Kosarkaske vesti

Started by Dread Lord, 26-10-2006, 06:24:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Tri kandidata za predsednika KSS
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4742323)


Goran Kne¾eviæ, Neboj¹a Èoviæ i Bla¾ Stojanoviæ biæe kandidati za predsednika Ko¹arka¹kog saveza Srbije, saznaje “Sportski ¾urnal”.

Beogradski list navodi, da najveæe ¹anse za pobedu imaju Èoviæ, koji bi mogao da dobije podr¹ku delegate iz centralne i ju¾ne Srbije, i Kne¾eviæ, koji pored vojvodjanskih glasova raèuna i na podr¹ku “veèitih rivala” Crvene zvezde i Partizana.

“®urnal”, medjutim, pi¹e da ne bi trebalo otpisati ni dosada¹njeg predsednika KSS Bla¾a Stojanoviæa, koji uprkos tome ¹to se poslednjih godina nalazi na udaru veæeg dela javnosti, ipak, sa regionalnim poverenicima ima dobru saradnju.

Neboj¹a Èoviæ je bio predsednik Ko¹arka¹kog saveza Jugoslavije pre 12 godina i tada je uspe¹no sredio prilièno zapu¹ten Savez, a njemu pripadaju i zasluge za izgradnju Kuæe ko¹arke. Takodje, je posle promena 2000. godine znaèajno uticao na to da Svetislav Pe¹iæ dodje na kormilo reprezentacije.

Goran Kne¾eviæ bio je predsednik KS SCG u poslednjoj godini njegovog postojanja, a za vreme njegovog mandata reprezentacija je dobila vajld-kartu za Svetsko prvenstvo.

(MONDO)

Masha

Kratak fitilj Milana Guroviæa

Skandal Èièa!



Milan Guroviæ se ponovo na¹ao u centru domaæe sportske javnosti. Na¾alost, ovog puta ne zbog svojih sjajnih partija na koje je navikao navijaèe svih klubova za koje je igrao, veæ zbog incidenta sa sudijom Milijom Vojinoviæem na utakmici sa FMP-om, kada ga je nezadovoljan njegovim odlukama pljunuo. Incident u Kragujevcu poslednji je u nizu iskusnog ko¹arka¹a, èija istorija nemilih dogaðaja datira jo¹ od decembra 2005. godine. Istina, nije Guroviæ uvek bio jedini krivac, ali je simptomatièno da je njegova uloga uvek zauzimala centralno mesto.

Istorija Guroviæevih ispada
15.12.2005.
Na utakmici ULEB kupa Crvena zvezda - Dinamo Moskva, Guroviæ se sukobio sa proslavljenim srpskim trenerom Du¹anom Ivkoviæem, posle èega je popularni Èièa izjavio da takvo pona¹anje ne prilièi liku i delu legendarnog struènjaka.


15.6.2006.
Posle velikog incidenta u finalnoj seriji plej-ofa izmeðu Crvene zvezde i Partizana je izjavio: „Ovo ¹to se desilo je sramota. Sudije su najvi¹e krive. Onaj Jovèiæ i Ne¹koviæ sude Zvezdi veæ pet utakmica u plej-ofu, pa je l’ to nije name¹teno? Ne sude neke oèigledne faulove na meni, a zna se koliko sam zadu¾io ovu zemlju, govorim u ovim sada¹njim okvirima. Ove sudije ne treba nikom i ni¹ta vi¹e da sude.


14.10.2006.
Sredinom drugog perioda utakmice sa veèitim rivalom, Guroviæ je zaradio tehnièku gre¹ku zbog prigovora i ukupno èetvrtu liènu, a zatim zbog ubaèenog novèiæa na klupu crveno-belih, u¹ao je u konflikt sa navijaèima Partizana, gaðav¹i ih plastiènom fla¹om. Posle incidenta je izjavio: „Ne kajem se jer nisam izazvao incident! Od izlaska na zagrevanje navijaèi su me vreðali kao smrtnog neprijatelja. Prozivali su mi suprugu i kæerku i skandirali da sam usta¹a. Odgovoran sam samo prema saigraèima, klubu i navijaèima jer sam kriv za poraz“.


10.2.2007.
Nezadovoljan serijom odluka sudije Milije Vojinoviæa na utakmici polufinala Kupa Radivoja Koraæa izmeðu Crvene zvezde i FMP-a, Guroviæ je prilikom izlaska sa parketa pljunuo pomenutog arbitra.

izvor www.blic.co.yu

Roben

#17
не разумем циљ mashinog поста
ако је циљ да га гробари овде пљују само да вас подсетим да је тај исти Милан Гуровић задужио нашу кошарку више од било ког тренутно активног играча и да се тога сетите кад кренете да га пљујете

ја сам хтео да коментаришем избор председника савеза
видим да се помињу ова три кандидата Небојшу Човића нећу да коментаришем јер на његов рад у нашој кошарци немам ниједну замерку само  :pljes: :pljes: :pljes:што је доказао и вечерас
ову двојицу не знам како није срамота да се кандидују све што су радили, радили су против наше кошарке
Горан Кнежевић задњи председник КССЦГ а Блаж Стојановић садашњи председник КСС, значи довели су нашу кошарку на руб пропасти и хоће да је и даље воде па где то има?
Нама требају нови људи да извуку кошарку а не стари да је даље гурају у пропаст

nasty girl

#18
Guroviæa oèekuje stroga kazna


Zbog incidenta na utakmici Kupa Radivoje Koraæa ko¹arka¹ Crvene Zvezde mogao bi da bude ka¾njen veoma strogo, pi¹e DSL Sport.

Po propisima Na¹e Sinalko Lige minimalna kazna je 500 bodova (protivrednost u dinarima).

Komesar Lige Branko Lozanov u potpunosti je opravdao iskljuèenje Guroviæa i podr¾ao odluku sudije Voinoviæa.

Guroviæ je iznerviran zbog dosuðene liène, pa tehnièke gre¹ke, s leða pljunuo sudiju Voinoviæa, zbog èega je automatski iskljuèen sa meèa.

B92

Ka¾njeni Guroviæ i Antiæ

Ko¹arka¹ beogradske Crvene zvezde Milan Guroviæ ka¾njen je sa 1.500 bodova, zbog incidenta na polufinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraæa protiv FMP-a.

Disciplinski organi Ko¹arka¹kog saveza Srbije ocenili su da Guroviæ treba da bude ka¾njen zbog iskljuèenja i nesportskog pona¹anja na subotnjoj utakmici finalnog turnira Kupa u Kragujevcu.

Ka¾njen je jo¹ jedan ko¹arka¹ Zvezde, Pero Antiæ, sa 200 bodova, zbog tehnièke gre¹ke koja mu je dosuðena na istom meèu.

Guroviæ je na utakmici sa FMP-om dobio tehnièku gre¹ku, nakon koje je poèeo da se obja¹njava sa sudijom. U jednom trenutku izgledalo je
kao da je taj igraè sapleo sudiju, koji ga je potom iskljuèio. Guroviæ je kasnije obja¹njavao da se sudija sapleo o njegovu nogu.

U daljoj raspravi Guroviæ je sudiju pljunuo, ¹to je takodje negirao, navodeæi da je samo vikao i da mu je "verovatno, ne¹to izletelo iz usta".

kako ga bre nije sramota da sve to negira....i to je neki igrac....
:bljak: :bljak: :bljak:

Vampire 666

mozete svi vi da plujete po Gurovicu do mile volje, ali on je veci od svakog igraca ili sudije na prostorima bivse SFRJ...

nasty girl

Quote from: Vampire 666 on 15-02-2007, 08:35:17
mozete svi vi da plujete po Gurovicu do mile volje, ali on je veci od svakog igraca ili sudije na prostorima bivse SFRJ...

nemoj da me zasmejavas....

mikele

Barselona i Himki hoæe Guroviæa
(http://nono9.us)


Odliène partije Milana Guroviæa u dresu Crvene zvezde ove ezone skrenule su pa¾nju mnogih evropskih timova.

Kako pi¹e beogradska ¹tampa, èelnici jednog od najveæih klubova na kontinentu, Barselone ¾eleli bi da anga¾uju Zvezdinog asa, ali za sada nije bilo zvaniène potvrde ove informacija.

Guroviæ je od 1998. do 2000. godine igrao za katalonski klub.

Pored Barselone, ¾elju za anga¾ovanjem Guroviæa pokazao je Himki, ekipa koju je upravo Crvena zvezda pre nekoliko dana eliminisala iz ULEB kupa.

Buduæi da je dosada¹nji as Himkija Oskar Tores napustio taj klub i potpisao ugovor sa ¹ampionom Evrope CSKA, mesto za Guroviæa se otvorilo, a kako prenose "Veèernje novosti", èelnici ekipe iz predgradja Moskve spremni su da debelo ode¹e kesu.

Guroviæev va¾eæi ugovor sa Zvezdom istièe u leto 2008. godine i veliko je pitanje da li crveno-beli ¾ele i mogu da se odreknu usluga svog ubedljivo najboljeg igraèa.

(MONDO, foto: MN Press)

hulio_salinas

Odeeee... Jos malo pa   :run

Videcemo da li je Gurovic kao Marko Pantelic - Zvezdin do groba   :bljak:

Nadam se da ce biti pametniji od onog retardiranog kesozaljubljenika...


"Brate, volim ja Zvezdu i to je sve ok... Ali KES je KES..." Marko Pantelic pred odlazak iz Zvezde.

mikele

Quote from: hulio_salinas on 16-02-2007, 19:25:03
"Brate, volim ja Zvezdu i to je sve ok... Ali KES je KES..." Marko Pantelic pred odlazak iz Zvezde.

hulio_salinas

 :K :K :K

Pa ne salim se. Covek je to izjavio. A znas sta je prethodilo tome?

Trazio ga je neki bedni klub preko grane, a on je odgovorio da ga NE ZANIMAJU inostrani angazmani, jer je Zvezda njegov zivot i da ne planira da ode iz voljenog kluba. Navijaci ga zavoleli zbog toga, kad ono... Cim je Herta ponudila kes, on dao onu izjavu.

Covek je  :shock   :wall:  DIJABOLA!

:K :K :K

Roben

па кад човек воли кеш а ко не би  :hmm

hulio_salinas

Ahaha. Pa zasto se onda prose*avao pre transfera. Zasto je uopste pominjao da nece otici iz kluba?!

:K :K

Roben

сви они кажу да им је Звезда у срцу али сви одлазе јер им је кеш много битнији и то је тако   8) O0 8)

mikele

Bogut: Obo¾avam narodnjake, æevape i sarme
(http://nono9.us)


Za razliku od Srba, Hrvati su na Ol star vikendu u Las Vegasu imali svog predstavnika - Endrjua Boguta, koji je uèestvovao na utakmici sofmora i rukija.

Centar Milvokija hrvatskog porekla i australijskim paso¹em isprièao je za "Veèernji list" da mu u SAD najvi¹e nedostaju razgovori na maternjem jeziku, domaæa kuhinja kao i narodnjaci, koje obo¾ava da slu¹a.

Iako je rodjen u Melburnu, Endrju tvrdi da od malih nogu slu¹a samo narodnjake.

"Moji roditelji su slu¹ali tu muziku kad sam bio mali, tada me je bilo sramota da ka¾em da se i meni svidja, ali sada vi¹e ne. Trenutno na iPodu imam oko 4.000 narodnih pesama, najvi¹e skinutih sa sajta nostalgija.com. Obo¾avam Halida Be¹liæa i Halida Muslimoviæa, ali i novije hrvatske pevaèe poput Tompsona. Danas najvi¹e volim da odem u kafanu, naruèim rakijicu i u¾ivam u narodnjacima. Naravno, samo van sezone", izjavio je 22-godi¹nji Bogut.

On je dodao da je u Milvokiju otkrio odlièan srpski restoran i da u njega èesto odlazi.
"U tom restoranu prave odliène æevape, sarmu, burek, a ja to sve obo¾avam. Medjutim uskoro bi trebalo da mi stigne mama, pa æe mi ona kuvati", dodao je Bogut.

Igraè Baksa otkrio je i da mu nedostaje opu¹tena prièa na maternjem jeziku.

"Damir Markota je oti¹ao u Tulsu, a Toni Kukoè je zavr¹io karijeru, tako da sada u Milvokiju vi¹e nema igraèa sa kojima bih mogao lepo da se isprièam. Ustvari za Damira je bolje ¹to je oti¹ao NBDL ligu, jer æe tamo bar igrati, a do sada je voleo èesto da izlazi i to do sitnih sati, pa mi nije ba¹ odgovaralo da pratim njegov ritam. Sa druge strane, ¾ao mi je ¹to nisam malo vi¹e vremena proveo sa Kukoèem i ¹to nisam imao prilike da igram s njim kada je bio na vrhunscu karijere. Ali i za ovo vreme koje smo proveli zajedno bio je nesebièan saigraè i prijatelj, mentor i uzor. On je vrlo duhovit tip, stalno smo se zezali", dodao je Bogut.

(MONDO)

Pedja

http://www.youtube.com/watch?v=WOjKjlXwLAE

Slusajte pazljivo sta kaze Brajant   :lol: