Ubistvo u Klinièkom centru

Started by Bred, 24-11-2008, 20:55:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Beograd -- Natalija M., medicinska sestra u Klinièkom centru Srbije, preminula je po¹to je biv¹i mu¾ D.B. pucao na nju u hirur¹koj ambulanti u zgradi Poliklinike KCS.

Ubistvo se dogodilo pred pacijentima na prijemnom odeljenju neurohirur¹ke ambulante. Medicinska sestra je odmah prebaèena u Urgentni centar, ali je nakon neuspe¹ne reanimacije ubrzo preminula.

Kako B92 nezvanièno saznaje, neposredno pre ubistva biv¹i mu¾ pozvao je mobilnim telefonom 54-godi¹nju Nataliju M., koja je radila na prijemnom ¹alteru, da izaðe u hodnik, sklonio ju je u stranu, a zatim je ispalio tri hica u nju, od kojih jedan u glavu.

Nekoliko minuta posle ranjavanja i poku¹aja lekara da joj spasu ¾ivot, Natalija je podlegla povredama.

"Sve se to dogodilo ne¹to posle jedanaest èasova u neurohirur¹koj ambulanti, u zgradi Poliklinike. Kao ¹to rekoh, poèinilac je njen biv¹i suprug. Obezbeðenje je odmah reagovalo, razoru¾alo ga je i on je odmah predat policiji", rekao je portparol Klinièkog centra Srbije Drago Jovanoviæ.

Motivi za taj zloèin jo¹ nisu poznati, a u ambulanti je u trenutku pucnjave bilo dosta pacijenata, od kojih niko nije povreðen.

"To je neki dogaðaj koji se prosto ne mo¾e predvideti. Obezbeðenje Klinièkog centra Srbije radi na najvi¹em nivou. Isti je zadr¾an i razoru¾an od strane obezbeðenja sa metkom u cevi", rekao je Sa¹a Radoviæ, pomoænik direktora za op¹te poslove i bezbednost.

Policija je privela ubicu, a neurohirur¹ka ambulanta bila je blokirana zbog uviðaja. Radnici Klinièkog centra su ¹okirani ubistvom i navode da se ovakav sluèaj ne pamti u istoriji ove institucije.



Kako za¹tititi graðane


Inaèe, na ulazu u zgradu Poliklinike KCS ne postoje detektori za metal jer, kako je obja¹njeno, u pitanju su ambulante otvorenog tipa, tako da graðane na ulazima niko ne kontroli¹e.

Kada je reè o zgradama u kojima su pacijenti na stacionarnom leèenju, tamo postoje detektori. Kako je obja¹njeno, u celom Klinièkom centru Srbije postoji 90 radnika obezbeðenja, a u zgradi u kojoj se dogodilo ubistvo nalazi ih se sedmoro.

Ðorðe Bajec, direktor Klinièkog centra, je u Vestima B92 objasnio da nije bilo moguæe spreèiti ovu tragediju i da je ona mogla da se desi bilo gde u gradu.

"Kontrola na ulazu je prosto nemoguæa. Kada bolje razmislite, tokom dana kroz vrata Klinièkog centra proðe 7.000 zaposlenih, 4.000 pacijenata, kao i èlanovi njihovih porodica koji svakodnevno dolaze u na¹ prostor, tako da je nemoguæe sprovesti kontrolu u 50 objekata Klinilkog centra", kazao je Bajec.

Bajec je dodao da su medicinski radnici èesto izlo¾eni napadima i da se kao jedno od re¹enja navodi postavljanje video nadzora u svim objektima, pri obnovi Klinièkog centra, koja bi uskoro trebalo da poène.

KaBoom

Stra¹no.... No comment. I RIP za koleginicu... :ohwell:

Bred

Dakle, vise niko nigde nije bezbedan ...

A stvarno i nije u redu da u onolikom Klinickom centru postoji tako slabo obezbedjenje jer tamo cirkulise ogroman broj razlicitih ljudi a trebalo bi imati u obziru   da kod nas i psihicki bolesne pacijente ne zadrzavaju u bolnici dok ne naprave neki masakr ...

:face:
:dole: