strani jezik

Started by Ksenija, 22-05-2006, 14:14:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Bred

ja mislim da vredi...

nasty girl

ja mislim da ne vredi....

po meni je to gubljenje vremena....

da bar nesto naucis nego.... :wall: :wall: :wall: :wall:

Bred

kako moze biti gubljenje vremena kada ti je to jedina prilika da cujes i pricas na engleskom?! engleski nije samo bubanje gramatike i reci vec KONVERZACIJA koja nama najvise i nedostaje. Ranije profesor nna nasem faxu je govorio da je za dobro znanje engleskog vazno da stalno, skoro svaki dan budemo u kontaktu s njim, bilo preko TVa (za one koji imaju kablovsku za netitlovane filmove, vesti etc) bilo citanjem clanaka na engleskom npr preko neta. Ma koliko vam bilo dosadno na predavanjima, nekad ce se isplatiti sto ste isli. Ako nista onda makar zbog usmenog. :wink:

zabica

ako mi potvrdis da se eyes cita 'ajziz'( :shock ) i ako je to znak da treba da idem na predavanja i da cu nesto nauciti bicu vrlo srecna...

hulio_salinas

Jos nesto:

against se cita "AGAINST" (umesto "a-genst")?  :shock   (napomena: a-genst je napisano tako da odglumi one "pronunciation signs")

Onda neka tamo rec ima "genericno znacenje" (umesto generalno)!  :shock

shiky

I treba genericko,to su ona tri naziva za lek.On ima genericko,a ne generalno ime  :cvet

hulio_salinas

A ne ne ne ne! Nije bilo u pitanju genericko ime leka, nego GENERICKO ZNACENJE RECI.  :>

shiky

E pa ne znam onda,to je stvarno nisam cula...

Darker

elem, nikako ne idite na predavanje, tih sat vremena rane zore odkuntajte, auveèe pred spavanje listajte malo NewYork Times iz Politike, ili odgledajte nove epizode South-Park-a, ili ne èitajte titl, ili se organizujte kao macani, pa svakog vikenda na kaficu sa ortakom/injom i prièajte samo eng!
A za usmeni æete se snaæi na usmenom. a na pismeni ponesite oba reènika i biæe ok...

ivamilanovic

Darker,je l postoji neki text, ili vise njih, koje profesorka iz engleskog cesto pita, cesce nego ostale, i kako izgleda usmeni, da li pita grmatiku i koliko obimno?

Darker

Da ne bih ponavljao vi¹e puta, ako pitate za ispit, uradite to ovde
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,634.msg73874.html#new

Al-Jasmina

Pa ne znam za predavanja,
ali ispit iz engleskog mi je bio jedan od najprijatnijih.
Profesorka je bila izuzetno korektna
i onaj deo gde se konverzira je bio izuzetno zabavan :)

mrvka

A kada je engleski u junskom roku?!   :stid:

Luximus

HITNO HITNO HITNO

IMA LI NEKO PREVEDENE RECENICE ZA PISMENI ISPIT IZ RUSKOG?!

Treba mi sestri... :)

qwertz

Znate li kako se sada polaze nemacki jezik! I kako da nadjem profesorku?