"Betmen" obara rekorde èetvrti vikend za redom

Started by Bred, 11-08-2008, 17:49:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug | Foto: Reuters |



Film "Mraèni vitez", nastavak avantura junaka Gotama - Betmena, veæ èetvrti vikend za redom je na vrhu boks ofis liste, a na treæem mestu amerièke boks ofis liste filmova svih vremena po zaradi, saop¹tila je danas domaæa distributerska kuæa "Tak".

Zaradiv¹i ukupno 441,5 miliona dolara, film u re¾iji Kristofera Nolana je prevazi¹ao zaradu filma "©rek 2" i nalazi se iza filma "Star Wars Episode IV: New Hope'' (460,9 miliona dolara) i filma "Titanik" koji i dalje dr¾i prvo mesto sa zaradom od 600 miliona dolara.
Po procenama kompanije Vorner Bros Pikèrs, oèekuje se da æe ''Mraèni vitez'', koji se veæ neko vreme prikazuje i kod nas, do kraja prikazivanja u Americi zaraditi oko 520 miliona dolara.
Na internacionalnim trzi¹tima novi film o Betmenu zaradio je 263 miliona dolara, èime se ukupna zarada ovog filma popela na 704,5 miliona dolara ¹irom sveta.

Najnovija komedija ''Ananas ekspres'' kompanije Kolumbija Pikèrs u re¾iji Dejvida Gordona Grina debitovala je na drugom mestu sa vikend zaradom od 22,4 miliona dolara, dok je za pet dana prikazivanja film ukupno zaradio 40,5 miliona.
Grinov film u kome glavne uloge tumaèe Set Rogen i D¾ejms Franko u na¹im bioskopima poèeæe da se prikazuje od 20. novembra.
Po zaradi, proteklog vikenda u Americi na treæem mestu se nalazi novi nastavak filma "Mumija"- "Tomb of Dragon Emperor" (16,11 miliona dolara), a slede "The Sisterhood of the Traveling Pants 2" (10,77 miliona), "Step Brothers" (8,9 miliona), dok se mjuzikl "Mama Mia" sa Meril Strip i Pirs Brosnanom nalazi na ¹estom mestu.
Porodièna avantura kompanije Vorner Bros ''Put u sredi¹te zemlje'' sa Brendanom Frejzerom u glavnoj ulozi, koji æe u domaæe bioskope stiæi 4. septembra, nakon pete nedelje prikazivanja zaradio je ukupno 81,8 miliona dolara.

blic



[youtube=425,350]d_O4ipK5Iyk[/youtube]

KaBoom

Film mi je fenomenalan. Ja sam ga odgledao u bioskopu i stvarno me je obèarao!!! :wink:

frckica-j

Film je odlièan. Ne mogu da vjerujem da nema puno holivudskih  :shit:.
A Mene je Hit Led¾er odu¹evio!!! Majke mi! Nisam vjerovala da je dorastao D¾eku Nikolsonu. Nikolsona ba¹ i ne volim (kao mala sam ga se pla¹ila  :wacko:), ali je on ipak glumèina. A Hit-odlièan!
©teta ¹to je film uklet (kako ka¾u).   .blah.

A NEMOJTE da skidate film sa ovih linkova. Moj brat ga je skinuo dok se film pojavio i snimak je katastrofa. D¾aba smo tro¹ili net i vrijeme.
A i ¹teta je ovaj film gledati kod kuæe.

Comfortably Numb

Quote from: frckica-j on 10-09-2008, 19:59:59
Film je odlièan. Ne mogu da vjerujem da nema puno holivudskih  :shit:.
A Mene je Hit Led¾er odu¹evio!!! Majke mi! Nisam vjerovala da je dorastao D¾eku Nikolsonu. Nikolsona ba¹ i ne volim (kao mala sam ga se pla¹ila  :wacko:), ali je on ipak glumèina. A Hit-odlièan!
©teta ¹to je film uklet (kako ka¾u).   .blah.

A NEMOJTE da skidate film sa ovih linkova. Moj brat ga je skinuo dok se film pojavio i snimak je katastrofa. D¾aba smo tro¹ili net i vrijeme.
A i ¹teta je ovaj film gledati kod kuæe.


E,bas to,ne bih da trosim vreme na lose snimke...i cuo sam da je Heath Ledger odvalio ulogu Jokera,i da je cak prevazisao Nicholsona...Nisam cuo da je uklet,to kazu verovatno zbog Ledgera...
Mozda ipak sacekam bioskop,i bioskopski snimak,he...

frckica-j

Onda je to definitivno neki drugi snimak, Brede. Ovaj koji smo mi imakli je blagi u¾as i strahota.
A nije "uklet" samo zbog njega, nego i zbog toga ¹to im je poginuo neki specijalista za spec. efekte i pirotehniku jo¹ na snimanju, zati zbog toga ¹to je Morgan Frimen do¾ivio saobraæajnu nesreæu ubrzo nako svjetske premijere, zbog toga ¹to je Kristijan Bejl naglo pokvario svoje porodniène odnose isl. Tako bar pi¹u "novinari".  :>:

frckica-j

Trudim se, trudim se. Zna¹ kako ka¾u, informacije zlata vrijede.  :K2: (Dodu¹e, ne vidjeh nijednog novèiæa, ali dobro).

A ¹to se snimka tièe, neke filmove je grehota gledati kod kuæe prije nego u kinu. Ovo je jedan od tih filmova. A kasnije, snimci uvijek dobro dodju.

KaBoom

Inaèe, Joker je fenomenalno odraðen, èak mi je i bolji od samo Betmena... Oni o¾iljci, mljackanje, oblizivanje o¾iljaka, neverevatno dobro ga je odglumio, potpuno verodostojno! ©teta glumca...

A tek vozilaaa... A tek efekti (kad se prevræe kamion recimo)... Cela prièa, Twoface... Ma sve je stvarno odraðeno fenomenalno. Ovi preða¹nji filmovi i serije su za malu deèicu pred spavanje. Ovo je akcija, ovo je filmèina! Jedva èekam drugi deo...

Comfortably Numb

Quote from: Bred on 11-09-2008, 14:25:04
e pa nije, ovaj snimak je bas ok, evo upravo ga gledam ...

:wink:

OK,Brede,hvala na informaciji,no ipak se odlucih i odgledah veceras film u ovom nasem bioskopu,tako da sam ipak zavrsio na bioskopskom snimku,he...
  Iako ne bas potpuni ugodjaj,posto je ton u prvoj polovini filma bio ocajan,slika isla preko granica platna,da kazem koju rec-mozda film ne zasluzuje bas da bude na prvom mestu liste IMDb-a(trenutno trece mesto),ali film i od mene dobija odlicnu ocenu...nisam imao pojma da traje 2 i 1/2 sata,ali ovo je jedan od onih koji ti sve vreme drzi paznju bez obzira na trajanje...
  Joker(Heath Ledger) je po mom misljenju definitvno prevazisao Nicholsona iz onog starog Batman-a,k'o sto rece KaBoom,cela njegova pojava,oziljci,oblizivanje oziljaka,mljackanje-cak mi doslo da mljackam onako posle filma,stvarno fenomenalno...prica koja se prati,obrti,akcija,gluma(ovde izdvajam i glumu Gary Oldmana kao por.Gordona),prica o ljudima,strahu,jednakosti(pri kraju) itd.-sve pohvale...doduse zasmetalo mi je potenciranje 'demokratije' na brodu(ko je gledao-znace),no sve u svemu-film koji ostavlja dobar utisak-toliko da zelim da pogledam i prvi deo(Batman Begins) iz ovog novog serijala za koji takodje kazu da je dobar,toliko da bih opet odgledao ovaj...
  Bio je jedan komentar devojke koja je izlazila iz bioskopa koji me je zasmejao,kao i moje drustvo,pa smo se zezali na taj komentar-njene reci:'Smorio me je film,nije toliko realan"???!!!! za one koji nisu gledali-iako je i dobra akcija,od ovog filma samo ne ocekujte obicnu glupavu realnu?! akciju sa superherojem u glavnoj ulozi,vec jedan dobar akcioni-triler koji nagoni i na razmisljanje...

frckica-j

#8
Joj meni cure. ©ta je ona oèekivala??? Ja sam u kinu, u toku prikazivanja drugog dijela Gospodara prstenova,èula lika kako ka¾e: "Otkud sad dva Goluma???"  :wall: Kino publika-¹ta drugo reæi?

Da, novi D¾oker je neprevaziðen. A kad pominjemo glumce, nemojmo zaboraviti Kejna i Frimana. Ne znam, nekako oni cijeloj prièi daju poseban ¹mek. U prvom dijelu naroèito ali i sad. Ali ako je istina da misle ©er uzeti za ®enu-maèku, bojkotujem cijeli serijal. Zamisli ona? U¾as!  :batina

Aha, ovo je sad premje¹teno ovdje. Kul!  :ok:

Bred

aha, download je za download a ovo je tema i forum za komentarisanje filmova ...  :wink:

Yasmin