NOVE ®IÈARE NA KOPAONIKU I STAROJ PLANINI

Started by yeca, 02-08-2006, 08:58:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yeca

Ekskluzivna vest iz "Doppelmayr-a"
     31.07.2006.
     Potpisan ugovor za ¾ièaru i ski lift na Staroj planini, i za ¾ièare Duboka 1 i 2 na Kopaoniku.
     STARA PLANINA:
     ®ièara èetvorosed "Komnjarnik" sa fiksnim sedi¹tima i trakom za ubrzanje na ulazu, kapaciteta 1200 skija¹a na sat, du¾ine 1106m, visinske razlike 330m, polazi sa 1230 m/nv sa lokaliteta Konjarnik, nesto ispod sada¹njeg EPS-ovog hotela. Izlazna stanica je na 1565 m/nv, na lokalitetu "Sunèana Dolina"
     Ski lift "Sunèana dolina", tipa sidro, kapaciteta 1200 skija¹a na sat, du¾ine 605m, visinske razlike 177m, polazi sa 1544 m/nv sa lokaliteta Sunèana dolina. Izlazna stanica je ispod vrha Babin zub, na 1722 m/nv. Ski staze su povezane, i njhova ukupna du¾ina je oko 2000m.
     Oèekuje se da èe biti nabavljen i bar jedan tabaè snega.
     KOPAONIK:
     ®ièara isklopivi èetvorosed "Duboka 1". Sada¹nji ski lift se demontira i negovom trasom sepostavlja isklopivi èetvorosed (Kao Panèiæ). Da drugoj - levoj - krivini se postavlja meðustanica za moguæi izlazak. Izlazna stanica iznad izlazne kucice nekadasnjeg jednoseda.
     ®ièara èetvorosed "Duboka 2" sa fiksnim sedi¹tim (kao Mali Karaman). Sada¹nji dvosed se demontira i na njegovu trasu postavlja novi èetvorosed, èime æe se obezbediti efikasno izvlaèenje skija¹a ka vrhu Karaman greben i dalje ka turistièkom centru.
     OKVIRNA DINAMIKA RADOVA:
     - Do 01.09.2006. Projektovanje konstrukcije od stane Doppelmayr-a
     - Od 01.09.2006. Zemljani radovi iostali pripremni radovi za monta¾u
     - Od 01.10.2006. Monta¾a konstrukcije na terenu.
     - Do kraja 2006.  Pu¹tanje u rad
     Sve èetiri navedene ¾ièare imaju jednaki prioritet gradnje, i "Doppelmayr" kao dobavljaè to mo¾e da ispo¹tuje, mada sve dosta zavisi i od podizvoðaèa radova kao i vremenskih uslova.
     Sve ¾ièare i ski liftovi Kopaonika i Stare Planine, funkcionisaæe u okviru Javnog preduzeæa "Skijali¹ta Srbije".

Preuzeto sa sajta http://www.skijanje.co.yu

rade

Srbija zasluzuje mnogo ski centara i jeftinije usloge za domace turiste. Skijanje ne treba da bude privilegija vec vikend opustanje i deo redovnog rekreativnog programa nacije.

yeca

I treba nekako primamiti masu na skijanje i edukovati ih istim jer masa njih koji imaju da plate ovaj ni malo jeftin sport, ne idu jer se pla¹e, jer skijanje izjednaèavaju sa lomljenjem tela, jer im je hladno, jer ne vole da se trontaju i bla bla... kad èovek ne¹to neæe, nadje 1000 opravdanja..
A nemaju pojma koja ludnica ih èeka na snegu, pardon skijama, tokom dana, i koja ludnica noæu... pa ako ba¹ hoæe da pocrne, i suncu su bli¾i nego na moru...

LJUDI, SVI KOJI NISTE, PROBAJTE SKIJANJE, ALI NE SA BILO KIM, NEGO SA PRAVIM DRU©TVOM I U SKI ©KOLI (ZA POÈETAK) I NA PRAVOJ PLANINI....

Ja imam problem da nateram neke, meni drage ljude da probaju, ali sve ih je vi¹e koji mi se javljaju.... i nakon prvog puta tra¾e jo¹!!!  :)

Bred

Skoro sam video zicaru na Zlatiboru. Ono je bruka, to je sve sto mogu reci… Nema ni z od zicare