Analiticka hemija I

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:16:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

josefina87

ja sam zeznula jedan zadatak u racunu na kraju .grins. ,a ovo ostalo bi trebalo da je dobro! :roll: ostali?

Sole

meni je zakljucak kod zadatka sa razdvajanjem da ne mogu, a 1 mi je vec kv.stalozen, a 2. je poceo! strasno! pa kad nisam naucila... a005
ceo racun mi je tu tacan tako da se nadam da ce mi bar pola priznati... sta mislite? :hmm
imam dosta polovicnih, tako da se nadam da ce priznavati nesto...inace... a005
ako je neko od vas bio III ili IV grupa, neka mi napise ako se seca onih prvih pitanja od 3 poena.
poz!  :ohwell:

josefina87

Quote from: Sole on 28-04-2007, 10:36:56
meni je zakljucak kod zadatka sa razdvajanjem da ne mogu, a 1 mi je vec kv.stalozen, a 2. je poceo! strasno! pa kad nisam naucila... a005
ceo racun mi je tu tacan tako da se nadam da ce mi bar pola priznati... sta mislite? :hmm
ako je neko od vas bio III ili IV grupa, neka mi napise ako se seca onih prvih pitanja od 3 poena.
pa to sa talozenjem i treba tako!nisam tvoja grupa pa ne znam da li ti je dobar racun,ali ako je drugi poceo da se talozi nema razdvajanja! :hmm

Sole

moja greska, pukla sam skroz... :shock ja napisala da mogu, a sad sam videla da ne mogu i logicno je, ali sta cu...

josefina87

mislim da bi trebali da ti daju makar pola! :roll:

hulio_salinas

Maksimalno korektan ispit. Bukvalno su nam dali sve od predlozenih pitanja. Treba pohvaliti ovaj insititut.

Ja sam bio III grupa i mislim da sam dobro uradio. Kao i uvek - najbitnije je da prodjem, a ocena je totalno nebitna. Zato, nadam se prolazu i uzivam.

whatever

Molio sam Boga da ne dobijem glupi zadatak sa frakcionim razdvajanjem CdS i ZnS na pH=1,1 i naravno, dobio sam ga. Mislim, od svih vrednosti izmedju 0,36 i 1,12 staviti 1,1... Oci su mi ispale sa decimalama i na kraju pojma nemam sta je tacno.

Ali svakako, ispit je bio maksimalno korektan, isti zadaci koji su nam bili dati, stvarno zasluzuju pohvale.

Pedja

Све похвале за овај Институт. Све што су рекли испоштовали су  :pljes:

Урадио сам задатке прво  :K  а за ово остало ваљда је ок,само нисам знао ком типу хроматографије припада папирна  :ball2:

П.С. Када су резултати?   :V

josefina87

ako sam dobro razumela 10 maja

Sole

o Boze, tek tad?
ja nisam ni cula da li su uopste rekli to ili je neko pitao posle. ;-(

hulio_salinas

Whatever, i ja dobih taj zadatak. Samo sto se ja nisam obazirao na decimale, jer ja nikako ne mogu znati pocetak talozenja ZnS, jer taj podatak ne stoji u textu zadatka. Niti moram to proveravati. Samo treba da proverimo da li se CdS kvantitativno istalozio na pH=1.1 i da li je pocelo talozenje ZnS. To sto je pH vrednost za 0.01 manja od optimalne za pocetak talozenja ZnS - mene to ne treba da zanima. Zato se nisam ni oterecivao oko zaokruzivanja.

Jednostavno, radis za onu pH vrednost za koju su ti rekli i kraj.

whatever

Quote from: hulio_salinas on 29-04-2007, 02:39:20
Whatever, i ja dobih taj zadatak. Samo sto se ja nisam obazirao na decimale, jer ja nikako ne mogu znati pocetak talozenja ZnS, jer taj podatak ne stoji u textu zadatka. Niti moram to proveravati. Samo treba da proverimo da li se CdS kvantitativno istalozio na pH=1.1 i da li je pocelo talozenje ZnS. To sto je pH vrednost za 0.01 manja od optimalne za pocetak talozenja ZnS - mene to ne treba da zanima. Zato se nisam ni oterecivao oko zaokruzivanja.

Jednostavno, radis za onu pH vrednost za koju su ti rekli i kraj.

Pa da, posle sam ja proverio, zaokruzivao ili ne, koncentracija cinkovih jona ne ode ispod 10-2, a i ne probije se proizvod rastvorljivosti (za raspolozivu koncentraciju S2-, pri pH 1,1), tako da se meni cini da ne pocinje talozenje ZnS, e sad, da li je to tacno ili ne, ne mogu da razimsljam, daleko je 10.05 (realnije 20.05, iz prethodnog iskustva :) ) a mnogo sam mlad da bi se zivcirao :D

zabica

Quote from: hulio_salinas on 28-04-2007, 13:05:53

Ja sam bio III grupa i mislim da sam dobro uradio. Kao i uvek - najbitnije je da prodjem, a ocena je totalno nebitna. Zato, nadam se prolazu i uzivam.

isto i ja, hvala ti hulio sad ne moram da kucam ceo post :)

Loptica

Quote from: Sole on 28-04-2007, 10:36:56
Ja sam bila IV grupa,secam se da je prvo pitanje bilo da se definise izoelektricna tacka amfoternih hidroksida,a drugo ono sa helatima,valjda raspodela helata izmedju organske i vodene faze,definisati Kd , disocijacija helata i definisati Ka.
A treci... :hmm ne mogu da se setim.

Sole

nema veze, setila sam se ja, u svakom slucaju hvala, pa neka nam je Bog u pomoci 10.maja ili kad vec!  :roll: