Opsta i neorganska hemija

Started by marer_86, 09-05-2006, 12:28:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

gagilica

hvala drugari, mozda i necu lose proci sada na usmenom, pa onda kod mire cakar na usmeni. za nju ste obecali da je ok!  :sealedlips:

marer_86

pa znas sta .. ovde ti niko nista nije obecao vec koliko ja znam (sto je i cilj celog foruma) svi su tu da ti maksimalno pomognu kad ti je to potrebno!!
Hvala MASHI puno!!!!!!!!!!!!!! :smile: :wink:

Masha

Nema na cemu! tu smo da se pomazemo!  :smile:

nasty girl

Quoteja sam cula da prof najvise pita iz one oblasti iz koje je predavao? jel to tacno?

a ja samo cula da uglavnom pitaju ono sto pogresis na pismenom delu... :confused: :confused: :confused:

Darker

Vidi, poenta je da se opustiš i da se ne istraumiraš toliko od ispita, ali nije poenta da se opustiš previše, pa da se ne spremiš za usmeni! Pamet u glavu, bez stresiranja, u principu, ako si dobor odradio kolokvijume ili pismeni, to znači da znaš gradivo! a ona može da te pita šta hoće... Nema pravila, sem da znaš ako znaš :wink: :wink: :wink:

Jeka

Nadam se da æe ovo pomoæi - evo ¹ta su Mira i Goca danas pitale ljude koji su odgovarali usmeno:
         Mira: pufer i  hidroliza (na nekom primeru - Na2CO3), reakcija Zn, Cd, Hg sa NaOH, rastvaranje Pb;
                oksidoredukija (hrom u kiseloj sredini iz +6 u +3), negativna oksidacona stanja azota, disocijacija amonijum soli
         Goca: oksidoredukcija (hrom +3 u +6), natrijumtiosulfat, AgCl (ravnote¾a, rastvaranje, komplexni joni), KI + I2 -->
                hidroliza, puferi, paralela izmedju vodonik i natrijum-peroksida, KMnO4 kao oksidaciono sredstvo
Ni¹ta nisam èula za Zagu, a ka¾u da je Tatajna bila ba¹ fina danas!
Podzdrav i sreæno

Sara

Hvala, Jeko! Ljudi, pisite kako je bilo kod Tatijane! (ako ima prezivelih)
...nadam se da ce i sutra biti tako fina...

Ksenija

pisite za tatjanu...i ja sam kod nje.. :roll:

Maza15

Hej jel se zna mozda kada je usmeni iz neorganske za ove koji polazu ceo ispit??????Koliko da na posle jel ce biti ove nedelje ili....

nasty girl

Quote from: Maza15 on 05-06-2006, 12:38:45
Hej jel se zna mozda kada je usmeni iz neorganske za ove koji polazu ceo ispit??????Koliko da na posle jel ce biti ove nedelje ili....

i ja polazem ceo ispit i koliko sam razumela usmeni ce biti valjda od ponedeljka 12-og pa naredne dve nedelje...

yeca

Ma Tatjana je zena sasvim OK kao i svi sa tog instituta. Zene su vrlo neisfrustrirane i normalne.
Tatjanu je u moje vreme bio glas da je najgora, odvratna, ovakva, onakva a ispade sasvim u redu

Ja sam polagala kod Goce Popovic, e ona je zena dusa od coveka. Kod mene a i kod velike vecine ostalih iz moje generacije, vazilo je da pitaju ono sto si pogresio na kol a onda i nesto malo ako bas pozele

Ovima sto su polozili kolokvijume bas hoce da daju visoke ocene (vidi se da zele odn. da pozdrave to sto su bili vredni) a ni za ove sto polazu ceo ispit nisam cula nista drugacije

Samo opusteno a iz opste obratite paznju na zakone, oni su vam najvazniji (ako vas uopste to pitaju)

SAMO SE VI OPUSTITE; BAREM  TA NEORGANSKA NIJE STRASNA... TO CETE VIDETI MALO KASNIJE (vrlo brzo)  :wink:

Maza15

A u cemu je fora pismenog,ako na pr. padnem na usmenom jel mi se vazi taj pismeni ili BAS sve ide ispocetka :-) ?????????????????

Ksenija

koliko sam ja razumela,pismeni ti vazi neograniceno dugo.. O0

yeca

E to ne znam... davno je to bilo aktuelno kod mene
Raspitajte se kod njih ali ja mislim da traje dozivotno (boze, kao da cemo dozivotno da studiramo  :o)

Maza15

A koliko mi treba da prodjem na pismenom,koliki je taj test kada se radi 4 sata?