Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chef



Odbojka¹ka reprezentacija Srbije i Grne Gore suoèila se sa velikim problemima po dolasku u Moskvu, po¹to organizator finalnog turnira Svetske lige - Ruski odbojka¹ki savez nije ispunio obaveza oko doèeka i sme¹taja "plavih".

Ekipa SCG, koja sa struènim, medicinskim i prateæim osobljem broji 22 osobe sletela je sa sat vremena zaka¹njenja u Moskvu, na aerodrom "©eremetjevo".

Tada je iskrsao prvi problem - èekali su vi¹e od sat i po na paso¹koj kontroli. Nekim igraèima su èak bili oduzeti paso¹i sa sumnjom da su falsifikovani. Kapiten Nikola Grbiæ, tehnièar Veljko Petkoviæ, koji je inaèe cele pro¹le sezone igrao u Rusiji i primaè Slobodan Bo¹kan morali su zbog takve sumnje da prodju dodatnu kontrolu.

Kada su konaèno svi èlanovi tima pro¹li proveru paso¹a i viza na izlazu ih je doèekao samo vodiè koji je bio i vozaè autobusa.

"Plavi" su stigli u medjunarodni hotel visoke kategorije sa pet zvezdica, ali su i tu nai¹li na problem. Osoblje hotela odbilo je da igraèima da kljuèeve od soba, sve dok za èetvoricu od 22 èlana tima ne stignu garancije o plaæanju, iako je Odbojka¹ki savez Srbije jo¹ pre sedam dana poslao spisak delegacije "plavih".

Posle dodatnih sat i desetak minuta èekanja "plavi" su konaèno dobili sobe. Nije jasno zbog èega je tim SCG nai¹ao na ovaj problem s obzirom da i ostale ekipe uèesnice finalnog turnira broje najmanje 22 èlana, a italijanska, na primer, 25. Reprezentacija SCG je i sa velim zaka¹njenjem dobila veèeru, s tim ¹to ponovo nisu ugo¹æeni svi, veæ su èetvorica morala da potra¾e obrok na drugom mestu.

Izvesno je da "plavi" prvi meè finalnog turnira Svetske lige igraju ba¹ sa domaæinom Rusijom, u sredu od 18 sati po centralno evropskom vremenu. O problemima je obave¹tena i kancelarija Odbojka¹kog saveza Srbije, koja je iznenadjena s obzirom na inaèe dobre odnose sa Ruskim odbojka¹kim savezom. Na prethodnih ¹est finalnih turnira na kojima su "plavi" uèestvovali ovakve situacije nikada se nisu dogodile.

Finalni turnir Svetske lige odr¾ava se od 23. do 27. avgusta, a pored SCG i Rusije jo¹ uèustvuju Brazil, Francuska, Bugarska, Italija.

Vampire 666

#1
26/09/2006 | Izvor: B92, OSS
Poraz plavih od Rusije u taj-brejku
®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije i Crne Gore pora¾ena je od Rusije na startu takmièenja u drugoj grupi kvalifikacija za Grand Prix 2007. Rusija je u Varni savladala „plave“ rezultatom 3:2, po setovima 22:25, 25:17, 21:25, 25:18 i 15:8, posle 92 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Palate Kulture i Sporta posmatralo je 300 gledalaca, a sudili su Avelino Azevedo iz Portugalije i Epaminodas Gerotodoros iz Grèke.

Ekipa SCG igrala je odlièno tokom prvog i treæeg seta, ali je lako izgubila drugi i èetvrti. U taj-brejku Rusija je odlièno poèela, povela sa 6:2, a na¹a selekcija samo je u jednom trenutku pri¹la na minus jedan.

„Poku¹ali smo od poèetka da forsiramo na¹u igru i napadnemo rivala servisom, da ih odvojimo od mre¾e. Jednim delom smo to i uspeli, ali smo i napravili ba¹ dosta gluposti. Mislim da je u ovom meèu prevagnulo iskustvo Rusije. Nadam se da smo im pru¾ili dostojan otpor“, objasnila je Vesna Èitakoviæ–Ðuri¹iæ, kapiten „plavih“.

„Bila je ovo te¹ka utakmica u kojoj smo igrale dobro, naroèito u drugom delu meèa. Posle mnogo gre¹aka u prva dva seta, trebalo nam je vremena da prona¹emo napu igru i savladamo odliènu Srbiju i Crnu Goru“, rekla je Natalija Safronova, kapiten Rusije.

„Iskreno, da nam je neko pre meèa ponudio ovakav rezultat, oberuèke bismo ga prihvatili. Odigrati ovakav meè protiv Rusije, za nas je veliki uspeh, ali kad stignete do petog seta i izgubite ga, morate biti nezadovoljni. Morali smo da odigramo hrabrije. U veæem delu meèa imali smo aktivan blok i dobru odbranu. Mi smo ovde najmlaða ekipa i posle poraza, najèe¹æe odigramo slabije drugi meè. Iskreno se nadam da æemo u Varni iz susreta u susret igrati sve bolje i bolje. Te¹ko je reæi kakav æemo rezulat ostvariti, ali bio bih zadovoljan kada bismo protiv Italije i Turske odigrali bar kao protiv Rusije“, istakao je Zoran Terziæ, prvi trener plavih seniorki.

„Sviða mi se ekipa Srbije i Crne Gore, jer jako dobro igra i ima odlièan servis. Danas su nas ba¹ namuèili. Pomno su pazili na na¹ prvi tempo, pa smo morali stalno da igramo sa kraja mre¾e. Mislim da æe ova ekipa imati dosta uspeha u buduænosti“, naglasio je Ðovani Kaprara, selektor Rusije.

Plave u sredu od 13 èasova igraju sa Italijom.

SCG - Rusija                 2:3 (25:22, 17:25, 25:21, 18:25, 8:15)
Turska - Italija               3:2 (20:25, 22:25, 25:20, 25:19, 15:12)








27/09/2006 | Izvor: B92
GP: Te¾ak poraz od Italije


®enska odbojka¹ka reprezentacija SCG pora¾ena je i u drugom meèu kvalifikacionog turnira za plasman u Gran Pri 2007, koji se igra u bugarskom gradu Varna.

Bolja od na¹eg tima u sredu je bila Italija, koja je pobedila rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:17, 25:21.

Dan posle velike borbe sa Ruskinjama "plave" su totalno podbacile u duelu sa Italijom i do¾ivele lak i ubedljiv poraz pred svega oko 50 gledalaca.

Italija je pobedom popravila utisak iz prvog dana, kada je do¾ivela neoèekivan poraz od Turske.

Drugim porazom u grupi na¹ tim je znaèajno umanjio izglede da se plasira u bara¾ za mesto u Gran Priju, po¹to je posle tri meèa u grupi jedini bez pobede.

U toku veèeri Rusija igra sa Turskom, koja æe biti rival na¹eg tima u sutra¹njem meèu treæeg kola.

Direktan plasman u Gran Pri takmièenje izboriæe pobednik grupe, a ekipe sa druge i treæe pozicije idu u bara¾.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

Vampire 666

29/09/2006 | Izvor: B92, Beta
Vojvodina pobedila Numansiju
Odbojka¹i Vojvodine Novolin pobedili su u gostima ekipu ¹panske Numansije sa 3:1 (25:23, 25;22, 19:31, 25:21), u prvom kolu Lige ¹ampiona Evrope.

U drugom kolu, u sredu, 4. oktobra, Vojvodina Novolin æe na svom terenu igrati sa italijanskim Kuneom, u sredu, 4. oktobra, od 20.00 sati.

U grupi D, uz Vojvodinu, Numansiju i Kuneo, igraju jo¹ grèki Panatinaikos, èe¹ka Ostrava i nemaèki Fridrihshafen.

U Grupi A Lige ¹ampiona, i poslednji ¹ampion SCG, podgorièka Buduænost zabele¾ila je pobedu. Ona je na svom terenu savladala ¹pansku ekipu iz Palma de Majorke sa 3:2 (25:16, 22:25, 25:22, 30:32, 15:10).
Priredio: ®eljko Èaèija

Vampire 666

SCG savladala prvakinje sveta
U prvoj zvaniènoj utakmici na svetskom prvenstvu posle 28 godina na¹a ¾enska odbojka¹ka selekcija igrala je sa svetskim prvakinjama Italijom i pobedila. Sjajnom igrom, naroèito u odbrani, na¹ tim uspeo je da nadigra apsolutnog favorita u ovom meèu.

Konaèan rezultat bio je 3:1 po setovima 25:18; 25:22; 19:25 i 27:25.

Prvi set na¹a reprezentacija dobila je ubedljivo sa 25:18. Do prvog tehnièkog tajm auta Italijanke su bile u laganom voðstvu. Posle toga su napravile osetniju prednost od 3 poena. Meðutim na¹e devojke se nisu predavale, veæ su izjednaèile na 11:11 i od tog momenta su preuzele kontrolu nad igrom. Sigurnom igrom do¹le su do prvog seta.

Drugi set Italijanke su poèele znatno anga¾ovanije i do prvog tehnièkog tajm auta stekle su prednost od tri poena. Poveæale su prednost na 9:5, a onda su na¹e odbojka¹ice napravile seriju od tri poena i smanjile na 8:9. Italijanke su uspevale da odr¾e 2 poena razlike a odna su na¹e uspele da preokrenu rezultat na 15:14.

Na drugi tehnièki predah oti¹lo se pri rezultatu 16:15 za na¹ tim. Na¹e su dobrom igrom do¹le do 20:18 a onda su dve lopte ispucale u aut i Italijanke su izjednaèile rezultat. Do¹lo je do rezultatsek klackalice a onda su na 22:22 na¹e napravile tri uzastopna poena i osvojile i drugi set.

Treæi set ponovo je poèeo dominacijom Italijanki. Na prvom tehnièkom odmoru imale su dva poena prednosti. Odmah zatim poveæale su na 12:7 i prednost odr¾avale do drugog tehnièkog tajm auta kada je bilo 16:10. Na¹e odbojka¹ice nikako nisu uspevale da se konsoliduju i sve ¹to su uspele da urade je da osvoje 19 poena u tom delu igre.

Èetvrti set poèeo je voðstvom Italijanki od 2:0 ali su na¹e odliènom igrom u odbrani preokrenule na 4:2. Na prvom tehnièkom predahu bilo je 8:4 za na¹ tim.  Na¹e su vodile 9:5 . a onda su Italijanke napravile seriju od 3 uzastopna poena. Na¹e su se malo prenule i poveæale prednost na tri poena 11:8. Na odmor se oti¹lo pri rezultatu 16:13 za SCG.

Odmah posle tajma auta poveæana je prednost na 18:13, ali su Italijanke uzvratile sa tri uzastopna poena.  U nastavku su Italijanke izjednaèile na 19:19. Meðutim, na¹e reprezentativke su do¹le do dva poena prednosti 22:20. Do prve set meè lopte stigle su pri rezultatu 24:21. Italijanke su smanjile na 24:23. Terziæ je odmah zatra¾io tajm aut, ali nije uspeo da prekine seriju Italijanki.

Do nove set meè lopte do¹le su na¹e devojke pri rezultatu 25:24. Rezultatska klackalica se nastavila ali su na¹e devojke uspele da blokom doðu do 27 poena i pobede svetke ¹ampionke sa 3:1.

Kompletni rezultati 1.kola:

Grupa A

Koreja - Kostarika 3:0
Poljska - Kenija 3:1
Kineski Tajpeh - Japan 3:1

Grupa B
Dominikana - Nemaèka 0:3
Meksiko - Rusija 0:3
Kina - Azerbejdzan 3:1

Grupa C
Brazil - Portoriko 3:0
Holandija - Kamerun 3:0
SAD - Kazahstan 3:2

Grupa D
Peru - Egipat 3:0
Turska - Kuba 0:3

Vampire 666

Nova pobeda odbojka¹ica Srbije!
fivb.org
fivb.org

Posle dva kola takmièenja u grupi ‘D’ na Svetskom prvenstvu u Japanu odbojka¹ice Srbije (i Crne Gore) imaju èetiri boda i, prilièno neoèekivano, vode na tabeli. U sredu je pobeðena selekcija Kube, trostruki olimpijski pobednik, sa 3:1 (25:22, 22:25, 25:20, 25:23).

Ohrabrene pobedom nad braniteljkama titule, Italijankama, na¹e odbojka¹ice su u meè sa Kubom u¹le spremne da poka¾u da mogu da igraju sa najjaèim selekcijama na Svetskom prvenstvu.

Dobrom igrom u polju i uz manji broj gre¹aka od protivnica na¹e reprezentativke su dobile prvi set. Do 17:17 igralo se ‘u egalu’, a onda su nekoliko puta iz kontre pro¹le Ðerisilo i Nikoliæ, pa je posle 22 minuta prvi set dobijen.

fivb.org
fivb.org

Ceo set protekao je u ujednaèenoj igri obe ekipe, najdu¾a 'serija' bila je od dva poena, pa se na prvi tajm aut oti¹lo sa 8:7 za na¹ tim, na sledeæem je bilo 16:15 za Kubanke.

Protivnice su pravile ne¹to manje gre¹aka nego u prvom setu, a proradio je i 'prvi tempo' Kalderon (visoka 191cm) i Kariljo (193cm) i blok Gonsales – Ruis za 21:18. Terziæ je poku¹avao izmenama da promeni ritam igre, na¹ tim do¹ao do 22:23 ali je rezultat posle 25:22 za rivalke u drugom setu bio 1:1. I drugi set trajao je 22 minuta.

U treæem setu odliènim servisom Nata¹e Krsmanoviæ i, posebno, Ivane Ðerisilo na¹e reprezentativke do¹le su do 7:2 i na prvi tajm aut oti¹le sa predno¹æu od 8:4. I posle pauze nastavljeno je u istom ritmu, Vesna Èitakoviæ servirala je kao i prethodnice i posle devet minuta igre u tom setu bilo je 12:5.

Maja Ognjenoviæ odlièno je dizala, ali je u svakom setu bar po jednom 'kuvanjem' donosila poene na¹em timu i èinila Kubanke nervoznijima. Anja Spasojeviæ, Ivana Ðerisilo i Jelena Nikoliæ su pogaðale i na drugu pauzu selekcija Srbije (i Crne Gore) oti¹la je sa 16:10.

fivb.org
fivb.org

Kubanke su zaigrale bolje, poku¹avajuæi da se vrate u set, ali je posle 19:14 i 20:15 Ivana Ðerisilo blokom '1 na 1' ubila Kubankama nadu da mogu do voðstva. Set je, posle dva poena Anje Spasojeviæ i opasnog smeèa kapitena Ivane Èitakoviæ, posle ukupno 23 minuta igre dobijen – 25:20.

U èetvrtom setu igraèice SCG povele su sa 2:0, Kubanke preokrenule na 4:2 a do prvog tehnièkog tajm auta (8:7 za Kubu) bilo je neizvesno. Bilo je jasno da favorizovanim protivnicama ostaje malo vremena za preokret.

Sledi period mnogo bolje igre Kubanki, prolazile su Kariljo i Gonsales, na¹a odbrana nije funkcionisala pa se na sledeæu pauzu oti¹lo sa 16:11 za Kubu.

Usledila je dobra serija (u ovom meèu) 'plavih' za 18:19, a prvo izjednaèenje posle poèetka seta viðeno je u fini¹u seta – 20:20. Jo¹ jednom su Kubanke pojaèale, povele sa 22:20, ali je usledila impresivna serija na¹ih igraèica za 24:22.

fivb.org
fivb.org

Prvu set loptu Kubanke su odbranile, posle poku¹aja Jelene Nikoliæ i 'blok auta' meè je zavr¹en pobedom selekcije Srbije i Crne Gore.

Meè je trajao sat i 31 minut.

Èetvrtak je u Nagoji slobodan dan, a u petak na¹a reprezentacija igra sa selekcijom Perua. Meè poèinje u 6 èasova po srpskom vremenu.

Hala "Dvorana duge". Gledalaca: 270 Sudije: Abdul Al Sobah (Bahrein), Karlos Simino (Brazil).

Dread Lord

SP: SCG uz preokret pobedila Peru!

Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore pobedile su Peru sa 3:2 (22:25, 21:25, 25:20, 25:16, 25:23) u utakmici 3. kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Plave" su do novih bodova do¹le posle velikog preokreta, jer su gubile sa 2:0 u setovima, ali su onda mnogo boljom igrom osvojile naredna tri seta  i do¹le do treæeg uzastopnog trijumfa, kojim i dalje èuvaju vrh tabele. Peti set ostaæe upamæen po velikoj borbi u kojoj su na¹e odbojka¹ice, pri rezultatu 14:10, propustile èetiri meè lopte, da bi, na kraju, odluèujuæi poen osvojile tek pri rezultatu 24:23!!!

U ostalim meèevima grupe, Egipat se sastaje sa Kubom, a Italija sa Turskom. Na¹a selekcija sutra igra sa Egiptom od 6 èasova.

Preokret u meèu u kome je SCG gubila sa 0:2 donele su prave izmene koje je naèinio selektor Zoran Terziæ. On je promenio igru ekipe uvodjenjem tehnièara Maje Simaniæ, blokera Aleksandre Rankoviæ i primaèa Bri¾itke Molnar.

Ekipa SCG je poèela meè u istom sastavu kao i prethodna dva meèa na
SP: tehnièar Maja Ognjenoviæ, korektor Ivana Djerisilo, primaèi Jelena Nikoliæ i Anja Spasojeviæ, srednji blokeri Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ i Nata¹a Krsmanoviæ i libero Suzana Chebiæ.

I ta ista postava dobro je poèela prvi set, povela sa 5:2, ali je posle serije dobrih servisa protivnika i slabijih prijema tima SCG do¹lo do izjednaèenja na 5:5.

Tada je inicijativu preuzeo Peru, zadrzav¹i je do kraja seta koji je re¹io u svoju korist sa 25:23, iako je SCG imala povremene serije.

Na prvom tehnièkom tajm-autu u drugom setu bilo je 8:7 za SCG, ali su na drugom Peruanke vodile sa 16:12, zahvaljujuæi znaèajno poveæanom broju gre¹aka koje je naèinala ekipa SCG u poredjenju sa prva dva kola kada su savladale Italijanske i Kubanke.

Selektor Terziæ je izmenama vraæao svoj tim u igru u tom setu, ¹to je donelo rezultat, ali ne dovoljno da bi veæ tada do¹lo do preokreta. Na kraju je bilo 25:21 za vodjstvo Perua od 2:0.

U postavi SCG u treæem setu bile su tehnièar Maja Simaniæ, bloker Aleksandra Rankoviæ i primaè Bri¾itka Molnar.

Ekipa SCG je sa tako izmenjenim sastavom krenula znatno bolje. Na prvom obaveznom odmoru vodila je 8:6, a na drugom 16:12. Prvu set loptu imale su odbojka¹ice SCG na 24:18, a dobile su taj deo igre sa 25:20.

Dominaciju koju su uspostavile u treæem setu, odbojka¹ice SCG zadr¾ale su i u èetvrtom. Neizvesnosti gotovo da nije ni bilo. Na kraju su izjednaèile na 2:2, po¹to su taj set dobile sa ubedljivih 25:16.

U "taj-breku" nije ni trebalo da bude neizvesnosti, po¹to je ekipa SCG vodila sa 14:10 kada je imala prvu meè loptu.

Peruanke su, medjutim, napravile seriju, izjednaèile, a potom je poèela drama u kojoj su odbojka¹ice SCG imale devet set lopti koje nisu iskoristile. I Peru je imao jednu ¹ansu.

Potom je tim SCG imao jo¹ dve meè lopte, a treæu je iskoristio za 25:23 i pobedu od 3:2.

Malo ko je oèekivao neizvesnost u duelu sa Peruom u treæem kolu SP, posebno po¹to su u prva dva kola pobedjene ekipe znatno vi¹eg
rejtinga - Italija i Kuba. Medjutim, neizvesnosti je i te kako bilo, ali je izmenama i du¾om "klupom" ekipa SCG do¹la i do treæe pobede.

Hala: Dvorana duge, Nagoja.

Gledalaca: 400
Sudije: Abdulah Al Enezi (Kuvajt), ®uan Li (Kina).

SCG: Jelena Nikoliæ 2, Aleksandra Rankoviæ 12, Ivana Djerisilo 19, Nata¹a Krsmanoviæ 8, Jovana Brakoèeviæ, Bri¾itka Molnar 15, Jovana Vesoviæ, Maja Ognjenoviæ 2, Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ 16, Maja Simaniæ 1, Anja Spasojeviæ 19, Suzana Chebiæ (libero).

Peru: Sara Lobaton Joja 1, Mirta Uribe 9, Veronika Kontreras , Patrisija Soto 17, Vanesa Palasios, Karla TRistan, Julisa Ore Zamudio, Milagros Moj 15, Natalija Romanova 13, Lejla Èihuan 20, Loren Fransis Bajlon, Elena Keldibekova 2.




Terziæ: "Veoma va¾na pobeda"

Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore ostvarile su novu, sada veæ oèekivanu, pobedu na SP u Japanu. Savladana je neugodna ekipa Perua, posle velikog preokreta. 

Selektor SCG Zoran Terziæ bio je zadovoljan posle nove pobede na¹eg tima.

"Peru je izbiljna ekipa. To je veoma sna¾an tim s dobrom tradicijom, pa je na¹a pobeda znaèajna koliko i trijumf nad Italijom", rekao je Terziæ.

Kapiten Vesna Èitakoviæ istakla je mentalnu stabilnost na¹eg tima.

"Lo¹e smo poèele jer se nismo sna¹le protiv njihovog kombinovanog napada. Pribrale smo se u nastavku meèa i prona¹le pravi ritam", rekla je Vesna Èitakoviæ.

Pre meèa Peruanke su najavljivale revan¹ za poraz u pripremnom meèu, koji je takoðe igran u pet setova.

"Danas smo odigrali bolje nego ranije, ali one su sjajno servirale i bile veoma sna¾ne i mentalno i fizièki, naroèito u poslednjem setu. Mi smo ponovo napravili veliki broj servis gre¹aka", rekao je selektor Perua Karlos Aparisio.

Ipak, u selekciji Perua mirno su primili poraz od na¹e selekcije.

"I pored poraza zadovoljna sam prikazanom igrom. Niko nije kriv za ovaj poraz", rekla je kapiten Perua Lejla Èièuan.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Dread Lord

Odbojka¹ice brzo do èetvrte pobede

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije i Crne Gore ostvarila je i èetvrtu pobedu u grupi 'D' na Svetskom prvenstvu u Japanu.

'Plave' su u duelu sa autsajderom, selekcijom Egipta, bile brze i ubedljive, 3:0 (25:9, 25:13, 25:15) za sat i pet minuta igre.

Nata¹a Krsmanoviæ i Jovana Brakoèeviæ blokom su potpuno zaustavile Afrikanke, a Zoran Terziæ je, zahvaljujuæi dobroj i sigurnoj igri devojaka koje je izveo na parket, mogao da odmri odbojka¹ice koje su u prva tri kola najvi¹e vremena provele u igrioc and

Bri¾itka Molnar bila je najzaslu¾nija za odliènu seriju u prvom setu, kada je posle 8:0 u nizu za na¹ tim na drugom tehnièkom tajm-autu bilo 16:4.

Nata¹a Krsmanoviæ je 'zakljuèila' prvi set.

U drugom su Egipæanke povele sa 5:2, pa sa 8:4, ali su onda Molnar i Krsmanoviæ, uz saigraèice, donele preokret, 16:11.

Jovana Brakoèeviæ je osvojila poslednji poen u setu koji je veæ posle serije 6:2 za 22:13 bio odluèen. Na poèetku treæeg seta Egipæanke su odliènim servisom do¹le do voðstva, ali je takav odnos snaga na semaforu kratko trajao a dobar period igre imala je Jovana Vesoviæ. Poslednji poen u meèu koji je znaèio i kraj takmièarskog dela turnira za Egipæanke osvojila je Bri¾itka Molnar.

Trener na¹eg tima Zoran Terziæ rekao je posle utakmice zbog èega je utakmica sa Egiptom bila znaèajna.

"Posle dve pobede u grupi mi smo otvorili vrata sledeæe runde. Sada su na¹e ambicije veæe i voleli bismo da u drugi krug uðemo sa maksimalnim brojem bodova. Ako tako bude imaæemo priliku da se, u odnsou na na¹ plasman na svetskoj rang-listi, borimo za vrlo visok plasman," rekao je Terziæ.

"Ne mo¾e da se ka¾e da je na¹ uspeh posledica pre svega toga ¹to je ovo na¹ prvi ¹ampionat. Mo¾emo da ka¾emo da smo do¹le bez ikakvog pritiska, do¹le smo samo da odigramonajbolje ¹to umemo," rekla je Vesna Èitakoviæ.

Na[e odbojka¹ice u nedleju igraju sa selekcijom Turske, ako pobede obezbediæe prvo mesto u grupi i maksimalan broj bodova u drugoj fazi takmièenja. Grupa u kojoj je selekcija Srbije (i Crne Gore) 'ukr¹ta se' sa grupom u kojoj su Japan, Tajvan, Ju¾na Koreja i Poljska.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

hulio_salinas

e ove odbojkasice stvarno cepaju... mislio sam da su se zezale prva dva kola, ali one su ipak ozbiljne...

najlepse i najbolje...    :Bog :Bog :Bog

Vampire 666

ako ovako nastave prvi put cemo organizovati dosek za neki zenski tim...

ChE

ovo je dokaz da je odbojka nas sport!! sve cestitke za devojke

Vampire 666

Odbojka¹ice SCG u sredu sa Korejom
®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije i Crne Gore u sredu ujutro u tri sata po srednjoevropskom vremenu igra s Korejom, prvu utakmicu drugog kruga takmièenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Plave", koje su u takmièenju u Grupi D osvojile prvo mesto, danas imaju slobodan dan i priliku da se ¹to bolje spreme za naredne protivnike.

Selektor Zoran Terziæ smatra da Koreja, koja je zauzela èetvrto mesto u Grupi A, ima izuzetno sna¾an tim, koji neguje specifièan stil igre.

"Igraju kao i ostale azijske ekipe, s kojima se mi nismo susretali. To æe biti na¹ hendikep, ali imamo i mi svoje adute", rekao je Terziæ.

On je dodao da "plave" nisu favoriti u tom meèu, ali da æe tra¾iti svoju ¹ansu da nastave niz pobeda.

Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore u drugi krug prenele su maksimalnih ¹est bodova iz pobeda u meèevima sa Italijom, Kubom i Turskom,
ekipama koje su takodje nastavile takmèenje na SP.

"Plave" u drugom krugu takmièenja na Svetskom prvenstvu igraju u Grupi E, a pored Koreje oèekuju ih dueli s Poljskom (u èetvrtak u tri sata), Japanom (u subotu u 10) i Tajvanom (u nedelju u pet).
Priredio: IL

Dread Lord

©esti trijumf odbojka¹ica SCG na SP

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je u sredu u Nagoji selekciju Ju¾ne Koreje sa 3:0, po setovima 25:23, 25:19, 25:22, u prvoj utakmici drugog kruga takmièenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

To je bio ¹esti trijumf "plavih" na SP, po¹to su u prvom krugu upisale svih pet pobeda. U narednoj utakmici one igraju sa Poljskom, u èetvrtak od 11.00 po lokalnom, a od 03.00 po centralnoevropskom vremenu.

Prvi meè drugog kruga SCG je poèela u postavi tehnièar Maja Ognjenoviæ, korektor Ivana Ðerisilo Stankoviæ, primaèi Jelena Nikoliæ i Anja Spasojeviæ, blokeri Vesna Èitakoviæ Ðuri¹iæ i Nata¹a Krsmanoviæ i libero Suzana Èebiæ.

U prvom setu "plave" su se na poèetku malo muèile, pa su na prvom tehnièkom tajmautu bile u minusu èetiri poena (4:8). Medjutim, dobrim servisom poremetile su prijem Koreje, pa su preokrenule rezultat. Na drugom obaveznom odmoru bilo je 16:15 za SCG. Prvu set loptu "plave" su imale na 24:21, a uspele su da iskorite treæu za 25:23 i 1:0.

I na poèetku narednog seta ekipa SCG imala je malo problema. Medjutim, odliènim odbranama libera Suzane Æebiæ, blokovima kapitena Vesne Èitakoviæ Ðuri¹iæ i napadima Anje Spasojeviæ "plave" su do¹le do rezultaske ravnote¾e. U fini¹u seta ekipa SCG je uspela da napravi i znaèajnu poen razliku, a poslednji poen u tom delu igre za 25:19 i 2:0 donela je kapiten Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ.

U treæem setu poslednje izjednaèenje bilo je na 12:12, a posle toga su "plave" krenule sna¾nije pa su imale 20:17. Medjutim, ekipa Ju¾ne Koreje uspela je da izjednaèi na 21:21, potom je i povela sa 22:21, ali je iznednaèenje doneo jedan blok SCG. Prvu set meè loptu SCG je imala na 24:22 i odmah ju je iskoristila, èime je postavljen i konaèan rezultat od 3:0.

Hala: Dvorana duge, Nagoja. Gledalaca: 800. Sudije: Karlos Cimino (Brazil), Patrisija Salvatore (SAD).

SCG: Jelena Nikoliæ 13, Aleksandra Rankoviæ 1, Ivana Ðerisilo 11, Nata¹a Krsmanoviæ 5, Jovana Brakoèeviæ, Bri¾itka Molnar, Jovana Vesoviæ, Maja Ognjenoviæ 6, Vesna Èitakoviæ Ðuri¹iæ 12, Maja Simaniæ, Anja Spasojeviæ 14, Suzana Chebiæ (libero).

Koreja: Sa-Ne Kim 3, D¾i-Jun Nam, Jo-Mi Han, D¾i-Hjun Kim, Jeon-Kjung Kim 11, So-D¾i Han,Song-Ji Han 9, De-Jung D¾ung 7, Jun-Jo Hvang 12, Se-Jong Kim 4, He-Ran Kim, Jo-Na Be 3.

U ostalim meèevima grupe E, pobede su ostvarile i selekcije Italije i Turske. Italija je savladala Poljsku sa 3:0, Kuba Japan sa 3:1, a Turska je pobedila Kineski Tajpeh sa 3:1, tako da je SCG sada jedina nepora¾ena ekipa u grupi.

U grupi F, u Osaki, Rusija je savladala Portoriko sa 3:0, Brazil je bio bolji od Azerbejd¾ana sa 3:0, a Holandija od Nemaèke sa 3:2. Na èelu tabele nalaze se Rusija i Brazil sa po osam bodova.

Tabela grupe E:
1. Srbija i Crna Gora ........ 4-0   
2. Italija ............................... 3-1
3. Kineski Tajpeh ............. 3-1
4. Japan ............................. 2-2
5. Kuba ............................... 2-2
6. Turska ............................ 1-3
7. Poljska ........................... 1-3
8. Ju¾na Koreja ................. 0-4

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Dread Lord

"Plave" poèistile i Poljsku - 3:0!

Odbojka¹ice SCG ostvarile su i sedmu uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Na¹a selekcija je u drugom kolu druge faze pobedila nacionalni tim Poljske rezultatom 3:0, po setovima 25:15, 25:22, 25:14, za sat i 15 minuta.

U drugom uzastopnom prepodnevnom meèu (kao i duel sa Korejom i ovaj meè poèeo je u 11 pre podne po lokalnom vremenu) na¹a selekcija je br¾e u¹la u pravi ritam i odmah uspostavila kontrolu nad meèom u kojem im je protivnik bio zvanièni ¹ampion Evrope.

Na¹ tim je prvi servirao, pa je poèetno voðstvo pripalo Poljskoj, ali su veæ do 3:2 "plave" preuzele prednost, koje je brzo dostiglo tri poena. Poslednji prikljuèak Poljska je imala na 8:7, ali je ubrzo razlika porasla dobezbedne distance, pre svega zahvaljujuæi maestralnim potezima Ivane Ðerisilo. U fini¹u je na¹a selekcija lako reðala poene i dobila set velikom razlikom.

U drugom setu Poljska je poèela ravnopravno, ali je do prvog tehnièkog tajm-auta na¹ tim veæ imao minimalnu prednost. U centralnom delu seta Poljska je opet igrala bolje, imala i èetiri poena prednosti, ali je serijom 4-0 na¹ tim i na drugu pauzu odneo minimalno voðstvo.

Prvi put su do plus dva plave stigle blokom tandema Krsmanoviæ-Ognjenoviæ (18:16),  ubgrzo je bilo i 20:17, ali se Poljska vraæa na 20:20 i dr¾i egal do 22:22. Sjajni smeè iz kontre Anje Spasojeviæ na samu liniju 9 metara doneo je dve set lopte za SCG, a ista igraèica je kaznila neozbiljnost Poljakinja veæ kod prve.

Anja je i u treæi set u¹la na sjajan naèin – najpre as uz pomoæ mre¾e, zatim je odnela poljsku primaèicu servisa, a ¹ampionke Evrope morale su na tajm-aut veæ kod 3:0. ni to im nije pomoglo, a za prvom izmenom poljski selektor je posegao na 5:0, ¹to je konaèno donelo poen njegovom timu. Ako je Jelena Nikoliæ tada izgubila jedan, ubrzo je dobila dva poena smeèom,  na prvoj pauzi bilo je 8:3.

Do sledeæeg tehnièkog tajm-auta na¹a selekcija je vodila 16:9, pa je fini¹ bio prava formalnost i prilika za popravljanje poen-koliènika. Ðerisilo je u tim trenucima dobijala u situacijama 1 na 4, a u fini¹u je igrala i tinejd¾erka Jovana Brakoèeviæ, koja je odmah po izlasku an teren osvojila dva vezana poena i tako doprinela novoj sjajnoj pobedi.

Posle dana pauze na¹a selekcija igra sa jo¹ dva azijska protivnika – Japanom i Kineskim Tajpehom. Jedna pobeda garantovala bi na¹em timu mesto u polufinalu, bez obzira na rezultate preostalih meèeva. Poraz Tajpeha od Turske u sredu dodatno olak¹ava posao na¹em timu, koji sada uz pobedu vi¹e ima i mnogo bolji poen-koliènik od pobednica A grupe (na oba ovogodi¹nja SP poen-koliènik je primarni kriterijum razdvajanja ekipa sa istim brojem pobeda).

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

e svaka im cast...mislim da cu od sledece utakmice da se budim u tri ujutru da ih gledam...

Dread Lord

Svaka im cast odlicno igraju.Neka od medalja im ne ginu!