©e¹elju dodeljen branilac

Started by Bred, 22-08-2006, 02:09:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92 
Hag -- Pretresno veæe u predmetu protiv Vojislava ©e¹elja odluèilo je da mu dodeli branioca za dalje voðenje postupka.

U saop¹tenju iz Tribunala ka¾e se da je na odluku uticalo to ¹to se u brojnim sluèajevima ©e¹elj pona¹ao na opstruktivan, remetilaèki i uvredljiv naèin, te zastra¹ivao i klevetao svedoke. Pretresno veæe je nalo¾ilo da Vojislav ©e¹elj uèestvuje u postupku protiv njega samo preko branioca.

U svojoj odluci, veæe je pa¾ljivo razmotrilo meðunarodnu sudsku praksu po pitanju prava optu¾enog da se brani sam. Veæe je citiralo praksu da se to pravo mo¾e ogranièiti u interesu pravde ako optu¾eni ne saraðuje sa sudom u dobroj veri, ili se namerno pona¹a remetilaèki i uvredljivo.

Pretresno veæe je razmotrilo pona¹anje Vojsilava ©e¹elja u sudnici tokom pretpretresnog postupka, neke od njegovih izjava i publikacija pre nego ¹to je stigao u Hag i vi¹e od 191 njegovih podnesaka Me¹ðunarodnom sudu. "Pretresno veæe je zakljuèilo da je od samog poèetka pretpretresnog postupka u ovom predmetu, Vojislav ©e¹elj: pokretao neva¾na pitanja, upotrebljavao nepristojan i uvredljiv jezik u svojim podnescima i za uèesnike u postupku i  druge osobe, obelodanjivao poverljive dokumente i informacije neovla¹æenim licima i pona¹ao se na naèin koji je zastra¹ujuæi za moguæe svedoke", ka¾e se u saop¹tenju.

b92

vladimir

Kad smo vec kod toga...
http://www.kobajagrande.com/?go=klip&fajl=seselj.wmv

Darker

neko be¹e reèe kako æe da ih rasturi u Hagu? buhahahahahahahhahahahhahaha

lijepa bosanka

.....neko....dok zivi ce vjerovati u to.......i nadati se.....jer nada poslednja umire......

Neka ga Bog dragi cuva od onih zlocinaca nad zlocincima!!!!!

Darker

Od radikala? :twisted: :twisted: :twisted:
LB,neæemo da budemo naivni i emotivni, jer u politici nema emocija, a naivni bivaju pro¾drani :angel: :angel: :angel:

Bred

@D-Pa., mislis da je njima prijalo to sto im je rekao? Ono sto ne shvata jeste da takvim nastupom sam sebi kopa rupa, ipak su oni ti koji odlucuju o tome da li ce ili ne videti svoju decu i zenu.

Darker

Pa iskreno, ne mislim da su se ne¹to mnogo potresli...
QuoteOno sto ne shvata jeste da takvim nastupom sam sebi kopa rupa, ipak su oni ti koji odlucuju o tome da li ce ili ne videti svoju decu i zenu.
Upravo o tome prièam. I ne samo o tome, nego ako je on tamo oti¹ao da "brani veliki srpski narod, bla bla bla", na ¹ta æe to da lièi kad ga svi ismeju kao klovna i cirkuzanta... Ili on namerno igra na kartu neuraèunljivosti? :>
Samo nam pravi medveðu uslugu i pokazuje celom svetu da nikad ne doðu kod nas ili da nas ne prime kod njih, ili da ne prave nikakav biznis sa nama jer smo stoka primitivna i prosta, da su Avganistanci razvijena kultura i narod u odnosu na nas...
Hvala ti, serbski vojvodo!!

lijepa bosanka

Darker,mnogo se ti,a ima ih jos na ovom forumu,tripujes oko toga kako stranci ne zele da dodju i kako misle ovo ili ono....ali,dobro,to je djelo B92 i sl. izdajnickih televizija!!
I sam pratis desavanja u Srbiji i dobro si upucen u prisustvo stranih turista u ovoj,za mene,najljepsoj zemlji bivse Juge!!!!
Ljudi koji su iz Zapadne Evrope dolazili kod mene u Bosnu,a tamo je situacija gora nego ovdje 10 puta....odusevljavali su se.....jer oni nemaju i nikada nece imati taj smisao da lijepo ugoste,da naprave super atmosferu...i na tome ce nam zavidjeti cijeli zivot!!!! Jednostavno:ko zna-zna!!!!!!

Sto se tice rupe za Seselja.....svakom Srbinu koji ode tamo je rupa unapred iskopana!!!!! Po meni iskopali su je zajedno i oni krvnici u hagu i ovi ovdje koji za saku dolara micu ljude,kada ne mogu niakao drugacije!!!!

Pa zar,draga braco,ni toliko dostojanstva nemate,da stanete na stranu i "najgoreg" Srbina(po vama!),poslije nedavnog incidenta sa N. Oricem!!!
Otvorite te vase okice i vidite kako nas ismijavaju,kako potcijenjuju nase zrtve......a sve zato sto ne znamo da postujemo sebe i svoje!!!!!!!!

I nikada necu prihvatiti da neka teroristicka zemlja i taj narod moze biti razvijenija u kulturnom pogledu od srpskog naroda!!!!!!!  :/

P.S. Primitivna i prosta stoka??? Ipak si ti mod,ne bi trebalo tako da se izrazavas!!!!  :K

vladimir

U principu, N.Oric je dobio dve godine za ubistva Srba tokom tri godine ratovanja, ne znam sto bi se baktali ovi oko Seselja za "sirenje verske i nacionalne mrznje"? :hm
Uslovljavaju nam za ulazak u EU saradnju sa Hagom, a taj sud ima poprilicno dvostruke arsine za nas narod.Ako je takav uslov, kako ce nas drndati kad udjemo tamo?Nisam pametan... :hm

Darker

Slobodan Milo¹eviæ je ¾arko ¾eleo da pobedi Ha¹ki tribunal. Nikad nije bio bli¾e tom cilju nego kada mu je u jesen 2004. godine sudsko veæe oduzelo pravo da se sam brani, a onda i pravo da ispituje sopstvene svedoke. U Srbiji je ostalo nedovoljno poznato da su vodeæi struènjaci meðunarodnog prava u svetu tada javno ustali u Milo¹eviæevu odbranu, dok su na¹i lokalni aktivisti za ljudska prava za to vreme aplaudirali kr¹enju Milo¹eviæevih prava. Samo nekoliko meseci kasnije tribunal je ove druge potpuno dezavuisao. Apelaciono veæe Milo¹eviæu je vratilo pravo da ispituje svedoke, uz ocenu da je oduzimanje tog prava bila „fundamentalna pravna gre¹ka”.

Biv¹i jugoslovenski predsednik tako je izvojevao svoju najva¾niju bitku protiv Haga. Jedan amerièki profesor poredio je Milo¹eviæev proces sa suðenjem za paljevinu Rajhstaga, rekav¹i da je taj sluèaj „pokazao koliko je va¾no da se optu¾enom omoguæi da napada legalnost suda i suðenja. Ne samo ¹to je (optu¾eni) pobedio na name¹tenom nacistièkom sudu, nego je posle jo¹ postao Hitlerov ’nemezis’”.

Holandski i amerièki eksperti koji su branili Milo¹eviæevo pravo da sam sebe brani, ako hoæe i politièkim govorima, nisu bili èlanovi komiteta za njegovo oslobaðanje, niti njegovi simpatizeri. Bili su to ugledni profesori meðunarodnog prava koji su hteli da za¹tite ugled svoje profesije, znajuæi da je jedna ustanova pora¾ena tek onda kada je prinuðena da kr¹i sopstvena pravila.

Vojislav ©e¹elj æe ubrzo otkriti da se istorija, kad je on u pitanju, neæe ponoviti. Ne postoji nijedna konvencija o ljudskim pravima, nikakav vredan dokument, koji bi ¹titio pravo Vojislava ©e¹elja da sudiju naziva „genocidnim Izraelcem”, a tu¾iteljku prostitutkom. (Ostali njegovi izrazi nisu za ¹tampu.) Milo¹eviæ je terao ha¹ke protivnike u oèaj, ali ne vulgarnostima i seksualnim insinuacijama. Uvrede kojima ©e¹elj obasipa druge nisu vid politièke borbe, niti se mogu razumeti kao napad na legalnost i praviènost suda. Sudska praksa ¹irom sveta puna je odluka kojima se ¹titi dostojanstvo sudova. Zemlje u kojima postoji neki red ¹tite svoje institucije.

Najmanje je, naravno, bitno ¹to niko na svetu u ©e¹elju neæe otkriti novog Georgija Dimitrova. Su¹tina je u neèem drugom: u tome ¹to njegov naèin javne komunikacije, njegovo shvatanje politike u ovom èasu nanose daleko manju ¹tetu Karli del Ponte i Ha¹kom tribunalu nego Srbiji. Bitno je to ¹to mi u Srbiji ne branimo dostojanstvo svog javnog prostora i svojih javnih institucija. ©e¹elj je u Hagu, a Karla del Ponte nas nièim nije zadu¾ila, pa se mnogima kod nas mo¾da èini da nas se cela stvar i ne tièe. Ali, kada srpski radikali i ©e¹eljevi simpatizeri u na¹im skup¹tinama govore onako kako se u tuðim pivnicama govorilo tridesetih godina pro¹log veka, svi smo mi na gubitku.

Ljiljana Smajloviæ
[objavljeno: 24.08.2006.] Politika

Mada ne podnosim ni Milo¹eviæa...
LB, neverovatno je kako ti tvoja zatrovanost ne dozvoljava da otvori¹ oèi... I da, b-92 ne gledam, sem utiska nedelje i ponekog filma.
Proèitaj dva puta text iznad, u njemu se krije su¹tina...