U Podrumu Bolonje (kod srusene crkvice)

Started by Vampire 666, 12-10-2006, 04:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoe

Auh, nek mi neko objasni zasto volimo da se ubijamo muzikom?! Koliko god bolno bilo (ali zaista bolno), uzivamo da to cinimo opet i opet... Mazohizam? Ne. Samoljublje? Samosazaljenje? Mozda, razmisljala sam o tome (u trenutku iskrenosti prema sebi samoj), ali nije samo to... (Samo da ne budem pogresno shvacena)... Ajde ovo se moze pretvoriti u pravu kafansku diskusiju dostojnu Podruma...

Ja se evo ubijam Sibelijusom... uzivo... con tutta la forza...

willie the scot

zezas da svirate sibelijusa?ha,ha,ha...violin br.1 d-mol?
mislim da univerzum pokusava nesto da ti kaze.

bas razmisljam o necem slicnom...u zadnje vreme sam otkrio da mi muzika pomucuje um,udaljava me od konstruktivnog razmisljanja...pokusavam da uzivam u tisini,ali nema sanse...
ne mireci se sa ogranicenoscu ljudskog saznanja,svaka sujetna sena od nas zeli da dotakne visi nivo postojanja...naivno,zadovoljavajuci estetski hedonizam,pokusava da se popne u vise sfere duhovnog postojanja.zato pravimo umetnost i zato je konzumiramo.ne postoji covek na zemlji koji nije pokusao da napravi nesto i da uziva u lepoti svog dela...kao njegov vrhovni stvoritelj...
najbolja umetnost je upravo ona koja nas dovodi do granice...skoro da si na drugoj strani,ali opet ne bas...i ostavi te u razmisljanju...uzburkane duse i vrtloznih misli...zato je vrhunska umetnost najopasnija.
jedan mudar covek(isao sa mnom u skolu)rekao je:..."mene svi pitaju kako covek moje inteligencije moze da slusa narodnjake...pa jednostavno je...hocu da budem srecan..."
a mozda da jednostavno pribegnemo religioznoj banalizaciji i pomenemo da sve to ima neke veze sa tim da je lucifer bio andjeo muzike pre nego sto je prognan iz raja...u mitologiji mnogih naroda se lucifer pominje kao frulas(piper)...

Darker

Pa hm, frula¹i= narodnjaci? Ko je tu sotona, a ko ðavo, pitam se ja??
RuzmarIn! Jo¹ nosim na reveru... U d¾epu buuurma da joj daaaaaam... Pa onda kreæe zaplet... Mnogo je komplikovano napraviti sreænu pesmu... veselu. A kvalitetnu... Da nije banalna i patetièna... jer sreæa je obièno banalna... Kad si sreæan-ne razmi¹lja¹ mnogo... Mo¾da te èak sreæa zatupljuje... ne inspiri¹e, nekako...
Kad si izbedaèen, razmi¹lja¹, ma¹ta¹... radi nagon samoodr¾anja, smi¹lja¹ naèin da izaðe¹ iz bedaka-eto inspiracije!! I eto savr¹enih pesama...
Evo, sad slu¹am Maljèiki!! :~ :~ :~ :V :V
A kao potpuni laik ¹to se klasike tièe-ka¾em da me neka veselica klasièna-smara!
A valja zaèiniti ovu raspravu jednim belim vincem...

willie the scot

srecnu pesmu?ti si darker covece...o cemu pricas to?
zamisli ovo-lezis u bolnici,gluv,otkazuju ti organi jedan za drugim,...sam si...bez porodice...kontempliras o samoubistvu...uzmes silerove stihove i napises odu radosti...najveseliju kompoziciju ikada napisanu.
uvek sam vise voleo mocarta,ali kad razmisljam o ovome...

Darker

Hm...
E, a kad smo veæ kod Iraca, oni imaju ¹atro vesele pesmièice? Ali nijedna ne dodiruje kao Scarborough fair:-)

willie the scot

ludjaci...imaju obicaj da se vesele na sahranama...
pogledaj tekst pesme finnegan`s wake...
scarborough fair nisam znao da je tradicionalna irska pesma...znam samo za simon/gurfunkel verziju...

Darker

Pa sad zna¹:-) Pa jo¹ kad èuje¹ ribica kako peva...
A ovo belo vince... Pitko, jako... Ufffff... Sipaj jo¹ kilo belog...

Al-Jasmina

Quote from: willie the scot on 04-01-2007, 11:41:24
ludjaci...imaju obicaj da se vesele na sahranama...

a srblji jedu direktno sa sve¾e zakopane rake...pa ti vidi!

Slu¹am soundtrack Blade Runner-a i nisam ovde
veæ tamo u buduænosti
a kad smo veæ kod vina...
Milica i ja æemo veèeras same :)
Odoh po omiljeno ljubièasto staklence,
da iz vitke ca¹e nazdravim potomcima dok ih jo¹ nazirem kroz zlatnu maglu...

vladimir

Tradicionalna irska muzika i pivce... :wink:

Smrda

sta ste se uhvatili Irske,da mi je znati?
cccc.....
eeeee...WTS-nemaju oni nijedan vise obicaj sem da sljokaju!!!hehehe :K

Ariel

Mislim da æe mi danas najvi¹e prijati ti¹ina i neko vino iz mog podruma...

Darker

E to mi reci... Ajde, ondak ¾ivi bili u miru i ti¹ini!

zoe

Nema mira i tisine! :/ :loptica

Kakvo zadovoljstvo citati Willieve i Darkerove postove! :cvet :cvet :cvet

zoe

Елем, пошто сам се вратила, а у мом одсуству је овде мало опао промет :K, свечано скидам ланце и катанце и позивам вас на промоцију грчког Узоа... само у наредна 2 дана...

(Д, плиз без предвидивих коментара... схватам их унапред :luda)

cvjetic