Prijemni ispit 2008-e i tok upisa

Started by EddieH, 30-06-2008, 06:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

tasha_90

Quote from: mihajilo on 03-07-2008, 11:27:28
sad ces se verovatno zacuditi, ali ovo sto cu ti reci je stvarno istina...
na hemijskom popunjavaju mesta po principu: ko prvi do saltera za prijavu, taj upada... dakle, nacrtaj se ujutru u 6 i cekaj da u 11 pocne prijavljivanje i upao si sigurno!!! dakle, bodovi se ne racunaju!!!
Kandidati koji su polagali prijemni ispit iz hemije 2008. godine na Medicinskom, Farmaceutskom, Stomatolo¹kom, Tehnolo¹ko-metalur¹kom ili Veterinarskom fakultetu mogu se upisati na Hemijski fakultet od 10-15. jula 2008. godine, od 10 do 14 èasova (¹alter 3). Upis ovih kandidata obaviæe se redosledom kojim su se prijavljivali sve dok se ne popune sva slobodna mesta.

Potrebna dokumenta:

POTVRDA O POLAGANJU PRIJEMNOG ISPITA IZ HEMIJE ILI HEMIJE I BIOLOGIJE 2008. godine
UPLATNICA od 1.500,00 din. na ¾iro-raèun Hemijskog fakulteta
broj 840-1817666-82, poziv na broj 750
ORIGINALNA DOKUMENTA:

4 svedoèanstva srednje ¹kole
diploma
ORIGINAL IZVODA IZ MATIÈNE KNJIGE ROÐENIH
DVA POPUNJENA PRIJAVNA LISTA ©V-20 (dobijaju se na ¹alteru)
INDEKS (pravilno popunjen, kupuje se na Fakultetu - 475,00 din.)
TRI FOTOGRAFIJE (jedna se lepi na indeks, 1 na prijavni list i 1 na identifikacionu karticu)
UPLATA ZPU
UPLATA OSIGURANJA
ZA SAMOFINANSIRAJUÆE STUDENTE:

UGOVOR (dobija se na ¹alteru)
DOKAZ O UPLATI ©KOLARINE u iznosu od 78.000,00 din.
(19.500,00 din. pri upisu)
na ¾iro-raèun Hemijskog fakulteta broj: 840-1817666-82
poziv na broj 700

ovo ti je sa sajta hemijskog fakulteta, cisto da ne lutas po sajtu...
ako te zanima jos nesto, evo ti link:http://www.chem.bg.ac.yu/upis/index.html (http://www.chem.bg.ac.yu/upis/index.html)

Wlada

AAlex
То процењује посебна комисија.
Мислим да професорка Бранислава Миљковић заједно са продеканом за наставу професорком Весном Кунтић чини "гро" комисије.

Дакле, погледају оцене, упореде предмете, консултују се са нашим институтима (кажу ти шта ти признају а шта не признају)...
Комисија постоји као заштитни механизам, пошто се критеријуми у другим градовима разликују, а Фармацеутски факултет у Београду чува традицију најстарије установе.

Закључак, може... Све може у Србији.  :>

AAlex

hvala Wlado, a da li ima sanse da upadnem, posto sam 267? idem na prozivku, ali ona je tek 15. a upis na pmf-u je od 10-15. i morala bih da se upisem pre prozivke jer ce se brzo popuniti preostala mesta na hemiji...

Wlada

Прошле године се 4 није појавило на упису за буџет, и још десетак за самофинансирајући, тако да...израчунај.

mirror-girl

Joj ljudi,svi se osecamo sugavo.. a005....ja posebno ne mogu da podnesem komentare tipa:JAO pa ti vukovac,tako dobar djak da ne upadnes na budzet na MB,pa kako si mogla to sebi da dopustis???????
Dodje mo da podavim te malodusne ljude. :namcor...meni je krivo sto sam uprskala prijemni,jeste,nisam se potrudila oko priprema posebno,ali sa ovim znanjem do sada moglo je i moralo biti vise,ali sta da se radi......56.sam na Biohemiji,nadam se da su ljudi ok,na prijemnom su mi dosta nih delovali ili suvise streberkasto ili nadmeno....ebi ga...jos samnom ide jedan smor na MB iz odeljenja,nije losa devojka,malo glupava,streber :roll:,ali bar nekog znam....BIOHEMICARI,ne dajte se ,vidimo se u oktobru!!!!!!! :~ :~

milica_d

Tasha,bas si me obradovala.Mislim da si donela pravu odluku,inace ja sam samofinansirajuca,pa pitaj sta ti nije jasno.
Idem sad na ispit...pozzz...  :wave:

... RazocarAna...

Znas kako... Mislim da bi mogao da upadnes na budzet i na jednom i na drugom fax-u(i na hemijskom i na tmf-u), jer je uslov za budzet bilo kog faxa samo da imas preko 51 bod, a ti imas. I ono sto je neko rekao za "ko pre salteru, njemu mesto"-to je potpuno tacno! Ako ces da se prebacujes na farmaciju, ja bih ti savetovala hemijski, jer je srodniji i ima vise ispita koje mozes da preneses... Matematika i fizika, koje su najteze, se polazu u prvom semestru, a u to vreme jos neces intezivno strebati za farmaciju tako da mozes to dobro da odradis... Posle polazes razne hemije(analiticku, opstu itd.) i ako to spremis stvarno bi bilo neverovatno da ne polozis prijemni :hm
Na tmf-u opet, sa druge srane imas smer "farmaceutski inzinjer", ali se za smer ne opredeljujes u prvoj god nego tek kasnije! Tako da, ako neces da se prebacujes na farmaciju, to ti je mozda nnajbolja opcija.....
Veruj mi da znam kako ti je, ja sam se jedva povratila, ali ko zna zasto je ovo dobro...
Pisi sta si odlucio, i naravno ako ima nekih novih vesti- kazi... Nekako smo na istom =((

Wlada

Немојте се заваравати да су математика и физика најтежи испити.
На Хемијском факултету се хемија ради жестоким темпом.

manojlo88

Bravo za sve koji su odlucili da nam se pridruze i pored razmisljanja i predomislajnja... Iz Kragujevca sigurno ne mozes da se prebacis u BG bez ponovnog polaganja prijemnog... Jedino ako ove godine nije nesto promenjeno,ali cisto sumnjam...

Wlada

Добро, то ваљда није ни факултет... Одсек ли је, шта ли је?

manojlo88

Ma nista to nije... Kao neki smer na medicini koji nema veze sa farmacijom... Mislim da nemaju ni sertifikat...

Wlada

Мислиш акредитацију?

manojlo88

To... Razumes me,nego se pravis pametan... :K :K :K :batina :djavo :plez

Wlada

manojlo88

Pa moze se u pravu si...da se pravis... :djavo :djavo :plez :)):