Odg: Neizvesna turneja „Stonsa“

Started by Bred, 13-07-2006, 12:38:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

„Rolingstonsi“ koncertom u Milanu zapoèeli evropsku turneju

Materaci i Del Pjero sa D¾egerom na bini

Taèno je da zajedno imaju skoro 250 godina i gitaristu koji se jedva oporavio nakon pada sa drveta, ali legendarni „Rolingstonsi“ pokazali su da su i dalje najveæi u utorak uveèe na koncertu u Milanu koji je otvorio njihovu evropsku turneju.

Preko 60.000 ljudi bilo je odu¹evljeno svirkom, a iznenaðenje veèeri bilo je pojavljivanje italijanskih fudbalskih reprezentativaca Alesandra del Pjera i Marka Materacija koji su pred kraj koncerta iza¹li na binu sa „Stonsima“. Prethodno je Mik D¾eger èestitao Italijanima na osvajanju Svetskog kupa, a na kraju koncerta pozvao je Del Pjera i Materacija (onaj visoki ¹to je do¹apnuo Zidanu: „Ja sam lopta“, pa je ovaj krenuo da je udari, ¹ale se deca u kraju) da mu se pridru¾e na sceni.

- Materaci i moj Kit Rièards imaju ne¹to zajednièko. Obojica su u poslednje vreme imali problema sa glavom - na¹alio se D¾eger na raèun de¹avanja u fini¹u èuvene utakmice odigrane proteklog vikenda. U publici su se vijorile hiljade italijanskih zastava, dok su rok legende razbijale, svirajuæi svoje najveæe hitove, ali i neke nove stvari.

Od 2005. i poèetka turneje „The bigger bend“, veliki „Stonsi“ svirali su na tri kontinenta za vi¹e od 4,5 miliona ljudi. Na turneji su veæ posetili Kinu, Brazil, Novi Zeland i Ameriku, a posle Milana nastaviæe u Austriji, Nemaèkoj, Francuksoj, Holandiji, ©vajcarskoj, Portugalu i ©paniji. Ove godine je i Beograd, navodno, bio na listi koncerta, ali je sve propalo kada je turneja odlo¾ena zbog povrede Kita Rièardsa (pao sa drveta dok se odmarao na Novom Zelandu).

Bred

„Stonsi“ zaradili 147 miliona dolara
Britanska grupa „Rolingstons“ je u prvih ¹est meseci ove godine od prodaje karata za koncerte zaradila 147 miliona dolara i nalazi se na ubedljivom prvom mestu po zaradi, objavio je amerièki magazin „Bilbord“.

Poreðenja radi, drugo mesto zauzima irski bend U2 sa zaradom od 73 miliona dolara, dok je treæe mesto pripalo grupi „Bon ®ovi“, koja je inkasirala „samo“ 65 miliona dolara.

To nije sve, „Stonsi“ su veæ u Americi poobarali sve rekorde buduæi da su od koncerata koje su odr¾ali u drugoj polovini pro¹le godine zaradili oko 162 miliona dolara, a muzièki struènjaci procenjuju da æe od turneje „Biger bang“ koja se (da li?) zavr¹ava poèetkom septembra, „Rolingstonsi“ zaraditi izmeðu 350 i 400 miliona dolara, ¹to æe znaèiti da je „Biger bang“ najkomercijalnija turneja svih vremena! Inaèe, dosada¹nji rekord dr¾i „Vertigo“ turneja benda U2 sa zaradom od 333 miliona dolara.

A. N.

--------------------------------------------------------------------------------

Bob Geldof u Italiji prodao samo 50 ulaznica
Pevaè Bob Geldof, poznat po svom humanitarnom radu i organizaciji velikih dobrotvornih koncerata „Live Aid“ i „Live 8“, morao je da otka¾e dva koncerta u Italiji, jer je prodao premalo ulaznica. Biv¹i èlan benda „Boomtown Rats“ trebalo je ovog vikenda da svira u Milanu i Rimu, ali italijanski mediji tvrde da je za njegov milanski koncert prodato tek 50 ulaznica, a dvorana u kojoj je Geldof trebalo da svira ima 12.000 mesta. U Rimu je bio ne¹to veæi interes, ali 300 prodatih ulaznica takoðe nije bilo dovoljno da se koncert odr¾i.

Nikol Rièi kupila macu
Æerka pevaèa Lajonela Rièija Nikol obo¾ava domaæe ¾ivotinje. Èesto voli da ode u radnju za kuæne ljubimce i da kupi sebi ¾ivotinju koja joj se dopadne. Poslednje ¹to je kupila jeste egzotièna sijamska maca, sa kojom se ponosno pro¹etala gradom.

D¾ek Nikolson na odmoru u Sen Tropeu
Legendarni holivudski glumac D¾ek Nikolson snimljen je, tokom nedavnog boravka u Sen Tropeu, kako s æerkom Loren obilazi radnje. Oèevici su takoðe videli D¾eka kako se gliserom vozika sa svojom ljubavnicom, glumicom Larom Flin Bojl.

And¾elina kupila avion
Ovih dana je u Santa Moniki And¾elina ®oli polo¾ila brzopotezni kurs letenja. Za 360.000 dolara kupila je avionèiæ „cirrus SR-22 u“. Eksperti smatraju da je to avion koji bi trebalo da vozi iskusniji pilot od And¾eline.

tema dana | politika| svet | dru¹tvo | ekonomija | hronika | intervju | kultura
feljton | reporta¾e | slobodno vreme | sport

Kajli Minog na turneji.

„Blic“ i „Eventim“ vas vode na bluz festival u Panèevu.

D¾ord¾ Majkl u seks skandalu - Uhvaæen na delu sa vozaèem kombija.

O¾enio se Aleksandar Lukoviæ.

„Stonsi“ zaradili 147 miliona dolara.

--------------------------------------------------------------------------------

Podne
Koja je sliènost izmeðu magle i Crnogorca?
Oboje se di¾u negde oko podne!
Prezervativi
Idu dva prezervativa ulicom i jedan se po¾ali:
- U poslednje vreme stalno sanjam djecu!
Na to mu prvi reèe:
- Pa, ti si puko!
„Yugo“
©ta ima „yugo“ na poslednjoj starni priruènika?
Red vo¾nje Gradskog saobraæajnog preduzeæa.
Vozaèka
Zaustavi policajac auto i ka¾e vozaèu:
- Daj mi vozaèku?
A vozaè æe:
- Polo¾i pa æe¹ imat.
Dijeta
Kako Kinezi dr¾e dijetu?
- Jedu jednim ¹tapiæem.
Moæ
Razgovaraju dva goluba na grani u jeku prièe o ptièjem gripu i jedan ka¾e:
- Ovo je strava! Napravi¹ se mrtav, a pola grada se usere od straha!
Specifikacija
©ta je slon?
Mi¹ raðen po vladinoj specifikaciji!

Upoznavanje
Upoznavala se Fata sa Bilom Klintonom.
I Klinton pru¾a ruku i ka¾e:
"Bil".
A Fata æe: " A ¹to ne bi!"
Razlika
Perica pita oca:
- Tata, kakva je razlika izmedu mu¹karca i ¾ene?
- Vidi¹ li sine koji broj cipela nosim ja, a koji broj nosi mama?
- Vidim!
- E, vidi¹ sine, razlika je meðu nogama!!
Potraga
Razgovaraju prijatelji:
- U mojoj firmi traze blagajnika.
- Zasto? Pa pro¹le nedelje ste uzeli novog.
- Ba¹ njega i tra¾e.
Èudo
Do¹ao Mujo kuæi i zatekne Fatu u krevetu sa nepoznatim èovekom:
- Fato, ¹ta radi ovaj èovek u mom krevatu?!
- Èuda, moj Mujo, radi èuda!
Kirije
Kako su u Pirotu iskorenili kriminal?
Uveli su kirije u zatvor!
Obloge
Za¹to policajac kvasi zid mokrom krpom?
- Doktor mu rekao da stavlja obloge
tamo gde se udario!
Trka
Trkaju se Crnogorac i Bosanac na 2 metra.
I Crnogorac odustane, a Bosanac zaluta.
Falsifikat
Dolazi plavu¹a u menjaènicu da promeni
100 evra, a blagajnik joj ka¾e da je novèanica falsifikovana. Na to plavu¹a povièe:
„Te¹ko meni, onda sam ja silovana!“
Gu¹ter
Kako je nastao guster ?
Kupio Piroæanac krokodila pa ga hranio, hranio, hranio...
Glumci
Srela se dva glumca, pa æe jedan:
- E, video sam te juèe u tramvaju.
- I, kakav sam bio!?
Japanski
Kako se na japanskom ka¾e „Neko mi je ukrao odelo.“
Neko mako sako.
Ljubav
Perica se zaljubio u uèiteljicu i na kraju èasova izjavljuje joj ljubav: „Uèiteljice, ja vas volim !“
„Ali ja ne volim malu decu!“
„Ni ja, ali paziæemo !“

Basket
Igraju dva eksera ko¹arku.
Naiðe èekiæ i zakuca!
Skrovito
Gde Crnogorci kriju u¹tedevinu:
Ispod lopate.
Æutanje
Zasto plavu¹a æuti dok vodi ljubav?
Mama joj je rekla da na prièa sa strancima!
Zid
Za¹to zid padne, kada se plavu¹a
nasloni na njega?
- Pametniji popu¹ta.
Pu¹ka
Za¹to Mujo kad ide u apoteku nosi pu¹ku sa sobom?
Zato ¹to na vratima pi¹e „Vuci“.