Organska hemija I

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 15:38:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Malko si se zajeb'o, sefe. Konsultacijama ce moci svi da prisustvuju, samo ne u istom trenutku. A organizovanje po institutima - NIJE NASA BRIGA.

Bred

nisam se zajeb*o i dobro znam o cemu pricam a to je situacija da jedna ista 50torka studenata ide svaki boziji dan na konsultacije dok ostali mogu da cekaju do kraja zivota. :wall: jedino ako je to sad malo ispravljeno mada... :hm

lane

Quote from: Phenomenon on 11-02-2007, 09:05:01
Lane, ajde ako bude odgovarala na ova pitanja na konsult. ti napisi ovde, jel vazi?
Phenomenon, bila sam danas na konsultacijama...
Davala nam je neka silna jedinjenja, pisala je na tabli, sama je zadavala zadatke, mislim da nije bio nijedan prmer sa onih fotokopija ¹to imamo...
Ja sam probala da skeniram ono ¹to smo danas radili, ali se apsolutno ni¹ta ne vidi, jer sam pisala obiènom.
Mo¾e da okaèi onaj ko je pisao hemijskom...
A ja ba¹ i nisam sposobna da one divne formule kucam na kompu.  :stid:
Phenomenon, sorry!

jeca87

Rekla je da iz AK treba sinteza (povezivanje), Adicija i jos nesto, a ne treba uciti neku reakciju koja ima za'eban naziv. (Ala sam konfuzna!)

hulio_salinas

Quote from: jeca87 on 12-02-2007, 14:25:44
Rekla je da iz AK treba sinteza (povezivanje), Adicija i jos nesto, a ne treba uciti neku reakciju koja ima za'eban naziv. (Ala sam konfuzna!)

Ahahaha. Ova recenica moze u Djelicevu knjigu!

lane

:lol:
Definitivo mo¾e u Ðeliæevu knjigu!

jeca87

pa pitacu je sutra da mi lepo kaze! :) :) :)

Phenomenon

@ lane: Nema problema, uradila si sve sto je u tvojoj moci...

whatever

Iz amino kiselina treba da se znaju sve strukture, moze da zada da se zaokruze funkcionalne grupe i formiranje peptidne veze, i koliko sam ja shvatio nista vise. I Bred je u pravu, ima nekih debila (ovo mozete da izmoderirate, ali po meni oni to jesu) koji su do sada bili na svim konsultacijama i koji konstantno dolaze i na ono na cemu su vec bili i prave guzvu bez potrebe  :wall:  :wall:  :F

pipi_duga_carapa

Quote from: lane on 11-02-2007, 03:53:23
Pipi, po hiljaditi put, HVALA!!!  :cvet
(;

Quote from: hulio_salinas on 11-02-2007, 05:28:25
Pipi, hvala!  :cvet

I dalje ne razumem zasto brinemo brigu, koja nije nasa. Man'te se organizovanja po laboratorijama, ucionicama, amfiteatrima. To nije nasa briga. Ne verujem da cemo izvisiti. A i da izvisimo, nece biti problema - NAVIKA JE TO.

:>
(;
m mi to hulio pricamo samo konverzacije radi ;p

Quote from: Phenomenon on 11-02-2007, 08:52:52
Thx, pipi!

Jesu li str1 i str2 iste? Jel dala mozda na konsultacijama odgovore na ova pitanja ili bar na neka od ovih?
jesu iste strane ;p samo ja to nisam izvalila do danas, jer nisam ni gledala ta pitanja (8 :smajli_koji_se_postideo:
inace, kod nas nije dala odgovore ... ali sta ne znas pitaj, p ako ni mi ne znamo pitacemo prof (8

Quote from: Bred on 12-02-2007, 10:21:25
nisam se zajebao i dobro znam o cemu pricam a to je situacija da jedna ista 50torka studenata ide svaki boziji dan na konsultacije dok ostali mogu da cekaju do kraja zivota. :wall: jedino ako je to sad malo ispravljeno mada... :hm
:da: :da: nazalost ... mada je jednom i sama profesorka to konstatovala ;p

ehm ... i nama je rekla sta treba iz ak ali sam ja zaboravila (8

jeca87

Treba, treba i neke reakcije... Reci cu vam sutra.

hulio_salinas

Jeste li bili danas na konsultacijama? Sta se desava? Jesmo li naje*ali ili ima nade za nas na ispitu?

lane

Ja sam bila na konsultacijama...
Pa, ¹ta da vam ka¾em?
Sve je mnogo lak¹e kada ona radi, a sad, da se sam seti¹ svih tih stvari, malo te¾e...
Inaèe, na sred konsultacija je ukapirala da nam je preskoèila celo jedno predavanje!!! :shock
Ne znam da li æe to biti na ispitu, ali nam je napisala par reakcija vezano za to...
U pitanju je Hell. Volhardt, Zellinski halogenovanje (Br2 ili Cl2/ tragovi fosfora) u kojima uèestvuje alfa C-atom...
(©ta ka¾ete, je l' je dovoljno dobro za Ðeliæevu knjigu? :K)
Sve to ima u Volhardu, ali stvarno ne bi bilo u redu da nam to da...

Bojana 153

Ljudi ta volhardova reakcija nije nista specijalno. Poenta je da se zbog tog fosfora u tregovima ne stvara halogenid kiseline (kao sto se ocekuje) vec dolazi do supstitucije jednog vodonika sa alfa C-atoma uz izdvajanje HCl ili HBr. E sad mehanizam vec ne znam, ali nije nam ni ona nista vise rekla.
Moj utisak sa konsultacija je bio  :shock , ali sad vidim da nije bas toliko konfuzno, moze da se nauci, samo ima dosta reakcija slicnih... Srecno!!!

:OFF Cestitam svima koji su polozili bios!!!  :V (Zurim)

jeca87

Ma da, nije to nista specijalno. Iz AK treba i Nu- supstitucija.