Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kyu_1987

jel moze neko da mi objasni sta znaci kada je perijant 5-clan? da li je ukupan broj casicnih i krunicnih listica ili nesto drugo

hulio_salinas

valjda:
5 casicnih listica,
5 kunicnih listica.

Sole

da li treba uciti metamorfoze kod izdanka, lista?

a sto se tice sistema klasifikacije biljaka, koliko tu opsirno treba, nemoguce da treba samo zadnji pasus?
i na kraju,

da li bi trebalo da se detaljno drzimo pitanja sa instituta i ne ulazimo preterano u sirinu i detalje?
vidim da neki od vas kazu da ipak treba procitati vise.
da li je to bas neophodno?

:hm

Loptica

Sole,ja nisam polagala,ali mi je dosta ljudi davalo savete i instrukcije. Treba da se uce metamorfoze izdanka i lista. Za sisteme klasifikacije treba sve ono,vrsta,rod,itd. Jedna moja drugarica je izvukla to pitanje i profesorka joj je trazila da joj objasni nomenklaturu na primeru familije koju je izvukla.Tipa kako se daje naziv familiji,koji nastavci se dodaju itd. A sto se tice pitanja,mislim da su ona dovoljna da se polozi,jedino ako hoces visoku ocenu,10-ku npr.,pa mozda pitaju i nesto vise,ali sve ima u knjizi. Ja ucim samo pitanja.

chiligirl

Ima li nekog ko je kod prof. Lakusic i da je rasporedjen za ponedeljak, a pritom odlucio da ne izlazi na ispit?  :help2: neka mi se javi na pm

lycos

joj...nek nam je sa srecom sutra !  :ziveli

Bojana 153

whatever

Да, да, срећно нам свима!  :42: :42: :42:

lycos

nema vise botanike ! :ziveli

Sole

e, pa, cestitamo!  :~
kakva su bila pitanja?
kod koga ste bili?

neka jos neko napise utiske.

zabica

Koliko cesto dolaze ona pitanja Klasifikacija i Zastita?
I jel treba kod paprati uciti one familije?

jeca87

Ne dolazi uopste cesto, ali mislim da je Bojani dopalo to pitanje i nije je profesorka gnjavila, vise je pricala onako "iz zivota". A kod paprati ne treba uciti familije.

shiky

E pa treba uciti familije kod paprati,mene je bas to pitala.
Sto se tice klasifikacije i zastite,bolje i to nauci,jednu devojku je bas ispitala tu klasifikaciju,a znam da je jedna devojka u junu vratila pitanja,jer nije znala tu zastitu...

jeca87

sorry za paprati, izgleda da je individualno, nekog pita, nekog ne pita...

Bojana 153

DA,da Zapce, ja sam imala to pitanje Zastita, i bas kao sto Jeca kaze, pricala sam "iz zivota", jer nisam stigla ni da procitam taj deo u knjizi.. i tako, zena se odusevila i dala mi 9  :K :> Ma to pitenje je najopustenije, samo ga prelistas jednom, i zapamtis tacno ugrozene vrste koje su!
SRECNO SVIMA!!!