Milan Mladenoviæ

Started by nasty girl, 04-08-2006, 10:06:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

avgogh

Danas je 13. godisnjica smrti... Sta bi bilo da je jos uvek ziv, ne mogu ni da zamislim! :Bog

Enea

zar je vecj 13. godina proshlo..

tarantulica

Ulica Milana Mladenoviæa - u Podgorici

Nazivanjem ulice po Milanu Mladenoviæu pokojnom pesniku i heroju beogradske rok scene, Podgorica je postala prvi grad koji mu je na ovaj naèin odao poèast, pi¹e subotnji "Glas".

Iako postoji inicijativa za ovakvu posvetu jedne ulice ili trga na Novom Beogradu,(mo¾da ba¹ one èije je ime nosio u liènoj karti), 13 godina posle njegove smrti, po ovom listu, re¹enje se jo¹ tra¾i.

©to govori o op¹toj neobave¹tenosti, (retko ko zna za to - samo sveznajuæa Wikipedia), re¹enjem o promeni naziva ulica na teritoriji gradske op¹tine Zemun, iz februara 2004. godine, koje se mo¾e pronaæi na zvaniènom sajtu grada Beograda, ulici Kamendin - nova 2 u Zemun polju je veæ dodeljen naziv - ulica Milana Mladenoviæa!!!

Dakle, vreme je za trg!

Za to je èini se, neophodna neèija intenzivna politièka kampanja i velika doza sluèajnosti ili kao u ovoj prièi: sreænih i bizarnih okolnosti.

Podgorica - Kako se uop¹te desilo da jedna zabjelska ulica dobije ime po legendarnom ex-Yu rokeru? Za ovaj ohrabrujuæi presedan zaslu¾na je, u Srbiji malo poznata, legendarna podgorièka alternativna organizacija - NVO Republika Zabjelo.

Sa¹a Radoviæ, novinar i jedan od kreatora pomenute NVO, neposredno pred referednum - 20. maja 2006. godine, taèno u 11.30 prije podne - pozvan je iz Kabineta gradonaèelnika Podgorice Miomira Mugo¹e i zamoljen da se za pola sata - taèno u podne - pojavi na Zabjelu kod benzinske pumpe Dak Petrol. Razlog poziva nije bio obrazlo¾en. Kada se Radoviæ pojavio na dogovorenom mjestu, upalile su se kamere TV ekipa koje su oèekivale njegov dolazak i gradonaèelnik mu je pred kamerama, saop¹tio da æe NVO Republika Zabjelo imati èast da predlo¾i ime jedne ulice na Zabjelu - i to ba¹ one koja poèinje kod pomenute pumpe i spaja se zaobilaznicom koja ide kroz Zabjelo i izbija na raskrsnicu Cetinjskog i Nik¹iækog puta.

NVO Zabjelo Republika je predlo¾ila da se ulica nazove imenom velikog beogradskog i ex-jugoslovenskog rokera Milana Mladenoviæa, frontmena i gitariste legendarne grupe Ekatarina Velika.

"Milan Mladenoviæ je arhetipska pojava na ex-YU rok sceni. Njegovo djelovanje je u velikoj mjeri obilje¾eno i borbom protiv narastajuæeg primitivizma krajem osamdesetih i poèetkom devedesetih godina pro¹log vijeka. Borio se za svoju i na¹u mladost koja je zenit do¾ivjela pred poèetak mraènih ratnih godina", obja¹njava Radoviæ motive odluke NVO Zabjelo Republika.

Pomenuta ulica na Zabjelu veæ nekoliko dana i oficijelno nosi ime velikog rokera koji je umro 1994. godine.

(MONDO)

Darker

Uaaaaaa, dajte nam nekog glupog Komunjaru, koji je skviknuo za vreme II sv.rata. puc

avgogh

boze... crnogorci daju ulici ime po njemu, a mi... dobro, svaka cast zemuncima, ali bg...  :wall:

Bambili

Da li je neko slu¹ao novi i prvi po redu album sastava Repetitor?
Svi koji vole zvuk ©arla, zavoleæe i ovaj zvuk...
Toplo preporuèujem! :ok:

maYes

Quote from: avgogh on 16-01-2008, 20:08:14
boze... crnogorci daju ulici ime po njemu, a mi... dobro, svaka cast zemuncima, ali bg...  :wall:
nikada se necemo opametiti.   :dole:
ja nisam bila jos nikada na grobu, hocu da odem u skorije vreme... sve cekam drugaricu, da odemo zajedno.. :)