Analitièka hemija(iskustva sa usmenog i pismenog ispita,komentari,diskusije,pitanja)

Started by zivanshe, 01-07-2006, 23:33:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nea


  Pa dobro, hvala na savetima. Onda ce biti Jelikic ili Kapetanovic, Jelikic najverovatnije, mada se i dalje nesto nadam da cu se osloboditi tog usmenog.
 

  Koliko je otprilike vremena potrebno za premanje usmenog iz analiticke ?

sokobiv

Dovoljno ti je nedelju dana.Ja sam bila kod Mire Aleksic i super sam prosla.Zena je stvarno car,iako za nju vazi prica da je nekorektna.Zaista je fenomenalna na usmenom.

Daca

Narode,zanima me odakle ste vi spremali ispit iz analiticke :`?
Predavanja,knjige,kombinacija ovo dvoje,ili nesto deseto?
nabavila sam jednu knjigu:Analiticka hemija 1-uvod u semimikrokvalititativnu  hem.analizu.Koliko ce mi ona znaciti i da li treba da jurim nesto drugo?

P.S.izvinjavamo se unapred na gnjavazi,pa ako nekom starijem i iskusnijem kolegi/koleginici nije problem kuckanje-evo rezervisanog prostora! :wink:  :cvet

zivanshe

:) evo, ja sam uchila iz praktikuma i belezaka (koje na analitichkoj, ako uporedimo sa trecom godinom, vrlo lepo mogu da se hvataju).

moja topla preporuka svima koji su sad druga godina je da obavezno iskoriste datu im mogucnost da pismeni polazu iz dva dela!!

i da, shta god da vas zanima u vezi sa gradivom, najslobodnije se obratite profesorkama, ima puno termina za konsultacije, a profesorke su veoma raspolozene da pomognu. sjajan institut!

Nea


  Ja sam analiticku polozila iz delova i uspela da se oslobodim usmenog ispita.
  Nijedan ispit nisam polozila lakse. Isla sam redovno na predavanja , nista nisam propustala i ucila sam iskljucivo iz svojih belezaka i iz praktikuma. Na analitickoj je veoma dobro to sto na pismenom ispitu nikad ne dodju pitanja koja nisu obuhvacena predavanjima. Profesorke uvek naglase koja su moguca ispitna pitanja kao i to na cemu studenti najvise grese. Mislim da dodatna literatura nije potrebna.
  Takodje , savetujem da se pismeni polaze iz delova jer mi polaganje oba dela odjednom deluje veoma naporno jer ima dosta pitanja. Obavezno nabavite stare testove iz prethodnih rokova i obratite najvise paznju na teorijska pitanja jer se uglavnom ponavljaju. Kada su zadaci iz oblasti kvantitativne analize u pitanju, oni su uglavnom obradjeni u zbirci u praktikumu, a ono sto je mozda malo kompleksnije je radjeno i na predavanjima.
Eto , toliko od mene.

Daca

E,pa strava!Hvala vam na ovim iscrpnim odgovorima!CMOKA :cmok  :cmok  :wink:

Coolgemini

Analiticku ne morash spremati ni iz kakvih knjiga..Obavezno izlazi na kolokvijume,imash ih dva u toku godine..Prvi je nesto laksi,spremash ga iz praktikuma i sa testova..drugi je nesto kompleksniji jer morash obuhvatiti i predavanja pored praktikuma...Mada sasvim je dovoljno za prolaz preci sve stvari iz praktikuma(za oba dela),jedino ako zelish da se oslobodish usmenog onda morash preci i predavanja. :roll:..moj savet je da obavezno izadjete na kolokvijume i nikako nemojte da ih ponistavate..svaki bod je znacajan...usmeni je lagan :wink:

Maslacak

...ja nisam pipnula predavanja za drugi kolokvijum (ustvari lazem...bilo je nesto malo sa predavanja sto se trazilo, ali sam prelazila samo to...gledala stare testove), a oslobodila sam se usmenog pre dve godine...

Svi pisu super o njima, a mene je taj predmet zestoko smorio, SRECA moja sto nisam morala da polazem usmeni, jer bih ga spremila malo sutra...bukvalno nisam nista takla do dana kada sam saznala rezultate pismenog, a za to vreme sam spremala fizicku :happy:

Profesorke su fine, sve je to ok, ali meni su nekako...pomalo ogranicene...dosadne... I zbog toga, iako nemaju lose namere, zeznu mnoge ljude...kao Darkera npr... A Jelikic me je ubedljivo najvise nervirala na predavanjima...pa se cudim kako svi lepo pricaju o njoj :> :> :>
Ne znam...ja volim malo drugacije profesore....

Darker

Ja sam mislio da sam jedini debil, ali izgleda i jesam, po¹to si ti moj alter -ja... e da nije bilo prof. Slavice Ra¾iæ i ja bih se opasno smorio, jedina svetla taèka :Bog :Bog

Maslacak

Ma nisam ja debil! :F :K
Razlika je sto je sve pismene jako dobro uradim, pa se vecno izvlacim na to :>

Smrda

Slavica je super zena....
A ja sam polagala koda Aleksicke...i bajno sam prosla...da li je bio takav dan ili sta...ja ne znam...
svasta kazu za nju,ali je taj dan bila jako tolerantna...pre mene je puistila decka koji nije zna da kaze sta je const disocijacije?!?!
pa vi vidite.....meni je to samo pomoglo,jer nije mogla posle toga da me obori.....ali me je pitala poduze...i bila je korektna...pomaze,navodi....fino jedno isklustvo!!!

Coolgemini

QuoteJa sam mislio da sam jedini debil, ali izgleda i jesam, po¹to si ti moj alter -ja... e da nije bilo prof. Slavice Ra¾iæ i ja bih se opasno smorio, jedina svetla taèka 
Pa nisi jedini macanose...i ja nosim toljagu u podsvesti od te surove analiticke...bash sam se iscimao oko nje,a naravno prost ispit kako svi kazu :roll:
Nimalo nije naivna...a ni profanke...Traze dosta u sustini,sve moguce sitnice i primere..ne nosim nimalo pozitivno iskustvo :confused:

Maslacak


Morpheus

Mislim, sta reci a ne zaplakati?!Bas su me lepo osurili na tom ispitu, narocito Kaca.A jos mi zena drzala i vezbe, verovatno me je tamo i zamrzela.

marer_86

seacte li se kad vam je bio prvi kolokvjum iz analiticke prosle godine?(da li je tacno da je on u ispitnom roku ili u martu) sta se za to sprema? kakva su iskustva? na sta treba da se obrati paznja? :roll: