Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 06:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ares

Mene mnogo nervira jedno,a to je da profesori stalno napominju  kako su predavanja neobavezna!Alo neka ukinu bodove!!!

hulio_salinas

Ajde definisi problem.

Da li zelis da su predavanja obavezna?

Da li zelis da se ukinu bodovi? Koji bodovi? Definisi malo.

ares

Mislim na bodove za predavanja.Mozda oni izgledaju mali ali jako su bitni po mom misljenju jer na ispitu ce profesor ne gleda bas isto na one koji slusaju njegova predavanja i one druge!Jedini nacin da se smiri amfiteatar je da se ukinu ti bodovi.Tako je bilo na fizici!

Phenomenon

ares, ja te ne razumem. Ovako ces dobiti bodove, a ne moras da ides na predavanja.

hulio_salinas

Ni ja te ne razumem! Stvarno ne znam sta zelis.

Dobijes poene ako ne prisustvujes predavanjima. Dobijes poene ako ne prisustvujes. Sta je tu problematicno?

Pedja

Quote from: Phenomenon on 24-02-2007, 12:25:23
ares, ja te ne razumem. Ovako ces dobiti bodove, a ne moras da ides na predavanja.
:>

Ni ja ga ne razumem  :luda

Bred

ok, pustite decku da objasni....

mushu

Pa koliko sam ja razumela neke od profesora oni ce nekoliko puta u toku semestra prozivati ucenike i oni koji ne budu tu nece dobiti sve poene za predavanja....sto automatski za ljude koji zele te poene znaci da predavanja jesu obavezna....

jeca87

chiligirl

nezadovoljni, iznenageni i uvregeni...

ares

mushu

Da li su bolonjci zadovoljni, ili samo uspavani, ili mozda u zombi fazi?
Buduci da je rukovodstvo najzad izabrano, znamo li koje sve probleme cemo pokusati da im predocimo, buduci da ih je taaako zanemarljuvo malo... :djavo

whatever

A ja mislim da malo popustimo sa nezadovoljstvom, ovako ako stalno imamo neke primedbe necemo biti ozbiljno shvaceni kada budemo imali neki stvaran problem. A ovo sa predavanjima zaista nije nikakav problem, profesori balansiraju izmedju onoga sto pise u Statutu i cinjenice da nece nikoga da teraju da sedi u amfiteatru, i pri tom niko nije ostecen.

jeca87

Sto se predavanja tice, mozemo da se izvlacimo, ali ima toliko drugih stvari, da im se ne zna broj..............

hulio_salinas

Mushu, sastavljamo zahteve studenata prve godine koji ce biti predani u ponedeljak dekanu i prodekanu za nastavu. Niti smo uspavani, niti zadovoljni, niti sedimo skrstenih ruku, samo jednostavno nismo imali kome ni da se zalimo ni od koga bilo sta da trazimo. Mnogo vremena, zivaca i svega ostalog je izgubljeno ovim odlaganjem biranja novog dekana. Zbog toga smo u ovoj situaciji u kojoj se sada nalazimo.

Kada predstavnici budu sastavili spisak zahteva, objavicu ih ovde na forumu i moci cete da vidite da li sedimo skrstenih ruku i da li smo predstavnici profesora ili studenata!

Samo vas molim da jedno shvatite SVI:
predstavnici studenata prve godine su STUDENTI! I stvarno nema razloga da mislite da ce vas isti sabotirati.

========

Odredjeni instituti vrse ogroman pritisak na predstavnike. Vrsen je pritisak na nas da bojkotujemo nastavu, da organizujemo pobunu, da dignemo opstu ludnicu. Ni jedan od predstavnika nije usijana glava i zato smo ostali hladni i mirni. Pomenjeni instituti su nastavili da vrse pritisak na ostale studente i u tome su uspeli.

Ostali studenti ne znaju sve stvari i ne znaju da se odluke ne donose u hodnicima i na stepenistima. Treba ostati hladne glave, smiren, mudar, strpljiv i uporan.

Osudjujem onu peticiju koju su sastavili odredjeni studenti, jer ponavljam: MI NISMO USIJANE GLAVE. Tako se ne radi!
Ta peticija je rezultat ogromnog pritiska koji stvaraju profesori odredjenog instituta. Treba ostati hladan i razmisliti:
da li se u prvoj godini zameriti svim profesorima, prodekanima i dekanu organizujuci bunu i protest
ili traziti od istih komunikaciju i mirno resenje problema?

Predstavnici su za ovu drugu soluciju.

Znate li o cemu se zapravo radi? Digne se galama, napisu se peticije, pozovu mediji, napravi opsta ludnica... a onda se pita ko je inicijator svega. Studenti koji su napravili galamu, sigurno nece stati iza svog dela, nego ce reci da je to odluka svih studenata. A ko je odgovoran za to? Pa predstavnici studenata, zar ne?

Najlakse je napraviti frku i ostati anoniman. A da li ste razmisljali da su predstavnici sami STUDENTI i da treba da zavrse ovaj fakultet.

Nemojte da ste usijane glave i nemojte da padate u vatru. Sve sto smo uradili uradili smo mirnim putem, razumno i argumentovano. Uvek smo bili ozbiljno shvaceni, jer nikad nismo bili navalentni i nasrtljivi, vec pre svega RAZUMNI!

Sve sto vam nije jasno pitajte, a nemojte da lajete bez potrebe.

:cvet