Crna Gora obnovila samostalnost

Started by Darker, 21-05-2006, 23:27:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Trebaju li cgorski studenti ubuduce da placaju skolarinu kao strani studenti?

Da
18 (90%)
Ne
2 (10%)
Ne znam
0 (0%)

Total Members Voted: 20

Masha

Ja sam zaista bila sokirana kada sam cula da ce studenti iz, nama, sada, susedene drzave, zvane Crna Gora imati isti status kao i studenti iz Srbije! Pa sada bih volela da mi neko objasni, zasto bi onda neki student koji bi dosao iz Madjarske, sa kojom se takodje granicinimo, pod uslovom da pokaze dovoljno znanje naseg jezika, trebao da placa skolarinu za strane studente koja iznosi 3000 eura? Ako neko od studenata iz Crne Gore ima uslove da dobije dvojno drzavljanstvo onda je uredu da ne placa kao i studenti koji su do ove godine upisali studije kod nas i trenutno su na nasim fakultetima. Ali stvarno, ovo da svi imaju isti status kao i mi to je meni van svake pameti! Zar je moguce da ce nadlezne institucije dozvoliti da studenti iz Crne Gore zauzimaju mesta u domovima i ljude iz drzave Srbije potiskuju na listama za budzet? Meni je to zaista neshvatljivo! Lako je bilo Milu da obeca da ce nasi studenti tamo imati isti status kao i crnogorski studenti, ali nasih studenata tamo jedva da ima 10. U svakom slucaju, ja sam totalno razocarana ovom odlukom!

yeca

Najgore od svega je ¹to su oni podelili jedan narod i jedno tle (totalno je druga stvar bila sa biv¹om Jugoslavijom - tu je bilo i druge vere itd.)
A mislim da Crnogorci nisu ni svesni da: sve je manje Srba dole (zbog bele kuge), sve je manje Crnogoraca dole (zbog bele kuge i zbog toga ¹to omladina mahom dolazi u Bg na studije a niko ne ide da bi se vratio i ¹to se masa odraslih preselila ovamo da radi) a Muslimani, ©iptari i svi koji se mole uz kuran se mno¾e neverovatnom brzinom i u neverovatnom broju i PROGUTAÆE tu istu nezavisnu Crnu Goru za, ja cenim 20-30 godina maximum a onda æe da se stvori zelena transverzala BiH-Sand¾ak-CG-Kosovo-pa pridodajte Makedoniju koja je ni¹ta drugo jadna do banana dr¾ava i eto...
Ode mast u propast
I ¹to je najgore, to izgleda kao da je samo njihov (Milov) problem ali potkaèiæe to i nas i te kako...

Plus æe MIlo da pomogne svojim studentima da odu u Zagreb i LJubljanu na "jeftinije" (mo¾da je i ZG jeftiniji ali LJ??) studiranje a oni æe mu vratiti tako ¹to æe svoje znanje ulo¾iti tamo gde su oti¹li..
To je jedna vrlo prosta stvar

zoe

Pozdrav za Willia i Yecu! Svaka cast ljudi na dobrom rezonu!

vladimir

Ma, studenti su najmanji problem!Raznorazni direktori, ministri i ostali jajoglavci ce i dalje da nastave da koriste privilegije! >:(
Zao mi je zbog jos jedne u nizu podela, ali, ako necete uzeti SRPSKO drzavljanstvo-molim, radna viza na 6 meseci pa plati!
Samo, onaj ljigavac Kostunica ce im dati pravo na dvojno drzavljanstvo tako da ce oni biti stranci, a imati sva prava kao da su iz ove drzave! >:( >:( >:(

zoe

E Vladimire, ne bih da se svadjam sa tobom, ali toliko mrznje... Covece, suvise si mlad za tako nesto!!!  >:(Pitanjce za tebe, da li su Srbi iz Republike Srpske za tebe stranci? Vidis, ja mislim da nisu, bas kao sto nisu ni Crnogorci! A oni sto su glasali za samostalnost jesu stranci ali nisu Crnogorci (za detaljnija objasnjenja procitaj Willijevu poruku!)

lijepa bosanka

Naravno da nisu!!!!!Ne ¾elimo da budemo!!!!
I vladimir je na nekoliko tema to potvrdio(jedino ako u medjuvremenu nije promijenio mi¹ljenje :`? :!)
Mislim da bi trebalo da se omoguæi dvojno dr¾avljanstvo i nama(iz R.S) i Crnogorcima....ali  prvenstveno Srbima!!!!!!! Nravno postoji i sada ta moguænost,ali bi trebalo da obezbjede jednostavniji naèin......npr.u Bosni hrvatsko dr¾avljanstvo mo¾e dobiti svako ko ima bilo kakvu vezu sa Hrvatima,ako je majka Hrvatica,a pritom nije rodjena u Hrvatskoj....bez problema djeca dobijaju dr¾avljanstvo....mislim da tako mogu i "hrvati" koji ¾ive u Srbiji.....Pa za¹to onda i Srbija da ne da Srbima dr¾avljanstvo?!
Jo¹ odavno studentima iz R.Srpske tra¾e uvjerenje o dr¾avljanstvu,na nekim fakultetima,jer zakon va¾i samo za Srbe iz okolnih dr¾ava......nadam se da razumijete ¹ta hoæu reæi.... :>

Vampire 666

...Srbi iz RS se nisu "demokratski otcjepili", nego je razdvajanje izvrseno na silu...ove p*c*e su samoinicijativno napustile drzavu pa i ne zasluzuju nikakva posebna prava...stranci ko stranci...

AVENDON

Quote from: Vampire 666 on 18-06-2006, 10:06:27
...Srbi iz RS se nisu "demokratski otcjepili", nego je razdvajanje izvrseno na silu...ove p*c*e su samoinicijativno napustile drzavu pa i ne zasluzuju nikakva posebna prava...stranci ko stranci...

Bravo Vampir!!! Pogodio si srz problema.

I zaista mislim da porez koji moji roditelji placaju ne treba da ide u crnogorske ruke, vec za bolnice i skole u Srbiji

Darker

Ma ja sam za to da ko je do sada upao na bud¾et iz CG-a, da tako i ostane, a ko od ove godine krene da upi¹e fax da se tretira kao strani dr¾avljanin, ili nek uzme srpsko dr¾avljanstvo, koliko god to bilo za*ebano... Tako vam je roðaci, sami ste birali...

yeca

Quote from: vladimir on 18-06-2006, 08:03:25
Samo, onaj ljigavac Kostunica ce im dati pravo na dvojno drzavljanstvo tako da ce oni biti stranci, a imati sva prava kao da su iz ove drzave! >:( >:( >:(

Nema potrebe da se preteruje...
Niko ne zna kako bi ostali mu drugovi reagovali...
Treba biti pametan u ovakvim okolnostima, ne zaboravite to... a mi samo komentari¹emo i svi smo "generali posle bitke"

Darker

Nismo generali posle bitke,ali komentari¹emo i milsim da imamo pravo na to, pogotovo ¹to oni imaju veæa prava od nas(tako bar ispada) ¹tos e tièe studentskih domova, kredita, bud¾eta itd. jer oni JESU stranci... Ali tek od ove godine, a nikome ne trba ni¹ta da se ukida...

yeca

Da, da
Juèe saznah iz medija da æe im se dati dvojno dr¾avljanstvo (novopeèenoj naciji) i da æe sve ostati isto za studente.. e sad, to sve treba uzeti sa rezervom..
Mo¾da im se omoguæiti da i dalje koriste domove i ostale studentske povlastice ali verujem, bar bi to bilo fer prema nama u SER (veljda æe nam tako sada biti skraæenica), da budu bar na kraju liste.. pa ko dobije, dobio je..
I onako niko ne garantuje da æe biti onako kako oni ka¾u..

zoe

Stara fora: Sta je po definiciji pravi Crnogorac? Veliki Srbin koji voli Ruse! :smile:
Nego, jeste li culi da su Crnogorci odbili stolicu u UN!?! Toliko povike oko brzih integracija bez Srbije i sad tako...! A znate zasto? Trazili lezaj!!! :lol2:

vladimir

Quote from: zoe on 18-06-2006, 09:21:05
E Vladimire, ne bih da se svadjam sa tobom, ali toliko mrznje... Covece, suvise si mlad za tako nesto!!!  >:(Pitanjce za tebe, da li su Srbi iz Republike Srpske za tebe stranci?

Zoe, ne mrzim nikog, samo sam praktican. :wink:  Isuvise sam se naglegdao kako se Crnogorci grebu o ovu Srbiju tokom vise desetina godina posle II sv. rata ( glavni UDBA-si su bili Crnogorci ).Moj pobratim je Crnogorac, mi se ne mrzimo, on je glasao za Mila i misli da ne zasluzuju Crnogorci takve privilegije kod nas.A oni koji nisu glasali za nezavisnost-izvini, ali nisu se pokazali dovoljno jaki da izboksuju da ostanu sa nama, njihovi sunarodnici su odlucili da se otcepe, neka onda svi oni budu stranci kod nas.Ne mogu imati svoju drzavu, a kod nas imati sva prava kao i mi. :roll:  Neka uzmu srpsko drzavljanstvo i dokazu da su istinski Srbi... :wink:
Srbi iz RS za mene nikako ne mogu biti stranci, ako malo procitas moje postove po forumu-zakljucices i sama.Oni sami zele da nam se pripoje, ako Bog da-tako ce i biti jednog dana... :V

Quote from: Vampire 666 on 18-06-2006, 10:06:27

Naravno, V!Iako nisi Srbin, veci si Srbin od mnogih tzv. Srba!Svaka cast, brate!

Quote from: Darker on 18-06-2006, 11:36:29
Ma ja sam za to da ko je do sada upao na bud¾et iz CG-a, da tako i ostane, a ko od ove godine krene da upi¹e fax da se tretira kao strani dr¾avljanin, ili nek uzme srpsko dr¾avljanstvo, koliko god to bilo za*ebano... Tako vam je roðaci, sami ste birali...

Po stoti put se pokazalo da se extra razumemo, crni brate... :loptica

Jbg, hoces svoju drzavu-eto ti!Samo, budi baja i primi teret koji uz to ide, ne trazi svoju drzavu i u mojoj... :1

lijepa bosanka

Quote from: vladimir on 18-06-2006, 18:41:33
Srbi iz RS za mene nikako ne mogu biti stranci, ako malo procitas moje postove po forumu-zakljucices i sama.Oni sami zele da nam se pripoje, ako Bog da-tako ce i biti jednog dana... :V

:] Tako je brate!!!!! To se cijeni!!!! Da æe Bog!!!! :loptica :loptica

P.S. Znaèi nisi promijenio mi¹ljenje!!  :[