Recepti sa praktiènog iz tehnologije

Started by mary, 19-12-2008, 14:09:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KLIKILI


KLIKILI

Ovo su moji recepti sa prakticnog>Ruska voda,rastvor ima u praktikumu,identican su dali i injekcija sa atropin sulfatom,takodjer se nalazi uradjen u praktikumu.Srecno svima :lol:

optimisticna

Pozdrav svima! Moze li mi neko reci da li se na prakticnom ispitu dobijaju sterilni preparati za prakticnu izradu ili samo za diskusiju recepta? Jesu li nabavili laminarnu komoru?  :K2:

KLIKILI

laminarna komora postoji i stavili su je u hodnik,jer ne moze proci kroz vrata laboratorije :>:Sterilni se ne rade prakticno....samo diskusuija,ali su asistenti rekli da cim nekako unesu komoru,radice se i prakticno.

frckica-j


KLIKILI

Da u hodniku,ne moze da prodje kroz vrata laboratorije :K2:kod nas je sve moguce....nemam drugi komentar osim strasno :dole:

frckica-j

Ma ne znam vi¹e ¹ta da ka¾em! Znam samo sledeæe: moja generacija nije uradila te vje¾be pro¹le godine i trebalo je da to odradimo ove godie, i to je dosad odgaðano veæ nekoliko puta. A dok ih ne uradimo nemamo pravo izlaska na ispit. Znaèi ako se komora ne montira za 5 godina ja za 5 godina ne mogu da izaðem na tehnologiju.  "Mi nismo ispunili studentske obaveze potrebne da bi se iza¹lo na ispit!" (Ovo je direktan citat!). A rokovi prolaze i prolaze i prolaze...  a005  :shock2:

Bred

Pa morate da naucite izradu sterilnih farmaceutskih preparata :?:

:wink: :K2:

frckica-j

Ko je bre rekao da ne moramo? Ja bih bila najsreænija da sad pozovu i ka¾u: za sat vremena doðite da uradite te sterilne! Ali ovakvo stanje nema smisla vi¹e... Ako po cijenu uèenja izrade jedne oblasti treba da zaboravim sve ostale, onda je to preveliki ceh!  :nene: A pogledaj i vjeroavtnoæu: koliko nas æe imati priliku da radi na sterilnim? Sigurno manje nego na ostalim oblastima! 

Bred

Ma jeste, ali ti moras da budes osposbljena za sve.

Kad bi tako razmisljali pa pola predmeta ne bi trebali uopste da polazemo.

:wink:

Valjda ce vam uskoro naci neko resenje ...

KLIKILI

Mi smo sterilne radili na staroj lokaciji...sad ako dobijes na ispitu sterilni samo pises tj. ne radis.To je trenutno dok ne rijese problem kako unijeti laminarnu komoru :>:

frckica-j

Izgleda da ja nisam bila jasna: ja ®ELIM da uradim te vje¾be ODMAH kad bi moglo!  :~ I obo¾avam laboratorijski rad, uop¹teno, i sanjam o laboratoriji (i sve u tom smislu!!!)

Ali ispada da mi studenti nismo odradili svoje obaveze, MI, zbog nas, na¹eg nemara, ljenosti, neuèenja ili èega veæ, a ne zbog toga ¹to nismo u moguænosti to da uradimo i Bog zna kad æemo biti jer stvari na fakultetu nisu kakve treba da budu. Ali je sve u redu kada ide po na¹im leðima.

Jesam li sad jasnija?  :hm

Godinu dana mozgaju kako i gdje da prebace komoru! GODINU  DANA da bi na¹li GDJE, znaèi sad treba godina dana da razrije¹e KAKO!!!  :shock2:

A studenti su ti koji ni¹ta ne uèe, ni¹ta ne rade, ni za ¹ta se ne interesuju, spremaju ispit po godinu dana i tako dalje i u tom smislu...

Bred

Razumeo sam ja tebe kovrdzo ali nisu svi podjednako vredni i odgovorni ka' ti ...  :wink: :)

optimisticna

Cula sam da se, ako padnes tri puta na prakticnom iz tehnologije, cetvrti put polaze test kao uslov izlaska na prakticni. Bar sam tako to shvatila. Ali sad me zbunilo procitah da se u Beogradu taj test polaze vec pri prvom izlasku na prakticni. Jel sad tako i ovde u BL ili nije? :roll:

frckica-j

Mislim da se test pola¾e ako se padne tri puta na praktiènom pa kad se izlazi èetvrti put.

Laminarna komora je postavljena, definitivno. Aleluja!!!