Koliko su tinejd¾eri nesreæni?

Started by Bred, 27-08-2006, 14:26:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Blic 
Beograd -- Najnovije istra¾ivanje Univerziteta u Jorku pokazala da su deca u Velikoj Britaniji najnesreænija i nejnezadovoljnija u Evropi.


Blic nedelje pi¹e da takva istra¾ivanja u Srbiji nikada nisu sprovedena, tj. da kao da nikoga ne interesuje kakvo nezadovoljstvo vlada meðu decom u Srbiji.

Psiholog i psihoanalitièar Vesna Brzev-Æurèiæ pojasnila je da se ova istra¾ivanja jako te¹ko izvode jer su za sve ljude razlièiti parametri sreæe, tuge, radosti itd. Ipak, ono ¹to deci sigurno stvara problem jeste lo¹ brak roditelja i razvodi, tvrdi Æurèiæka. Roditelji razvodom izlaze iz lo¹eg braka, ali to nije uvek najbolje i za decu "Deca ¾ele oba roditelja i da imaju mirno, stabilno, emocionalno udobno okru¾enje" obja¹njava Brzev.

Istra¾ivanje Evropske agencije za rekonstrukciju, koje je sprovedeno na uzorku 3.000 uèenika drugog razreda srednjih ¹kola u Beogradu, Ni¹u i Novom Sadu, pokazalo je da svaka peta tinejd¾erka koristi sedative. 13 odsto koristi marihuanu. A po broju korisnika alkohola, srpski ¹esnaestogodi¹njaci prvi su u Evropi. Èak 72 odsto deèaka i 58 devojèica redovno konzumira alkohol! "O broju dece koja koriste narkotike ne postoje taèni podaci jer kod nas ne postoji centralizovana dokumentacija o tome", ka¾e za Blic dorektor instituta za mentalno zdravlje u Palmotiæevoj, Oliver Vidojeviæ. Istra¾ivanje Evropske agencije pokazalo je da 95 odsto uèenika drugih razreda srednjih ¹kola u Srbiji zna ¹ta je marihuana, ekstazi, heroin, kokain.


Darker

Quotesvaka peta tinejd¾erka koristi sedative. 13 odsto koristi marihuanu. A po broju korisnika alkohola, srpski ¹esnaestogodi¹njaci prvi su u Evropi. Èak 72 odsto deèaka i 58 devojèica redovno konzumira alkohol! "O broju dece koja koriste narkotike ne postoje taèni podaci jer kod nas ne postoji centralizovana dokumentacija o tome", ka¾e za Blic dorektor instituta za mentalno zdravlje u Palmotiæevoj, Oliver Vidojeviæ. Istra¾ivanje Evropske agencije pokazalo je da 95 odsto uèenika drugih razreda srednjih ¹kola u Srbiji zna ¹ta je marihuana, ekstazi, heroin, kokain.
pa to znaèi da imamo, za razliku od  Britanaca, najsreænije tinejd¾ere na svetu! :twisted: :twisted: :twisted:

hulio_salinas

pa normalno da su Britanci nesreæni, kada su im ukinuli èokoladice i Coca-Colu za u¾inu...

Seæate se toga?

a kod nas?
Kod nas mo¾e¹ da pije¹ pivo i da pu¹i¹ na stepeniku dok traje veliki odmor, a na malom mo¾e¹ da se zadovolji¹ "samo" jednom pljugom...

Korisnicko Ime

Quote from: hulio_salinas on 30-09-2006, 16:23:49
pa normalno da su Britanci nesreæni, kada su im ukinuli èokoladice i Coca-Colu za u¾inu...

Seæate se toga?

a kod nas?
Kod nas mo¾e¹ da pije¹ pivo i da pu¹i¹ na stepeniku dok traje veliki odmor, a na malom mo¾e¹ da se zadovolji¹ "samo" jednom pljugom...
Pa pazi, moze i rakijica da se tresne na malom, a i dve pljuge ako se potrudis :D

hulio_salinas

pa dobro... nisam prièao o extremima, nego o proseku...
xexexe

pa mo¾e sva¹ta da se uradi na odmoru... xexe

Smrda

kakve pokvarene misli...i vi se cudite sto su klinci jos gori?!?!?

Darker

Nisu to misli, to on iz iskustva, ja prisustvovao :> :> :>

hulio_salinas

aaaaaaaaa ti si taj ¹to je virio iza zida!!!
.grins.

ccc...

a ja mislio Bred (buhahaa   :K :K :K)


xexexe...