jo¹ jedan bummmmmmmmm  puc

Wlada

Човек ради оно за шта му је већинска Србија дала мандат  :Bog

darusaz

Quote from: Wlada on 12-04-2008, 00:17:37
Човек ради оно за шта му је већинска Србија дала мандат  :Bog
А он се залаже за поделе на грађане "првог" и "другог" реда и на већинске и мањинске Србије, ма демоНКРација на делу.  :wall:

Искрено се надам да од тога нема ништа :)

Wlada

Уколико је то истина онда то није његова подела већ подела 2 500 000 грађана који су гласали за њега  :~
(пошто је та фраза изречена пре избора, дакле није никога преварио јер се његова реторика није променила...за разлику од реторике свих осталих бивших председничких кандидата)

lelemud

#5
Demokratija = vladavina naroda, tj. vecine; to automatski znaci da se odlucuje po njihovoj volji a ne volji manjine sto ih, na izvestan nacin cini drugorazrednim gradjanima (neverovatno je da ovo moram da objasnjavam)
Vecina je dala Tadicu mandat, Tadic je jos u kampanji rekao da ce potpisati cim bude mogao
Dakle, narod je rekao da se potpise SSP
Kada bi bilo po vasoj (Bogu hvala manjinskoj) volji ne bi bilo potpisa, sto bi znacilo diktatura (diktatura = vladavina manjine)
A ako niste sigurni sta je to, pitajte nekoga ko se seca 90-ih a bio je u vecini, tj. ne u vlasti posto vidim da medju ovim srBskim patriotama nema takvih

chernosamba

Naravno da treba da potpise...

rebel

Ja sam vec kupio Rumunsku Daciu, poklonio francuski Pezo i prestao da podgrevam rucak na slovenackom sporetu!
U to ime Ne i samo Ne!
:nene: :sarcasm:

dirigent

      Moze on da podpise , ali ako njegova koalicija izgubi izbore (koji su posle dve nedelje odtog datuma) ja bih ga uhapsio i osudio na 3 godine izgnanstva i zabrane bavljenja politikom (ostrakizam).

       AKO SRBI ZELE EU , MOZE SE POTPISATI I 13 maja , a ovde neko na mala vrata, zato sto vidi da to nije izvesno, zeli da proturi drzavnu odluku koristeci pravni vakum vlade u ostavci. Da se Vlasi ne dosete...  :*:

Maslacak

#9
Ajmo ponovo. Predsednik Tadiæ je ne tako davno pobedio na izborima. I u toj kampanji je govorio da æe potpisati sporazum èim mu bude ponuðen. I graðani su to veæinski izglasali.

©ta æe da bude posle 11. maja videæemo... ali Tadiæ ima ovla¹æenje da to uradi, i naravno da æe to da uradi jer je obeæao narodu... a biæe on predsednik i posle 11. maja i ko god pobedio, njegov legitimitet kao predsednika dr¾ave ne mo¾e i neæe biti doveden u pitanje.

wolfeitzckie

 
Quote from: Maslacak on 14-04-2008, 16:55:33
ali Tadiæ ima ovla¹æenje da to uradi

Ово је кључно! Дакле, он има правна овлашћења да то уради, а и морална, јер то ради на почетку свог петогодишњег мандата а не на крају. А после тога нека господа из ДСС-а и СРС-а направе владу, пониште споразум и погазе закон, не би им био први пут, то је њихов омиљен хоби...

Wlada

Quoteja bih ga uhapsio i osudio na 3 godine izgnanstva i zabrane bavljenja politikom (ostrakizam).

Мислим да би се испречила једна армија од само 2 500 000 пунолетних грађана  :~

Masha

Dirigentu, predsednik je izabran na izborima u februaru i on ce biti predsednik narednih 5 godina i njegova funkcija, kao ni njegova ovlascenja ne zavise od toga ko ce sa kim formirati vladu i da li ce njegova kolacija pobediti i na parlamentarnim izborima. Dakle, jednostavno receno - mesas babe i zabe.

zerocool

zar ne treba taj sporazum da usvoji skupstina  :hm , pa ako je tako onda ako ima vecinu ne treba da brine, ali ako nema, onda je to opet demokratija

Wlada

Скупштина усваја законе, а споразуме може само да ратификује  :wall:

Влада и председник склапају споразуме, а пошто је влада донела једногласну одлуку да се споразум потпише, чека се само понуда ии ЕУ и :igra:

А ако "народњаци" и радикали желе да на скупштини одбаце споразум, нека тако и учине, они сад дижу фрку јер знају шта би то онда за њих значило:
Крај лагању народа о томе да су за ЕУ  :~