Mikrobiologija

Started by Bred, 09-05-2006, 09:21:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

g-a-g-i

Joj...frka...ima li neko predavanja..ja ucim iz knjiga.. :(

H5N1

Quote from: besno pile on 20-06-2006, 15:35:57
E,ovako,cula sam da je pre neki dan jedna devojka pala jer je genetiku ucila iz knjige,a to nije dovljno.Ja sam mikrobe polozila pre godinu dana,i kod prof. Kapulice se genetika spremala iz predavanja.Molim vas recite na kraju,odakle se radi genetika?I gde to da nadjemo?
Imate li vi neko konkretno pitanje iz ove oblasti?

Maslacak

Koliko ja znam, a pregledala sam ta predavanja (ppt prezentacije se inace alaze na sajtu fakulteta), u njima nema nista sto nema u knjzi, osim sto je u knjizi puno obimnije. Ja ucim iz knjige, a usput gledam slajdove, pa preskacem ono u knjizi sto je visak. Tako da mi nije jasno sta je moglo tu da se desi, pa da devojka padne.
Inace mislim da nije u redu da profesori obaraju na tome...nemoguce je da za nekog ko je naucio knjigu moze da ispadne da ne zna ni za 6 jer zaboga nije rekao nesto sto je profesorka rekla na predavanjima.
I inace nije u redu sto nam lepo jos za vreme semestra niko nije davao kompletne informacije, vec sve nesto na kasicicu i na pola, a ponesto cak i pogresno.

AVENDON

Quote from: besno pile on 20-06-2006, 15:35:57E,ovako,cula sam da je pre neki dan jedna devojka pala jer je genetiku ucila iz knjige,a to nije dovljno.

Ja mislim da to nije tacno. U knjizi ima vise informacija, nego na predavanjima.

Da si rekla da je ucila sa predavanja, pa pala pa bi nekako i razumeo.......

Ljudi su skloni da izmisle neke stvari, pogotovo kada padnu, da ne bi ispalo da je to njihovom greskom, nego da je prof. kriva.

Tako mi je jedna devojka rekla da je pala mikrobe zato sto je zaboravila samo jednu bolest da navede (npr. bakterija izaziva 6 bolesti, a ona nabrojala 5)........................a da je sve super znala.  :`

Ja u takve price zaista ne verujem!!!!!

Jeca

Quote from: AVENDON on 22-06-2006, 14:29:35
Tako mi je jedna devojka rekla da je pala mikrobe zato sto je zaboravila samo jednu bolest da navede (npr. bakterija izaziva 6 bolesti, a ona nabrojala 5)........................a da je sve super znala. :`

Ja u takve price zaista ne verujem!!!!!

Hahahah....i mora  da je ucila nedelju dana, ne treba vise.....

Ja svima savetujem da uzmu bakterije i naprave tabelu na A4 ili vecem papiru, znaci kao sto smo radili na prakticnom i o svakoj nauce to....OSNOVNO da se ne rasplinjuju u detalje! Neka crtaju kako izgledaju te bakterije ispod naziva i......ma pametnice ste vi svi...samo hrabro i ne osvrcite se na price!

Maslacak

Ej, a posle sam skontala sta je moglo da se desi toj devojci!  Mozda je ucila bukvalnoonaj pasusic Bakterijski genom iz prvog dela knjige...tamo gde su opisane opste osobine bakterija   :] I profa je to predavala na pocetku, ali naravno da za to pitanje nije dovljno samo to, zaboga....   :roll:
U knjizi je genomu posveceno celo poglavlje!

H5N1

Pa kako je bilo na ispitu danas? Maslacak, polozila?

Maslacak

Dobila sam 9!  :~    :loptica    :V   :Z
Izvukla sam kombinaciju koju je imala i moja drugarica...

Uglavnom, evo ljudi 3 kombinacije, ako nesto znaci, jedna je moja, a druge dve su izvukle devojke koje su polagale samnom.

1. Rast i razmnozavanje bakterija
2. Proteus
3. Polio virus
4. Dermatofiti

1. Eukariotska i prokariotska celija
2. Neisseria gonorrhoeae
3. Varicella Zoster virus (kao sto vidite, postoji ovo pitanje i posebno, iako ga nema u ispitnim pitanjima)
4. Fasciola hepatica

1. Konjugacija
2. Clostridium botulinum
3. Mumps virus
4. Toxoplasma gondii

Bila je i jedna devojka koja je izvukla kombinaciju sa antimikoticima, ostalih pitanja se ne secam...ona je vratila pitanja, odustala.

I tako...srecno ljudi!!  O0

Al-Jasmina

BRAVOOOOOOOOOOOOO
BRAVISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!! :loptica

Eh, da je imeni isto..ali cekace septembar... :wink:

BTW, ljudi
ovo sam pitala i na Gnoziji,
ali nazalost moram da se ponavljam

DA LI CE PROFESORKA I ASISTENTKINJA
nastaviti da tu i tamo odgovaraju na pitanja
i tokom leta...bar povremeno????

Bred

Odgovoreno http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=795.0

Al-Jasmina

:)
znam, pobrinuh se za to  :wink:
hvala

yeca

Evo jo¹ jedne kombinacije:
1. Kultivisanje mikroorganizama
2. Yersinia pestis
3. Rotavirusi
4. Protozoe (patogenost i klasifikacija)

Evo i ja sam danas polo¾ila!!
MOJ JEDINI SAVET JE DA NAUÈITE VRLO DOBRO MATERIJU I DOSTA DETALJNO JER PROF PITA VRLO DETALJNO, NA PRESKOKE I PITA VAS ONO ©TO ®ELI!! Vi izvuèete pitanja, napi¹ete koncept ali ne prièate ¹ta vi hoæete veæ samo ¹ta ona pita. Usmeni ide vrlo brzo!!

OBAVEZNO NAUÈITE VEKTORE BAKTERIJA, DOMAÆINE MIKROORGANIZAMA, REZERVOARA ISTIH, TERAPIJU, BIOHEMIJSKE OSOBINE...

Ispade da kod ovog ispita nema odvajanja bitnog od nebitnog - SVE JE BITNO!!!

sandric

yeco cestitam na polozenom ispitu,nadam se da si zadovoljna :V

TweeTy

E i ja sam polozila danas,evo moje kombinacije:
1.Definicija rasta i kriva rasta
2.Streptococcus pyogenes
3.Rubella virus
4.Tryhophyton
Yeca je u pravu,prof. pita bas sve,pogptovo za visu ocenu.I voli malo da seta kroz gradivo..

Maslacak

Jeste, sve je bitno, ali nemoguce je sve nauciti, tako da ti yeco...nemoj plasis ljude! :> Cula sam da je danas profa bila malo nervozna (tacnije, drugarica mi je rekla da nije bila raspolozena za visoke ocene)...nije mi jasno kako ja uvek imam toliko srece da izvucem super pitanja i da su profesori super raspolozeni..posle se ljudi ljute na mene sto im pricam sve pozitivno... :)

CESTITAAAM OBEMAA! :~  Ajme meni, da sam ja izvukla ta yecina pitanja...

Istina jeste, profesorka zaista ume da pita sve i svasta...ali ne obara bas rado, a mislim da je to najvaznije.