Sa „Blicom“ na „Egzit“

Started by Bred, 20-06-2006, 13:41:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Kao i prethodnih godina, „Blic“ je pripremio iznenaðenje za najkreativnije „egzita¹e“.

Naime, od juèe (19. jun) pa do 1. jula mo¾ete slati svoje predloge za slogan „Egzita“ 2007. godine, a 200 najoriginalnijih èitalaca dobiæe po jednu ulaznicu za ovogodi¹nji „Egzit“. Spisak dobitnika æe biti objavljen u „Blicu“ 3. jula, a èitaoce molimo da kupone sa naslovne strane popune èitko, navedu liène podatke i po¹alju ih na adresu: Kraljice Marije 1/IX, 11000 Beograd, sa naznakom: Sa „Blicom“ na „Egzit“. Podseæanja radi, na ovogodi¹njem festivalu nastupiæe „Franc Ferdinand“, „Kalt“, „Kardigans“, „Pet ¹op bojs“, HIM, Bili Ajdol Derik Mej i mnogi drugi.

http://www.blic.co.yu/

Bred

Napraviæu ludu ¾urku na „Egzitu“

Derik Mej, jedan od najboljih svetskih di-d¾ejeva, èovek koga sa razlogom zovu „bog detroitskog tehna“, di-d¾ej koji je otkrio andergraund tehno muziku, nastupiæe na ovogodi¹njem „Egzitu“. U ekskluzivnom intervjuu za „Blic“ Derik prièa o nastupu na „Egzitu“, tehno muzici, ranijim gostovanjima u Srbiji...

- Jedva èekam da zavrtim ploèe na „Egzitu“ - prièa veselo Derik Mej i dodaje: - Spremam vam tako dobru muziku da ni u jednom trenutku neæete stajati. Igraæete sve dok me vidite za miks pultom! Jedva èekam.
Da li ste èuli za „Egzit“?

- Naravno da sam èuo! Mnogi vrsni di-d¾ejevi i muzièari nastupali su na „Egzitu“. Recimo, di-d¾ej D¾ef Mils, koji je nastupio na jednom od prethodnih „Egzita“, mnogo mi je lepih stvari isprièao o tom festivalu.
Pomenuli ste D¾efa Milsa, recite nam ¹ta mislite o njemu?

- Nas dvojica smo bili tim. Bilo je to osamdesetih godina u Detroitu, gradu u kome je nastala tehno muzika. Muzika koju smo mi stvorili. D¾ef je ¾eleo vi¹e od onoga ¹to pru¾a Detroit. I napustio nas je. Bio je to pametan potez za njega. Postao je jedan od pet najboljih di-d¾ejeva. Ove godine æemo zajedno nastupiti na „Egzitu“.
Da li vam je Detroit i dalje inspiracija?

- Kako kad. Detroit se mnogo promenio. Ranije je to bio jedan andergraund grad, jedno podzemlje na zemlji. Kada se pro¹etate njegovim ulicama i ugledate neku staru razru¹enu zgradu i decu kojoj su idoli kriminalci, to mora da vam probudi emocije. Ja sam te emocije pretoèio u svoju muziku.
Veæ ste nastupali u Srbiji. Kakvi su vam utisci?

- Imam samo reèi hvale! Zaista. Znam ¹ta vam se sve izde¹avalo kao narodu. Ratovi, bombardovanje... svaka vam èast! Vi ste tako energièna publika, takva pozitivna emocija, naje¾io sam se od zadovoljstva kada sam nastupio u Srbiji.
Da li i dalje verujete u tehno?

- Apsolutno ne! Verujem u tu muziku, ali ne verujem u reè „tehno“. Isprostituisali su je kvazi di-d¾ejevi. Kupi dve-tri ploèe i veæ je di-d¾ej koji pu¹ta tehno. E pa, ne mo¾e tako. Ja vi¹e reè „tehno“ ne koristim.
Za¹to vas zovu „bog detroitskog tehna“?

- Ja sam osnovao pravac detroitskog tehna. Svojim radom uspeo sam sve to.
Da li imate neku poruku za va¹e fanove u Srbiji?

- Ne dajte se, Srbi! Ostanite jaki i ponosni kao do sada. Ponesite svoje osmehe i dobro raspolo¾enje u Novi Sad i sve æemo ih pobediti!