Utisci postdiplomaca

Started by BK, 01-11-2007, 21:23:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Hvala Bogu i nadam se... :cvet

pig_am_am

Quote from: Darker on 26-11-2007, 11:49:04
Ovako, Ni¹ta od ponuðenih odgovora :wink:
Znanje! Samo i iskljuèivo znanje :wink: I naravno ¾vaka sa pacijentima, ali d¾abe ¾vaka ako ne zna koji lek gde i za ¹ta :wink: Ostalo je sve pod razno...
A odakle joj znanje? To je veæ pitanje za nju, moja poenta je da je i validnost FAKULTETA relativna, a ne validnost OCENE :wink: Prihvatam da mo¾da 10 000 ostalih studenata poljoprivrednog faxa mo¾da ne bi moglo tako da se snaðe u ulozi farmaceuta, ali ako je mogao jedan...
I sami znate koliko su relativne recimo ocene studenata profesorima :wink: Za¹to mislite da nema tamnih primera i sa va¹e strane? Nikad niste bili o¹teæeni za ocenu?
Zato podr¾avam prièu da iako jedini "zakonski" kriterijum, index nije nu¾no i najbolji kriterijum :wink:
gazda,jel te boli levo oko?  :>

jel mogu sad postdiplomci da pisu svoje utiske[off]konacno[/off]?

bezveze se trosimo na jalove price... koje idu i o off  :>

Adonis_Vernalis

Upravo tako.

Hm... osvrnem li se oko sebe... ovde najmanje poslediplomaca ima.

S obzirom na cinjenicu da imam dva doktoranta (ponosan sam, nije da nisam), jedan od domacih zadataka (po Bolonji) ce im biti da se uclane na Forum, ukoliko vec nisu, i da doprinesu Forumu sa 100 postova mesecno. U temama koje se racunaju. ;)

Bred

#48
Quote from: Adonis_Vernalis on 26-11-2007, 20:23:53

S obzirom na cinjenicu da imam dva doktoranta (ponosan sam, nije da nisam), jedan od domacih zadataka (po Bolonji) ce im biti da se uclane na Forum, ukoliko vec nisu, i da doprinesu Forumu sa 100 postova mesecno. U temama koje se racunaju. ;)
Tako je profesore!!!  :pljes: :pljes: :pljes: :)

--

ima indicija da se ovaj "slucaj" pozitivno resio  :wink: :~ :~ :~ :~

Adonis_Vernalis

Brede, Brede...

nije gledanost odredjenog TV programa merilo njegovog kvaliteta. Samim tim, ni ucesce mojih doktoratata na forumu, ni posecenost odgovarajucih tema gde ce njih dve postavljati svoje postove, nisu merila kvaliteta foruma.

Verujem da ce njihova iskustva sa svojim mentorom, izneta i podeljena ovde sa celokupnom virtuelnom zajednicom, biti visestruki podsticaj:

- forumu
- njima samima
- meni kao mentoru.

Jer:

- cu ja kao mentor obracati paznju na neke sitne finese cijeg prisustva nisam i ne mogu biti svestan;
- ce njih dve to shvatiti
- cete svi vi shvatiti sta znaci upisati doktorske studije, iz prve ruke.

Natasa

bila je odavno pomenuta tema...ali eto da kazem da je moja zelja urodila plodom.... :happy:

Bred

Profesore, upravo ce to poboljsati kvalitet i povecati posecenost. Zivi bili pa videli :wink:

Adonis_Vernalis

Svaka tema, pa i ova, ima svoj "rok trajanja", sem èasnih izuzetaka koji traju li traju.

U meðuvremenu, od poslednjeg posta je pro¹lo najmanje godinu ipo dana. Garniture studenata koje su pisale i èitale ove postove - promenile su se. Mnogi od aktivnih èlanova su oti¹li i sa Fakulteta i sa Foruma.

No, do¹li su drugi. Hajde da malo ovu temu recikliramo, jer sumnjam da je ba¹ toliko "ispo¹æena" da se iz nje ama ba¹ ni¹ta vi¹e ne da iscediti...

Na ovoj temi su, ako se ne varam, bili aktivni samo "poslednji izdanci studija pre Bolonje". Èujmo "Bolonjce"...

jelena89

imam pitanje, na koji nacin se upisuju zdravstvene specijalizacije? koji su uslovi, sta je sve potrebno, kako izgledaju i ostalo?

Bred

Razlika izmedju specijalistickih i doktorskih studija? (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,11152.0.html)

iwanna 87

E,ovako,pitanjce malo, posto imam prosek 8.30 za sad, da li postoji sansa da upisem posle diplomske studije i radim na fakultetu??
S obzirom da sam treca godina i ima sanse da podigmen prosek,koliki treba da mi bude minimalni,da bih uopste mogla da razgovaram o poslu na fakultetu? U principu,na vezbama sam aktivnina,ne sto bih da smaram,mnego sto mesve interesuje,a trenutno salb prosek je relutovao time stomeni treba vremena da ucim,jermi se znanje bukvalno ,, sleze'' i kroz mesev dana da me pita neko nesto,bolje cu znati 100 puta,nego tad kada mi je bio ispit!!! :wall: :wall: :wall: Bizarno ,zar ne? O poslu na aksu sam pocela da razmisljam ,kada sam drugaricama objasnjaval organsku 2 i ovezivala im patofizu ifiziologiju ,iako iz org 2 imam 9, a iz fiziologije 8? I sad,ja se raspravljam sa nekim ko ima ima 10 iz fiziologije i ja na karju budem u ravu,i to znaci da ta osoba,posto ima vci prosek pre ce dobiti posao,nego ja koja imam manji?? Mislim da je to strahovita nepravda/ :box :box :box i bas bih volel da se javi neki postdiplomac ,da cujem njihova misljenja o svemu tome,posto sam postala jako tuzna,dok sam citala vase komebtare,jer to nzaci da mi ostaje apteka ili veledrigerija,a ja zelim nesto visei znam da mogu  vise...P.s. I meni bas ovaj bolonjski progranmm ene odgovara,jer nisam od onih koji mogu znanje da strapju u glavu za 10-150dana ,kao neke od mojih kolega, ne ucim brzoo..,verovatno sam glupa kao noc.. Bas sam tuzna.... :wacko:  a005 a005

iwanna 87

P.s. Izvinjavan se na greskama u pisanju,pokvarila mi se tastaura,moram da  je menjam. polila sam po njoj i kafu i sokove par puta, pa je malo posasavila! :run :run

Bred

Imali smo vec temu o bitnosti proseka.

Da bi ostala na faxu kao asistent da radis moras da ima prosek min. 8,00.

:wink:

nadica

Moze li mi neko objasniti korist od akademske specijalizacije, tj. da li, kada se zavrsi specijalizacija, lakse dodjete do posla?

Bred

U sadasnjem trenutku, i stanju u kakvom smo, kratkorocno gledano, od specijalizacije nikakve vajde.

Plata nece biti veca, ako ste kod privatnika zaposleni a ako tek trazite posao, moze biti samo smetnja jer posla nema ni za farmaceute a kamoli jos kad gazde cuju da imate i specijalizaciju. :wink:

Em se jos i namucite dok je zavrsite em puknete i silne pare.

Dugorocno gledano, moze biti i korisno jer ce se u predstojecem stancovanju farmaceuta traziti i neki uslov vise za zaposlenje, a to moze biti specijalizacija.

:wink: