Literatura - Prva godina (Bolonjski program)

Started by hulio_salinas, 05-10-2006, 21:08:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Hey stariji studenti, po¹to vidim da ste ¾eljni da pomognete...

ajde sad konkretnije...

pi¹ite za svaki predmet ¹ta nam je potrebno da kupimo da bismo pratili nastavu... po¹to nije dobro da hvatamo bele¹ke, daj recite ¹ta da radimo...

znam da æete nam izaæi u susret...

hvala vam!!!

izvolite sada...

SPRING

Zasto mislis da nije dobro da imate svoje beleske? Posto sad radite po novom programu, sigurno da nisu spremljene nove knjige (jer nisu postojale knjige za sve predmete ni po starom programu), a mislim da ni profesori nisu jos sigurni sta tacno treba da se izbaci iz programa, pa ce da traze to sto predaju.... Uhodacete se zajedno.. :wink:

hulio_salinas

pa zato ¹to su starije kolege u nekim od tema u ovom podforumu tako ne¹to spominjali... mislim da je u pitanji organska ili neorganska... èini mi se da je Zoe pominjala neku plavu knjigu... i jo¹ neko je pomenuo da uzmemo knjige, pa da podvlaèimo najva¾nije...

zato...

SPRING

Mozda neorganska hemija od Bresjanca? To je istina, da je moglo da se podvlaci u knjizi dok se slusaju predavanja, ali mislim da na vecini predmeta to nije izvodljivo... :ohwell:

hulio_salinas

ok... verujem...

zato sam i otvorio temu, da biste nam preporuèili...

hvala ti...

SPRING

Sad sam pogledala temu "opsta i neorganska hemija" i mislim da se radi o nekoj drugoj knjizi.... Pokusajte tako, uvek mozete da uzmete beleske od nekog ko je bio vredniji... :)

zoe

...nisam ja preporucivala nikakvu plavu knjigu...mada je dobra...

Ono sto sam ja rekla svom bratu, kao sestra i kao mentor, je da hvata beleske koliko god da moze. Nije poenta zapisati samo ono sto je bilo na slajdu (jer te slajdove mozete dobiti ili na sajtu ili u stampanoj formi) vec zapisati ono sto smatras da neces moci da se setis "zasto i kako" dok budes ucio...

I kad od nekog uzimas beleske, neka to bude osoba od poverenja! Ne mozete verovati kakve gluposti (i u najmanju ruku, neistinitosti) su ljudi u stanju da zapisu!

pipi_duga_carapa

Quote from: SPRINGa mislim da ni profesori nisu jos sigurni sta tacno treba da se izbaci iz programa, pa ce da traze to sto predaju....
p da ... mnogi nam i sami kazu da nam je dovoljno to sa predavanja ...

Quote from: zoeNije poenta zapisati samo ono sto je bilo na slajdu (jer te slajdove mozete dobiti ili na sajtu ili u stampanoj formi) vec zapisati ono sto smatras da neces moci da se setis "zasto i kako" dok budes ucio...
apsolutno si u pravu (; ali oni zaista jako malo stvari kazu koje ne pisu na slajdovima ... bar za sada ...

Quote from: zoeI kad od nekog uzimas beleske, neka to bude osoba od poverenja! Ne mozete verovati kakve gluposti (i u najmanju ruku, neistinitosti) su ljudi u stanju da zapisu!
joj znam ... ima ljudi koji pisu od a do sh shta profesor kaze lol ali i neke apsolutno nepotrebne stvari (8

marer_86

Op¹ta i neorganska hemija
Op¹ta hemija -m cakar i g popovic
prkatikum iz OINH - sve 4 profesorke autori
zbirka zadataka iz OINH sve 4 autorke i plus sladjana tanaskovic koja je sad profesor koliko mi se cini
Neorganska hemija -miroslav bresjanc
+ predavanja iz neorganske od profesorke Gordane i Mire na netu

Organska hemija
beleske sa predavanja
vollhardt - organska hemija

Bred

Quote from: zoe on 05-10-2006, 22:19:47

... da hvata beleske koliko god da moze. Nije poenta zapisati samo ono sto je bilo na slajdu (jer te slajdove mozete dobiti ili na sajtu ili u stampanoj formi) vec zapisati ono sto smatras da neces moci da se setis "zasto i kako" dok budes ucio...

Ovo uramiti!!!!

Zemunac

Najbolja literatura su ti sveske od koleginica :K  ,jedino sto treba da kupis od knjiga jesu oni praktikumi!

hulio_salinas

ok... hvala drugari...

upamitæu sve ¹to ste mi rekli...

pereca

lycos

fali mi jos samo volhard..i to je to..mada,mislim da su beleske mnogo bolje_moj stav..

kyu_1987

Koliko ja vidim po planu farmaceuti nemaju vezbe iz organske u prvom semestru, jel to tacno ili sam ja pogresno procitao