Sekirom udario druga po glavi

Started by Bred, 13-12-2007, 12:04:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: D. M. |

D. O. (17), uèenik drugog razreda Tehnièke ¹kole „Lola“ u ®elezniku, sekirom je juèe u potiljak udario ¹kolskog druga Milo¹a N. (18). Napad se dogodio u uèionici ¹kole, naoèigled drugova. Milo¹, uèenik treæeg razreda, zadobio je posekotinu potiljka i prevezen je na Odeljenje neurohirugije Urgentnog centra, gde mu je rana u¹ivena, posle èega je pu¹ten kuæi.

Napadu je, prema izjavama uèenika ¹kole, prethodila svaða dvojice momaka koja je izbila za vreme odmora.
- Njih dvojica susreli su se ispred uèionice u kojoj je Milo¹evo odeljenje trebalo da ima èas. Posle kraæe rasprave su u¹li u uèionicu i tada je D. O. iznenada iz ranca izvadio sekiru i udario Milo¹a u potiljak. Nekoliko nas je krenulo da ih razdvoji, a ja sam mu i oteo sekiru. Milo¹, kome se na potiljku otvorila rana od udarca, zatim je nekoliko puta udario D. O. u glavu, posle èega je ovaj pobegao - prièa D. T. (17).
Uèenici Milo¹a opisuju kao dobrog momka koji je stao u odbranu svoje devojke, koju je D. O. oslovljavao pogrdnim imenima i èesto bio neprijatan prema njoj. Sa druge strane, direktorka ¹kole Biserka Milenkoviæ ka¾e da su obojica uèenika obnovila po godinu i da slove za problematiène ðake.
- Obojica æe posle ovoga najverovatnije biti izbaèeni iz ¹kole - ka¾e Milenkoviæeva.
Tetkica ¹kole, koja je juèe stajala u portirnici ispred kapije na kojoj stoji natpis „obezbeðenje“, ka¾e da ova ¹kola nema obezbeðenje, niti su na njenom èuvanju anga¾ovani ¹kolski policajci.
Ovako ne¹to nam se nikad nije desilo - ka¾e ona.

blic

Wolf

Quote- Obojica æe posle ovoga najverovatnije biti izbaèeni iz ¹kole - ka¾e Milenkoviæeva.
I aj, sad, sto obojica? Zasto je kriv ovaj
Milos? Zato sto je "popio" sekiru u glavu :hmm
Glupost...

lycos

#2
sekirom u glavu  :hmm  :hm

_d.0.t_

uzh's.

koje izbacivanje iz shkole... pa shkola mora da snosi neku odgovornost za ovo.
kao i taj mali shto ga je udario. eeej, sekirom.

Masha

Ja ne mogu da verujem da je covek u ranac spakovao sekiru  :shock. Stvarno strasno. Njega i treba izbaciti iz skole i upututi na procenu kod psihijatra. Ali, ovaj drugi decko leti verovatno zbog etikete koja mu je dodeljena - ponovio razred i malo je problematican i tome slicno. Neka njega kazne ukorom, smanjenom ocenom iz vladanja jer se pre primljenog udarca tukao, ali daleko od toga da su zaluzili istu kaznu.

Bred

slazem se.
ovakvom politikom kaznjavanje obe strane istom kaznom se ne postize nista, naprotiv u izvesnom smislu se zrtva proglasava krivom .

ali ovo nije usamljen slucaj.
ovih dana su novine bile prepune vesti o medjuvrsnjackom nasilju pa cak i bludnim radnjama osnovaca nad devojcicom [mislim da se radi o skoli u Nisu].
:!:
:nene:

lycos

Quote from: Bred on 13-12-2007, 20:39:32
ovih dana su novine bile prepune vesti o medjuvrsnjackom nasilju pa cak i bludnim radnjama osnovaca nad devojcicom [mislim da se radi o skoli u Nisu].
:!:
:nene:
Da, procitao sam i zgrozio se.. 11 osmaka silovalo je svoju vrsnjakinju i snimilo sve to kamerom..