Glas za ogranièenje radnog vremena

Started by Bred, 23-08-2006, 01:09:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, FoNet 
Beograd -- Ministarstvo prosvete podr¾alo je predlog Skup¹tine grada Beograda da se ogranièi radno vreme ugostiteljskih objekata.

Slobodan Vuksanoviæ (Fonet)

Meðutim, prema reèima ministra Vuksanoviæa, to ministarstvo predla¾e da kafiæi radnim danom i nedeljom rade do ponoæi, a petkom i subotom do jedan. To je deo brige za maloletnike, ali i za noænu buku, a plan je napravila Skup¹tina Beograda.

"Mi smatramo da je ova forma prilièna na¹im naravima, na¹im navikama i da ponoæ i jedan sat, petkom i subotom, jeste optimalno vreme. Istovremeno, bio bi to i kompromis izmeðu ovog predloga i stava ugostitelja. Mislim da bismo pro¹li bez veæih polemika.“ Navodeæi da je ogranièenje rada kafiæa i restorana uobièajeno u Evropi, Vuksanoviæ je kazao da je pitanje samo kako æe to pravilo biti prilagoðeno specifiènostima Srbije.

Roditelji pozvani u ¹kole i u savete

Vuksanoviæ je kazao da æe Ministarstvo i ove ¹kolske godine nastojati da akcijom "Gde je sada va¹e dete?", pobolj¹a bezbednost uèenika i pozvao roditelje da se vi¹e ukljuèe u obrazovanje dece. "Roditelji u svako doba dana moraju da znaju gde im se nalazi dete jer od toga pre svega zavisi da li æe im dete biti normalno ili narkoman i alkoholièar", kazao je srpski ministar prosvete. Prema predlogu Ministarstva, ugostitelji bi trebalo da se strogo pridr¾avaju zabrane toèenja alkohola maloletnicima.

Èlan Saveta za prevenciju problema pona¹anja Dragana Ko¾oviæ kazala je da se Ministarstvo tom akcijom obraæa proseènoj porodici u Srbiji, koja ima brojne egzistencijalne probleme i nije spremna da preispita svoje roditeljstvo. "Roditeljima je potrebna pomoæ da se snaðu izmeðu patrijarhalnog i modernog modela porodice i shvate na koji naèin ¾ele da vaspitavaju decu i mi im nudimo tu pomoæ", objasnila je ona.

Ministar prosvete i sporta i Savet za prevenciju problema pona¹anja pozvali roditelje u ¹kole i u ¹kolske savete. Slobodan Vuksanoviæ i èlanovi Saveta danas su, uoèi nove ¹kolske godine, najavili nastavak projekata koji æe pobolj¹ati saradnju. "Neæemo prestati da se obraæamo roditeljima, obja¹njavajuæi im da nisu moguæi vaspitanje i obrazovanje dece bez njihove nezamenjive uloge", rekao je Vuksanoviæ.

Prema njegovim reèima, akciju "Gde je sada va¹e dete" i druge projekte prevencije podr¾ale su i sve va¾nije meðunarodne institucije. "Ulogu roditelja ne mogu da preuzmu ni uèiteljice ni ¹kolski policajac ni direktor jer deca najveæi deo vremena provode van ¹kole", rekao je Vuksanoviæ i dodao da od toga zavisi buduænost deteta.

Vuksanoviæ je najavio da æe ove godine svim prvacima biti podeljene male signalne saobraæajne palice, koje treba da poslu¾e kao poèetak obuke o saobraæaju.

yeca

Otiæi æe nam i ono malo po èemu smo se razlikovali od Evrope....

Bred

Ne verujem da ce to moci da prodje u Bgu

Darker

Batice, sve se mo¾e kad se hoæe... Ali mogli bi da odrede par izuzetaka...

pekmez

koji lazovi, neverovatno namazani, ovaj ministar prosvete, ko ce biti narkoman zavisi samo od njega, da ne ulazimo sad u medicinu, a ne do koliko ce ostati u gradu, glupost, ovo ce se uvesti (nedaj Boze) samo da bi i mladi bili bolja radna snaga (citaj: robovi) kad krenu ujutro na posao.

Darker

Hmmmmmm, zanimljivo, i u meni(kao buntovniku) sasvim potisnuto razmi¹ljanje. :stid: :stid: :stid:
Jes, majka mu stara, hoæe da nas arèe bre!!!U inat æu svako jutro do 4 da sedim ispred kuæe :> :> :>

pekmez

ali mislim da se to za diskoteke ne odnosi, oni nisu ugostitelji, ili jesu?

yeca

pekmez

Quote from: yeca on 23-08-2006, 16:32:58
nego ¹ta su?? :> :>

smej se ti, smej, samo lose uocavas... Mislim da i u Evropi diskoteke nisu ogranicene, do 1 sigurno nisu.

yeca

Pa moram i da se smejem!! Umreæu bre... smara uèenje, ovde na forumu sve neke te¹ke teme i jo¹ te¾e misli,... a diskoteke jesu sigurno ugostiteljska preduzeæa!!!  :>  :>  :>
U Kanadi su diskoteke otvorene celu noæ........ ALI SAMO VIKENDOM!!! Evo ti jo¹ malo  :K :K :K :K :K

vladimir

Verovatno ce se splavovi registrovati kao nocni klubovi na vodi... :K
@Darker:Batice, sedecemo ispred prodavnice do 4-5 ujutru ili kod ribice, sasvim svejedno.Dizemo glas protiv ogranicenja radnog vremena kafana!!! :>
Za pocetak, nasa kafana ce raditi 24h dnevno, sedam dana u nedelji, k'o hot-line!!! :loptica :loptica :loptica

Darker

Coolgemini

Slazem se da kafici i restorani moraju imati ograniceno vreme do 00 zbog postovanja naseljenih delova i urbanizacije..A nocni klubovi da rade neograniceno...Mislim to im je i svrha na kraju krajeva.

pekmez

Quote from: vladimir on 24-08-2006, 11:10:22
sedecemo ispred prodavnice do 4-5 ujutru ili kod ribice

je l smo mi to komsije?

Bred

[offtopic]Pa Yeco, dodji na chat, tamo su teme sve samo nisu ozbiljne :> [/offtopic]