Uslovljeni Predmeti

Started by zabica, 08-02-2007, 00:07:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

NE! Tu imamo problem koji cemo pokusati da resimo.

Statistika - 1 kolokvijum
Analiticka hemija - 1 kolokvijum

Fizicka hemija - 2 kolokvijuma
Organska hemija II - 2 kolokvijuma

Engleski jezik - nema kolokvijuma
Botanika - nema kolokvijuma

Histologija - ne znam. O tom potom.

Kazem - pokusacemo da uvedemo kolokvijume iz botanike i engleskog jezika. Ne kukajte pre vremena. Sacekajte da prodje sastanak u ponedeljak.

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinas on 10-02-2007, 09:38:57
Jos nesto (vezano za sve predmete) - u drugom semestru NEMA popravnih kolokvijuma.
Ako neko padne kolokvijum, na ispitu polaze ceo ispit. To je sto se tice predmeta koji organizuju samo jedan kolokvijum (statistika i analiticka hemija).
Oni predmeti koji imaju 2 kolokvijuma + ispit (organska II i fizicka hemija) imaju malo drugaciju organizaciju. Ako neko ne polozi prvi kolokvijum, na drugom kolokvijumu radi gradivo i PRVOG i DRUGOG kolokvijuma. Ako padne i drugi kolokvijum, na ispitu polaze sve. Sve sto polozi, ne polaze na ispitu. Nadam se da je to jasno.
p dobro ... ni to nije lose (: ako neces da ucis za kolokvijume - ne moras, onda polazes sve (: fino (8

ja samo jos da pitam - je l' iz botanike usmeni ili je tamo greska na disku? (8 (nista ne kukam, samo pitam ...) (:

hulio_salinas

Botanika - ceo usmeni ispit. Bez kolokvijuma iz teorijskog dela. To nam je probmlem br. 1. Ali radimo na tome da nesto promenimo. Nemojmo nista da pricamo pre zavrsetka sastanka. Probacemo sve sto budemo mogli.  :cvet

Pedja

Jel neko rekao usmeni?   :shock

Srecom pa mi je ona mentor  :lol3:

salim se naravno  :luda

Bojana 153

Borite se da se ukine taj usmeni k'o Boga vas molim!!!  :help2:

whatever

Pretpostavljam da se i fond poena sa kolokvijuma pridruzuje ispitnim poenima ako se kolikvijum i ispit spoje ili nesto gresim? 'Ocu reci ako kolokvijum recimo vredi 25 poena, i neko isti padne sa 11 poena, da li mu se taj kolokvijum ponistava pa na ispitu moze da osvoji 65 ili mu tih 11 ostaje, o na ispitu standardnih 40 samo visak gradiva?

Phenomenon

Quote from: hulio_salinas on 10-02-2007, 16:22:16
Botanika - ceo usmeni ispit. Bez kolokvijuma iz teorijskog dela. To nam je probmlem br. 1. Ali radimo na tome da nesto promenimo. Nemojmo nista da pricamo pre zavrsetka sastanka. Probacemo sve sto budemo mogli.  :cvet

Pa hocemo li morati pred svaki semestar da se borimo za bolonju koja je usvojena?!

pipi_duga_carapa

Quote from: whatever on 10-02-2007, 18:10:53
Pretpostavljam da se i fond poena sa kolokvijuma pridruzuje ispitnim poenima ako se kolikvijum i ispit spoje ili nesto gresim? 'Ocu reci ako kolokvijum recimo vredi 25 poena, i neko isti padne sa 11 poena, da li mu se taj kolokvijum ponistava pa na ispitu moze da osvoji 65 ili mu tih 11 ostaje, o na ispitu standardnih 40 samo visak gradiva?
hm ... p ne bi bilo fer da ostaje ... a i zvuci mi nekako nelogicno ... ?

srecno vam bilo ((;

whatever

Quote from: Phenomenon on 10-02-2007, 22:58:08

Pa hocemo li morati pred svaki semestar da se borimo za bolonju koja je usvojena?!

Cuti da mozemo da se borimo za bilo sta uopste, na nekim fakultetima profesora mozes da vidis samo na predavanju, i eventualno na konsultacijama gde mozes nesto da ga pitas iskljucivo vezano za gradivo. Znam niz ovakvih primera. Mi smo veoma srecni sto su profesori spremni na saradnju, i svaki dogovor, pa i onaj veoma mali treba ceniti.

lane

Whatever, Phenomenon, u su¹tini sla¾em se sa obojicom...
Stvarno je velika prednost imati moguænost dogovora sa profesorima i mi to cenimo. (@ Whatever)
Ali opet, toliki dogovori i borba ne bi bili toliko potrebni da je Bolonja usvojena odmah kako treba... (@ Phenomenon)
Ali ja sam najmanje upuæena u sve to, tako da mo¾da ne bi ni trebalo da prièam o tome... :roll:

hulio_salinas

Whatever, nemoj da komplikujes. Totalno je nebitno kako ce nam rasporediti poene. Ti, bato, polozi, a to kako ce da ti upisuju bodove - nebitno je.  :wink:

QuotePhenomenon: "Pa hocemo li morati pred svaki semestar da se borimo za bolonju koja je usvojena?!"

Uh. Nista me ne pitaj. Postoji "rupa u zakonu". A to je da u statutu fakulteta (i zakonu Univerziteta) pise: "Nastavnik moze da bira kako ce proveriti znanje studenata na zavrsnom ispitu - usmeno ILI pismeno."
To je veoma bitna stvar, na koju ne mozemo da uticemo. Profesori (koji NI MALO NE POSTUJU ni statut, ni zakone, ni novi program) kada osete za shodno - pozovu se na neki od zakona i nema dalje diskusije. Kada nesto profesorima odgovara, nema dalje price. Tada je profesor zasticen kao "beli medved".

Ali, posto ne mozemo da se pozovemo na tako nesto, probacemo dijalogom. Kao i sve sto smo do sada radili.

Molim vas da se strpite i da verujete da ce predstavnici uraditi sve sto je u njihovoj moci. Nemojte samo da vrsite pritisak, jer ce biti nezgodno u slucaju negativnog ishoda.  :cvet

Phenomenon

Pa dobro, srecno sutra!!!

Ja mnogo nade polazem u ovo. Prosle godine na masincu je organizacija bila slicna kao na nasem faxu sada. 14 ispita, bez uslova itd, itd, itd. Medjutim, kada su ljudi videli da ce im od cele generacije drugu godinu upisati 20 ljudi, uveli su uslov 10 od 14. Nemojte pogresno da me shvatite, ne nadam se ja uslovu, nego samo da bolonja bude onakva kakva treba da bude. Cist primer na nasem faxu, evo pogledajte na kraju semestra koliki je % ljudi koji je dao svih 7 ispita...

Pedja

Phenomenon

Quote from: Pedja on 11-02-2007, 19:53:51
Pa bice silnih 5% :>
Sto bi rekli u "Lepa sela lepo gore":

-Mnogo je, kume, mnogo je...

lycos

Quote from: Pedja on 11-02-2007, 19:53:51
Pa bice silnih 5% :>
daj boze i to da bude.. evo,ja prvi necu :K
ko da svix 7 komada,ili je mnogo sposoban,ili nije izasao iz kuce od 2. oktobra