Lista onih koji su izabrani u Hol slavnih rok en rola se produ¾ila

Started by Bred, 20-03-2008, 13:22:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Nema sumnje da je Madona jedna od najuspe¹nijih rok izvoðaèa u poslednjih 25 godina. Sa preko 200 miliona prodatih albuma,madona je veæ u prvoj godini kada je stekla uslove izabrana u Hol slavnih. Biv¹a igraèica debitovala je 1982. godine, zapoèev¹i karijeru, tokom koje je i glumila, pisala, producirala, pa èak i re¾irala.

Umetnici stièu pravo da budu izabrani u Hol slavnih 25 godina posle svog prvog albuma. Ljubitelji britanskog benda iz 1960-ih The Dave Clark Five, njihovu prvu pesmu èuli su pre 40 godina.

Grupa Dave Clark Five, koju èine Dejv Klark, Leni Dejvidson, Rik Haksli, Denis Pejton i pevaè Majk Smit, bila je prethodnik takozvane "Britanske invazije" sa jednim od svojih najveæih hitova "Can't You See That She's Mine". Bend je izabarn u Hol slavnih manje od dve nedelje po¹to je Smit u 65. godini umor od upale pluæa.

Kako ka¾e predsednik fondacije rok en rol Hola slavnih D¾o Perezman, i 23. godi¹nja ceremonija uvoðenja novih èlanova odala je poèast onima koji su dali jedinstven doprinos rok eri. On istièe da su "oni koji se 2008 prikljuèuju Holu slavnih pioniri, i da je svako od njih vrlo uticajan u svom ¾anru".

Novi èlanovi Hola slavnih u klasi izvoðaèa takoðe su i predstavnik takozvanog "hartlend roka" D¾on Melenkamp, narodni pevaè i pesnik Leonard Koenfolk, i instrumentalni bend iz 1960-ih - The Ventures.

U kategoriji ne-izvoðaèa, tvorci "filaldelfijskog zvuka", Keni Gembl i Lion Haff, dobili su prvu nagradu Ahmet Ertegan, dok je pokojni velikan bluuza Litl Volter uvr¹etn u Hol slavnih u kategoriji muzièara koji nisu bili èlanovi benda, ali su svirali sa nekim grupama. Na ceremoniji u njujor¹kom presti¾nom hotelu Valdorf-Astoria nastupili su D¾on Fogerti, Petti LaBel, Igi Pop, D¾oan D¾et i Demijen Rajs.

Slu¹ate novog èlana Hola slavnih D¾ona Melenkampa, koji je na istoj sceni otpevao svoj hit iz 1984. "Authority Song."

voanews.com

pereca

Samo sto po meni Madona ne spada u rok izvodjace. To je cist pop.
E sad, sto ja nisam kompetentna, je druga stvar  :K