Sapiceva povreda-posledice fizickog obracuna sa Sefikom???

Started by mirror-girl, 24-08-2008, 11:11:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j


Bred

©apiæ i Æiriæ se povukli iz reprezentacije
Autor: Beta | Blic

Vaterpolisti Aleksandar ©apiæ i Aleksandar Æiriæ saop¹tili su da se povlaèe iz reprezentacije, a u emotivnom obraæanju javnosti kao razloge su naveli lo¹ rad Saveza, prvenstveno Nenada Manojloviæa.

Istaknuti reprezentativci naveli su da su od 2000. godine osvojili mnogo medalja, a da je situacija u domaæoj vaterpolo organizaciji jako lo¹a i da se nimalo ne popravlja.

"Od 2000. godine u kontinuitetu osvajamo odlièja, a nema nikakve strategije za vaterpolo. Manojloviæ je zaslu¾an za medijsku promociju na¹eg sporta, ali je kriv ¹to nije napravio nikakvu strategiju”, rekao je Æiriæ na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je naveo da je Hrvatska posle osvojenog svetskog prvenstva izgradila tri bazena, a Crna Gora posle pobede na evropskom poèela da gradi tri bazena.
"A mi smo za osam godina tri puta renovirali Banjicu. Imamo dva bazena, a na Ta¹u se pre neki dan sru¹io krov”, rekao je Æiriæ.
Manojloviæ je januara 2000. godine postao savezni selektor i na tom mestu je ostao do 2004. posle èega je postao direktor Saveza.
"Kivan sam na ovog èoveka... Ima u vaterpolu ucenjivanjivanja mladih igraèa, a on je naru¹io meðuljudske odnose u reprezentaciji. (Selektor Dejan) Udovièiæ je posebna prièa. On je u vaterpolo uveo amaterizam kakav apsolutno nije viðen”, rekao je Æiriæ.
Igraè je za lo¹e stanje u vaterpolu okrivio i Partizan, za koji je rekao da primorava igraèe da potpi¹u za njega da bi mogli da igraju za reprezentaciju.
©apiæ je najbolji strelac u istoriji vaterpolo reprezentacije svih vremena. Odigrao je 385 utakmica i postigao je 981 gol. Sa nacionalnim timom osvojio je èak 10 zlatnih medalja na velikim takmièenjima.

Æiriæ ima 31 godinu i u 346 utakmica za nacionalni tim postigao je 201 gol i osvojio je osam zlatnih medalja.
Vaterpolo reprezentacija pre¾ivela je velike potrese ovog leta. Prvo je Danilo Ikodinoviæ do¾iveo te¹ku saobraæajnu nesreæu, koja mu je naprasno okonèala karijeru. Na Olimpijskim igrama sukobili su se ©apiæ i golman Denis ©efik, koji je ranije objavio da se povlaèi iz nacionalnog tima.
"Delfini” su posle Igara u Pekingu ostali bez kapitena Vladimira Vujasinoviæa, koji je odluèio da se povuèe zbog godina. Kraj nastupa za nacionalni tim objavio je i Dejan Saviæ, tako da je reprezentacija ostala praktièno bez cele generacije.
©apiæ je rekao da je ranije „mnogo prièao” i da „stoji iza svega ¹to je govorio”. "Reæi æu samo da se ne povlacim zbog umora, niti nedostatka motiva, niti iz straha da nisam u stanju da igram na vrhunskom nivou, niti zbog svaðe sa ©efikom, koji je moj prijatelj i koga poznajem od sedme godine. O razlozima za¹to se povlaèim - neæu da prièam”, rekao je ©apiæ.
Obojica igraèa naveli su da je njihova odluka konaèna i da je neæe promeniti èak i ako se ne¹to pozitivno promeni u Savezu.
"®elim reprezentaciji u buduænosti sve najbolje i da mladi dosanjaju na¹e nedosanjane snove, a tu mislim pre svega na olimpijsko zlato. ®elim i da odsanjaju moj lièni san o 1.000. golu. Imaæe moju punu podr¹ku”, rekao je ©apiæ.
Nekada¹nje uzdanice reprezentacije jako su emotivno nastupile pred novinarima. Æiriæ, koji je prièao vi¹e, nekoliko puta je prekidao reèenicu, a oèi su mu bile nadute, dok je ©apiæ u jednom trenutku oborio glavu i dr¾ao je izmeðu sklopljenih ruku.

Udovièiæ: Odlasci nam ne remete planove
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovièiæ nije ¾eleo da komentari¹e optu¾be igraèa Aleksandra Æiriæa i Aleksandra ©apiæa na njegov rad u nacionalnom timu i klubu i kazao da njihovo povlaèenje ne remeti planove.
Komentari¹uæi Æiriæeve reèi da je Udovièiæ u vaterpolo uveo amaterizam kakav nije viðen i da su mladi vaterpolisti u Partizanu ucenjivani, selektor je rekao da je "to van pameti".
"To su stvari van pameti. Kako da komentari¹em takve stvari? Ovo za Partizan mogu da shvatim samo kao poku¹aj destabilizacije, kao spoljni uticaj na na¹ klub i cilj da ove sezone konaèno postanemo evropski prvak", rekao je Udovièiæ Beti.
Selektor je dodao da odlazak skoro celog tima ne remeti planove reprezentacije.
"Ranije sam govorio, a to sam i njima rekao, da æu podmladiti reprezentaciju u cilju ¹to boljeg nastupa u Londonu, tako da nam ovo ne remeti planove", rekao je Udovièiæ.

Povlaèi se i Velibor Sovroviæ
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovroviæ izjavio je danas da æe se "najverovatnije" povuæi s te funkcije zbog odlaska nekoliko igraèa iz reprezentacije ove godine.
"Oti¹li su Aleksandar Æiriæ i Aleksandar ©apiæ, Danilo Ikodinoviæ je povreðen, a povukli su se i Denis ©efik, Vladimir Vujasinoviæ i Dejan Saviæ. Dakle, ostali ste bez cele jedne generacije, a to smatram i liènom odgovorno¹æu", rekao je Sovroviæ novinarima.

mirror-girl

Ocekivano... a005
Iskreno,mnogo mi je zao zbog svega,ali konacno i u vaterpolu je isplivala karakteristika Srba:Mi NE PRASTAMO USPEH!
Dakle,sportisti samo neka osvajaju zlata,a mi cemo se diciti,ponosno govoriti njihova imena i uzdizti ih,ali od ulaganja u sport uopste pa i u vaterolu jedno veliko NISTA!
Zao mi je sto je ocigledno i moj omiljeni sport u ovoj Srbiji poceo da polako propada! UHHHH  :box :namcor :box

frckica-j