Seksualne tehnike novog doba

Started by Bred, 03-07-2008, 14:49:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Vega seks, “tooting” ili tantrièka tehnika voðenja ljubavi? Ovo su novi pravci koji mogu oplemeniti i va¹ seksualni ¾ivot. Za posledice ne odgovaramo…

Autor: Sanja Vuletiæ
Izvor: Magazin "Grazia"

Iako su mnogi romantici verovali da posle decenija slobodnog seksa dolazi povratak voðenja ljubavi sa èistim emocijama, moramo konstatovati da je vreme novog puritizma jo¹ daleko iza nas. Brz tempo ¾ivota, malo slobodnog vremena za tra¾enje partnera, ali i novi filozofski odnos prema svetu i okolini uticali sa da se i u seksualnom ¾ivotu stvore neki novi pravci.

Najnoviji stil koji nam dolazi iz Amerike, uostalom kao i mnoge ostale novine, jeste voðenje ljubavi na vegetarijanski naèin, odnosno vega seks. Sve je vi¹e sledbenika vegetarijanskog naèina ¾ivota. Pored odbacivanja namirnica ¾ivotinjskog porekla i pojave sve veæeg broja organizacija koje se bore za za¹titu prava ¾ivotinja, kao i nekori¹æenje krzna i ko¾e za odevne predmete i obuæu, sve je vi¹e osoba koje tra¾e za partnera osobu istog opredeljenja. Uz konstataciju da vi¹e ne mogu da ljube osobu koja je nekoliko minuta pre intimnih momenata ¾vakala "mrtvu ¾ivotinju" ortodoksni vegetarijanci polako grade novi stil u seksu. Nagove¹tajima da æemo zahvaljujuæi brzom napretku nauke veæ za nekoliko decenija moæi da razumemo govor ¾ivotinja, pa èak i da komuniciramo s njima, slutimo da æe se broj vegetarijanaca naglo uveæati, a sami tim i ove seksualne tehnike.

Dilema je samo ¹ta æe se dogoditi kada nauènici ustanove da i biljke razmi¹ljaju i oseæaju kada po¾ele da komuniciraju? Zbog sve veæe zauzetosti i manje moguænosti da se sretne potencijalni partner u Engleskoj se pojavio tzv. tuting ili blud¾eking koji bi se najkraæe opisao kao seks s nepoznatom osobom na brzinu.

Dovoljno je da imate mobilni telefon, da se ukljuèite u “bluetooth” mre¾u i naðete u blizini osobu koja ba¹ u tom momentu ima porive sliène vama. "Tuting" je zapravo besplatan servis koji poziva na anonimni seks s potpunim strancima u javnom prevozu, ali i zatvorenom prostoru - ka¾e se u obja¹njenju najnovijeg hobija na internetu. Posle uspostavljanja veze razmeni se nekoliko poruka, po¹alje eventualno fotografija i dogovori mesto gde æe se razmeniti strasne pobude. Poenta je u tome da to bude neko javno mesto koje izaziva nalet adrenalina kao ¹to je toalet u restoranu, prazan kupe u vozu, parking ili èak neka prazna kancelarija. Domet za ovu seksualnu igru je 10 metara, ¹to znaèi da se potencijalni ljubavnik nalazi u va¹oj nepoznatoj blizini.

Izvesni D¾on s nadimkom Tuti Tuting, autor "vodièa", obja¹njava da je "tuting" zapravo roðen pre nego ¹to su nastali servis za romantièno upoznavanje zasnovani na povezivanju mobilnim telefonima. "Klasièni romantièni randevu sa cveæem i veèerom u restoranu ne odgovara temperamentnim i osobama ¾eljnim jakih i originalnih uzbuðenja, pa im ‘tuting veza’ omoguæava da seks obave na najneobiènijim mestima. A sve je èist seks, bez obaveza i emotivnih izliva", ka¾e D¾on. On, ipak, ne upozorava na to kako da prepoznate psiho sluèajeve s drugaèijim namerama i izbegnete neprijatne situacije koje su u datim okolnostima veoma izvesne.

Jo¹ jedan stil koji je Zapad oberuèke preuzeo od kultura Istoka svakako je tantrièki seks. Ova drevna ve¹tina voðenja ljubavi stara je vi¹e od 5.000 godina i podrazumeva ne samo seksualni èin, veæ i poznavanje odreðenih filozofsko-religijskih principa. U svom autentiènom obliku tantra pre svega predstavlja spiritualnu praksu u kojoj se na transcendentalni naèin do¾ivljava orgazam.

Osnovni princip tantre je spajanje mu¹kog i ¾enskog principa. Pravi tantrièki seks je skoro formalan, jer se pre njega odvija èitav niz ritualnih radnji. Zahvaljujuæi dobrom vladanju tehnikama meditacija, kao i dugotrajnom ve¾bom, seksualni odnos mo¾e da traje mnogo du¾e, a telesno zadovoljstvo je posledica jakog spiritualnog do¾ivljaja. Ukoliko se pravilno upra¾njava, zahvaljujuæi dugogodi¹njoj praksi, omoguæava vi¹estruke orgazme mu¹karca i ¾ene. Mu¹karac uèi kako da ima orgazam bez ejakulacije, a ¾ena kako da dostigne intenzivnije zadovoljstvo. Zbog svih ovih karakteristika, tantrièki seks je rado prihvaæen u zapadnom svetu, a glavni promoteri su i dalje zvezde iz sveta muzike i filma.

Kada je popularni frontmen grupe "Police" Sting izjavio da obo¾ava tantrièki seks i da ima seksualne maratone od po nekoliko sati, tantrièki seks je preko noæi postao hit u svetu. Pored Stinga, ljubitelj tantrièkog seksa je i Skarlet Johanson, koja je ovu tehniku probala sa svojim deèkom. Pi Didi takoðe se pohvalio da je sa svojom suprugom najmanje 30 sati vodio ljubav na tantrièki naèin. I D¾im Keri uveo je svoju devojku, biv¹u Playboy zeèicu D¾eni Mekarti u tajne tantre, a ona tvrdi da je takav seks "ne¹to posebno".

Tantrièki seks ukljuèuje dodirivanje, meditaciju, disanje i, naravno, orgazme. Teoretski, ve¹ti tantrièki ljubavnici mogu dovesti jedno drugo do orgazma samo gledajuæi se s razlièitih krajeva prostorije, pa se to zato zove i telepatski seks. Ova vrsta seksa kombinuje principe joge i meditacije kako bi spojila seks i dugoveènost.

Posle slobodne ljubavi dece cveæa, otvorenih veza i brakova istog pola koji su svojom uporno¹æu uspeli da u pojedinim delovima sveta i zvanièno budu priznati i da èak usvoje dete, èini se da je do¹lo vreme za neoromantiku. Povratak modnim trendovima iz pro¹losti uveliko je trend poslednjih godina.

Da li je pravo vreme za èiste emocije i veze zbog unutra¹njih vrednosti? Nismo za konzervativni pristup vezi, ali verujemo da prave vrednosti treba da traju i u 22. veku, mo¾da upakovane u neku novu tehniku.


b92

simnix