Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

jeca87

Joj, presla sam se, procitala sam da me pitas kako je kod profesorA. :)

Kod profesorke su bitni predstavnici (ako stignes nauci i one koje nismo spominjali na vezbama) i eventualno da kazes ono najupecatljivije u vezi te familije. (cvast, plod...)

mina_v

Phenomenon

Hvala, Bojana! :cvet

@ jeca87: E, a jel i kod profesorke za sistematiku bitna tabela da se nauci ili samo ovo sto si gore napsala? Da li uopste mora tabela?

jeca87

Pa... samo ovo gore. :)
Ona cak i ne pita onu drugu familiju (posto se u pitanju dobijaju dve familije), nego samo onu vecu (prvu).

Bojana 153

Jeco  :F , mene je profesorka pitala obe familije (Brassicaceae i Geraniaceae), jako sam ih slabo znala. Najbitnije je znati predstavnike, zatim opste karakteristike (habitus, kakav je list), a ako se setite nije lose znati i cvet, plod, ali moze se proci i bez toga. Ali ako hocete da je odusevite, obavezno naucite sekretorne strukture (poslednja kolona na tablicama). Cini mi se da je meni povecala ocenu jer sam u zadnjem momentu rekla da Geraniaceae imaju zlezdane dlake!  :)

Phenomenon

Jeco, Bojana, hvala puno! :cvet :cvet

lycos

kada se polaze sistematika- da li tolerisu greske pri pisanju latinskix naziva?

Sole

ne verujem da ce biti nesto extra rigorozni...
bitno je samo da ne promasis skroz na skroz...

jeca87

Da, mozes da pises i kako se cita.

lycos

polozix sistematiku, konacno... :K

Pedja

shiky

Bravo Lik(os)u! :K :pljes: :pljes:

jeca87

Sta je sa ljudima koji izasli na usmeni? Pisite kako ste prosli! Srecno onima koji polazu sutra i prekosutra! :)

Phenomenon

Nisam bio u mogucnosti da idem na net. Polagao sam 4. jula kod profesorke. Polozio sam. Pitanja koja sam izvukao:
- morfologija lista
- dikotile
- fam. skrofulariace i primulace

Skroz je korektna na usmenom, iz moje grupe (koji smo zajedno usli da polazemo), ja mislim da smo svi polozili. Najbitnija stvar je po meni da se lepo prica, da nema zamuckivanja, ponavljanja reci "znaci" posle svake druge reci i slicno...

Sole

e pa onda, cestitamo!
znaci, samo sigurno i bez "znaci"! :>
pa, neka bude tako i u septembru za nas ostale!;-)