Biologija - ISPIT - Testovi, Pitanja, Lekcije

Started by mina_v, 02-02-2007, 12:22:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pedja

Cuo sam da je ispit bio masa tezak  :shock

Znaci strasno,ja sam se iznervirao a kamoli vi koji ste ucili :help:

:box

hulio_salinas

Cekam i druge da odgovore, pa cu vam reci iz svog ugla.

Za sada cu vam samo reci ovo -  :shock

mina_v

Dakle:
dvosmislena pitanja :hmm,
nepotebne gluposti (npr. stopa mutacija po generaciji, za sta ce mi to u zivotu :hmm????)
previse detaljisanja(napisem im da je cisticna fibroza autozomno recesivna, a oni me jos pitaju na kom hromozomu se nalazi gen, dobro me nisu pitali iz koliko nukleotida se sastoji gen i raspored baza u istom :hmm)
itd...
jel dovoljno??
:box
puc
:batina
:F

izgleda da ce nas vise biti u aprilu nego sad...

lycos

ispit,iskreno,lose,lose.. mnoogo dvosmislenix pitanja,gde je bukvalno caka u jednoj reci.. jos uvek se dvoumim oko nekix stvari i pomocu knjige ne mogu da se odlucim sta bix odgovorio..

sto kaze hulio-veruj...trebalo je pedja da vidis lica ljudi nakon ispita ???

whatever

Ja sam se u jednom trenutku ispita gledajuci neko blesavo pitanje setio kada nam je rekla ono pri pocetku semestra: Ovaj ispit necete lako poloziti.  :roll: Ali dobro, budimo oprezno optimisticni.  :wink:

Pedja

Quote from: whatever on 08-02-2007, 13:25:01
Ja sam se u jednom trenutku ispita gledajuci neko blesavo pitanje setio kada nam je rekla ono pri pocetku semestra: Ovaj ispit necete lako poloziti.  :roll: Ali dobro, budimo oprezno optimisticni.  :wink:
Brate kada si ti oprezno optimistican,onda mogu da zamislim face ljudi posle ispita  :ninja:

hulio_salinas

Stvarno su pitanja bila  :namcor

a face  :ninja:

Ne znam sta da kazem... Mozda nas je mnogo kostalo ono jurcanje po hodnicima, one "za dlaku" suze, ona lupanja vratima i ONA SVOJEGLAVA DEVOJKA!!!  .grins.

lane

Pitanja su bola stra¹no, stra¹no, STRA©NO dvosmislena!!!
A to pitanje za stopu mutacija neæu ni da komentari¹em... :namcor
A zadatak iz gnetike sam re¹ila, ali nisam imala pojma ¹ta se od mene tra¾i da zaokru¾im!
Quote from: hulio_salinas on 08-02-2007, 14:04:01
Ne znam sta da kazem... Mozda nas je mnogo kostalo ono jurcanje po hodnicima, one "za dlaku" suze, ona lupanja vratima i ONA SVOJEGLAVA DEVOJKA!!!  .grins.
Verovatno je i to pitanju...

Phenomenon

Ja mislim da sam se zeznuo na pitanjima (tj. oblastima) koje sam mislio da znam, odnosno V oblast. Za III sam i ocekivao da ce onakva biti, npr. pitanje sa stopom mutacija je pitanje u rangu sa onim Tt oleinske kis. Uglavnom, ko god prodje imace dobru ocenu (zbog relativno velikog broja predispitnih poena), a ko padne - pao je.

mina_v

Quote from: lane on 08-02-2007, 14:22:12
A zadatak iz gnetike sam re¹ila, ali nisam imala pojma ¹ta se od mene tra¾i da zaokru¾im!
Imala sam identican problem! Sta im, dodjavola, znaci rekombinovan fenotip???? .grins.
Kad nam je davao primere, Djelic nam je fino u zadatku definisao sta trazi, npr. koliki je procenat fenotipova sa kovrdzavom kosom i sl.
A ovo danas :wall:

Phenomenon

Ja sam imao isti taj zadatak i rekombinovan sam shvatio kao mesavinu, npr. albino i normalna kosa ili normalan ten i kovrdzava kosa, zaokruzio sam 6/16, ali nemam pojma koji je tacan odgovor

whatever

OFF

Quote from: Pedja on 08-02-2007, 14:00:29
Quote from: whatever on 08-02-2007, 13:25:01
Brate kada si ti oprezno optimistican,onda mogu da zamislim face ljudi posle ispita  :ninja:

Haha, sto ce reci da whatever nije covek  :hmm  :> :> :>

cvetulence

To za 6/16 je taèno, ja sam èula da je profesorka pomagala kod Ðeliæevih pitanja, tj. nekim ljudima je rekla za onu stopu mutacije da je 10 na minus peti. Sve u svemu ja sam pogr¹ila I grupu pitanja da maximuma.

hulio_salinas

Mina, samo cu te obavestiti da je prof Djelic sastavljao pitanja iz onih oblasti koje je on predavao. Tako da ti komentar nije na mestu:

Quotemina: "Kad nam je davao primere, Djelic nam je fino u zadatku definisao sta trazi, npr. koliki je procenat fenotipova sa kovrdzavom kosom i sl."

Prof Biljana je "samo" vrsila selekciju profesorovih pitanja. Rekla je da nece "propustiti" teska pitanja.  :shock

lane

Ali Hulio, zadak uop¹te nije bio te¾ak...
Relativno se sla¾em sa Minom.
Ja sam ga re¹ila, ali nisam znala kako u stvari treba da prika¾em rezultat...
Ajde, ne zna¹ zadatak, pa se ¾ali¹ kako je bio te¾ak i to je OK.
Ali da ga zna¹ i da ne zna¹ ¹ta oni u stvari hoæe od tebe - to je bezveze... :roll: