Septembarski i oktobarski ispitni rok

Started by hulio_salinas, 10-07-2007, 05:52:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

o tome imas ovde (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,10133.0.html)

hulio_salinas

Samo æu da upotpunim prièu (preve¹æu na na¹ jezk):

Ne, neæemo imati taj rok.

U zakonu stoji da fakultet mora da ima 3 obavezna roka i dva dodatna. To su ti: januarsko februarski, aprilski, junsko-julski, septembarski i oktobarski.

Takoðe, zakon ka¾e da fakultet mora da obezbedi jo¹ jedan rok za one kojima je ostao samo jedan ispit nepolo¾en za uslov. Taj rok treba sprovesti do poèetka nove ¹kolske godine. Mi studenti to tumaèimo da na ovih pet rokova, treba uvesti oktobar II. Meðutim, raspitao sam se kako to na¹a uprava tumaèi. Oni to tumaèe ovako: mi smo vam omoguæili taj dodatni rok do poèetka godine i zovr se oktobarski; usluga je ta ¹to mo¾e¹ polagati sve ispite u oktobru.

Da li me razume¹?

Svako tumaèi zakon kako on ¾eli. Mi, studenti u tom èlanu zakona vidimo ¹ansu za oktobar II, profesori tu vide veæ postojeæi oktobar. Iz tog razloga, nema ni¹ta od toga. Dugogodi¹nja bitka studenata za ovj rok nikada nije urodila plodom, jer fakultet tumaèi na drugaèiji naèin od studenata.

Ok?

anja

Jesu li odbili molbu koju ste predali?

Da li to znaci i da su sanse za decembar nikakve?

hominis nocturna

Hvala... Bilo bi lepo da je drugacije, ali sta sad...

hulio_salinas

Anja, da se razumemo ne¹to: tu molbu je sastavila i organizovala grupa studenata. Nisu kontaktirani predstavnici Studentskog parlamenta, niti je iko ne¹to tra¾io od predstavnika.

Dakle, svi èekamo zvaniènu informaciju od onih koji su pokrenuli ovu inicijativu. I mene zanima ¹ta je bilo.

Drugo, ¹to se novembarskog ili decembarskog roka tièe - za to se trenutno zala¾emo. Nai¹li smo na dobru volju uprave i smatramo da ima realne ¹anse da se dozvoli taj novi ispitni rok. Ovo je naravno nezvanièno, po¹to ta ideja mora proðe Nauèno-nastavno veæe sledeæeg èetvrta. Do tada se ni¹ta ne zna. Do tada vam ne mogu otkrivati detalje, jer su ljudi skloni tome da ¹ire pogre¹ne informacije.

©to se ovog dela tièe strpite se. ©to se onog prvog dela tièe, saèekajmo odgovorne za tu inicijativu.