Organska hemija I

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 15:38:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pipi_duga_carapa

Quote from: whatever on 15-02-2007, 14:04:29
Zbunili ste me skroz sa ovom Klajzenovom, i mislim da nije dobro ni jedno ni drugo sto ste napisali, valjda treba da nastane beta-ketoestar?!
u ovom slucaju beta-aldehidestar (;
da ... ja nisam ni citala sta reaguje posto sam videla da su oni vec zakljucili (8

====================

Quote from: jeca87 on 15-02-2007, 11:12:24
Sto se Gabrijelove tice, rekla je da bez toga ne dolazimo :)):
nama nije (8
setih se malopre da je i nama to objasnila, ali nakon sto su je pitali, kada smo skoro krenuli ...

mehanizam nije tezak ...
naime posto smo rekli da su imini kiseli (imaju dve karbonilne grupe u okolini), pri baznim uslovima proton sa N odlazi i nastaje anjon. Taj anjon je sada jak Nu! on napada halogenalkan (ili neko drugo halogen-organsko jed), tj C at. na kom je X, koji je parcijalno +  i istiskuje halogen, zatim hidrolizom tog jedinjenja, nastaje (di)kis (hidrolizom svih derivata k.k. se dobijaju k.k.) i izdvaja se amin kao drugi proizvod ...

p.s. totalno off: sta znace boje zvezdica ispod nicka ? ;p

p.p.s. ne mogu da spojim ovu por sa prethodnom jer iz nekog razloga ne mogu da 'uredim' prethodnu ...

hulio_salinas

E ne znam sta sam tamo ispisao, jer nije isto pisati i kucati.   :>

Klajzenova kondenzacija nije teska i ne treba da se zbunjujemo. Barem ne u vezi sa njom.   :>

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinas on 16-02-2007, 05:23:13
E ne znam sta sam tamo ispisao, jer nije isto pisati i kucati.   :>
da, malo je zbunjujuce otkucati formulu ;p ne moze da se vidi kako je sta zakaceno (8

hulio_salinas

Upravo to.

Jos 2 sata do ispita.  :igra:

Nema vise vremena za bilo sta!   :K

pipi_duga_carapa

hehe da (:
a mi smo tako dobro sve naucili da smo odlucili da se malo odmorimo (:

hulio_salinas

Ma daaaaa.   :K

Kako da ne!   :K

Ne bi bilo dobro sada raditi...   :roll:

I ovako je totalna konfuzija    :shock   :help:   :hmm   a005   :smekerica:   :help2:   :ninja:   .grins.   :wave:

lane

Ljudi, ¹ta ka¾ete?
Kako ste uradili?

hulio_salinas

Kao i posle svakog ispita iz organske hemije - NEMAM POJMA!  :>

Ne salim se. Uradio sam sve sto sam mogao, ali stvarno nikad ne znam da li je to dovoljno ili ne.  :roll:

Sacekajmo rezultate.  :wink:

lane

Hulio, opet, kod mene isti sluèaj!
Ja stvarno ne znam dobro da procenim... :>
Kada sam poku¹avala da procenim prva dva kolokvijuma, za oba sam se pre¹la!
Tako da i ja nemam pojma!
Uradila sam sve kako ja mislim da treba...
E, sad... da li je to taèno (i dovoljno) ili ne... ne znam.

hulio_salinas

Ma... I stariji studenti su mi pricali da to nije nista cudno. Da su svi posle ispita izlazili ne znajuci sta su uradili. Jednostavno je tako.

lane

E, nisam èula kada su rezultati...
Je l' zna neko?

hulio_salinas

Asistent nam je rekao da pre cetvrtka nece moci da pregledaju, ali ni on nije bio siguran. Ne znam da li je prof nesto spominjala...

Phenomenon

Ja mislim da sam dobro uradio. A i red je bio, sto kaze jedan moj drugar sa PMF-a:" Kad zatvorim oci vidim nule i jedinice...". Tako sam i ja mucenik, cim sklopim oci vidim + ili -, anjon, katjon, mehanizam... :>

hulio_salinas

E za ovo si u pravu. U svemu mogucem vidim rezonante oblike. Cak sam pomislio da je mikrotalasna pecnica konjugovana baza sporeta!  :shock

lane

Hehe :lol:
I meni su u glavi rezonantni oblici, i sve, ali ti si Hulio odlepio sto posto!!! :K