Sobe spremne za bruco¹e

Started by Bred, 13-09-2009, 22:33:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: A. Milojkoviæ, B. Vukoviæ |

Ove godine, za bruco¹e je obezbeðeno oko hiladu mesta u tri studentsta doma, u koje æe se useliti najkasnije do 6. oktobra. Nakon Univerzijade, uslovi su znatno pobolj¹ani, a kako prièaju u Studentskom centru Beograda, zagarantovano mesto imaju samo „odlika¹i“.

Studentski domovi, “Karaburma”, “Ko¹utnjak” i “Patris Lumumba” su ovog leta renovirani, a sobe su opremljene novim name¹tajem koji je donacija Univerzijade.
- “Karaburma” je dugo va¾ila za dom koji treba izbegavati, ali se sad to promenilo. Nov name¹taj je odlièan, a i renovirani su neki spratovi. Uslovi su generalno mnogo bolji nego ranije - zadovoljan je sme¹tajem u “Karaburmi” Sergej Komneniæ, student treæe godine.
Oko hiljadu bruco¹a æe veæ tradicionalno, biti rasporeðeno u domove “Karaburma”, “Patris Lumumba” i “®arko Marinoviæ” u Zemunu.
- Do sada se prijavilo oko 1.600 kandidata, a oèekujemo da ih bude vi¹e od 2.000 iako ima mesta samo za njih 1.000. Trenutno smo u fazi prikupljanja dokumenata od bruco¹a, koja traje do 15. septembra, a veæ 18. imaæemo preliminarnu listu. ®albe primamo do 24. septembra, a konaèna rang lista biæe dan kasnije. U domove se devojke bruco¹i useljavaju 30. septembra, a momci 1. oktobra. Rok za useljenje je 6. oktobar - prièa Miroslav Sariæ, ¹ef slu¾be sme¹taja u Studentskom centru Beograda.
Bruco¹i za sada najvi¹e tra¾e studentski dom “Karaburma” jer je potpuno renoviran i opremljen najnovijim name¹tajem, u sobama su promenjeni laminati, a sva kupatila su preureðena. Sa druge strane, najmanja potra¾nja je za domom “®arko Marinoviæ” u Zemunu, zbog toga ¹to je najdalji od centra grada.

nastavak -> http://www.blic.rs/beograd.php?id=110443