Serija „Tesna ko¾a“ uskoro kreæe sa snimanjem

Started by Bred, 03-09-2006, 19:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Pera Kralj postaje Dimitrije Pantiæ
Po ugledu na kultni serijal filmova „Tesna ko¾a“, uskoro kreæe snimanje nove domaæe serije „Stranka zdravog razuma“ za koju scenario pi¹e Sini¹a Paviæ. Serija je humoristièka, a njena radnja je sme¹tena u politièki ¾ivot Srbije.

U seriji koja æe se prikazivati na RTS-u igraæe veæina glumaca iz legendarne „Tesne ko¾e“. Lane Gutoviæ i u ovoj seriji tumaèiæe lik Sreæka ©ojiæa, a njegovog suparnika Mitu Pantiæa æe umesto Nikole Simiæa glumiti Petar Kralj. Mitinu ¾enu koju je igrala Ru¾ica Sokiæ glumiæe Ljiljana Dragutinoviæ, a jednu od uloga imaæe i Mina Lazareviæ.

- Pre nekoliko dana potpisala sam ugovor sa RTS-om u vezi sa serijom „Tesna ko¾a“ u kojoj mi je ponuðena zanimljiva uloga. Tekst je veæ na prvo èitanje sme¹an - bila je tajnovita Mina .

blic

Bred

Milan-Lane Gutoviæ se na male ekrane vraæa ulogom legendarnog ¹efa muækaro¹a

Igrati ©ojiæa je zadovoljstvo

Milan - Lane Gutoviæ, glumac koji se ve¹to krije iza ozbiljnog izraza lica i u isto vreme zasmejava do suza, uskoro æe se pojaviti na na¹im TV ekranima u ulozi legendarnog ©ojiæa iz kultnog serijala filmova „Tesna ko¾a“. Polovinom decembra æe na Prvom programu RTS-a poèeti emitovanje nove domaæe serije „Stranka zdravog razuma“, koja je uraðena po uzoru na „Tesnu ko¾u“.

- Igrati ulogu ©ojiæa za mene nikada nije bilo te¹ko. Bilo mi je zadovoljstvo. To se vidi na meni i u mojoj glumi. Nisam se muèio ni da odglumim ni da stvorim lik ©ojiæa - otkriva Lane Gutoviæ za „Blic“ i nastavlja: - Da budem iskren, vi¹e se muèim spremajuæi se u garderobi i ¹minkernici. Te¾e mi pada da istrpim dok mi nameste onu ©ojiæevu frizuru i nalepe brèiæe nego da nauèim tekst. A i ovaj tekst je lako zapamtiti, jer je logièan i prièa o politièkoj situaciji u na¹oj zemlji. Mogao bih jo¹ mnogo da prièam o ulozi, ali dr¾aæu se onog pravila da mi prièa bude kao ¾enska suknja. Dovoljno dugaèka da pokrije temu i dovoljno kratka da zaintrigira.

Kada smo kod sukanja... ©aljivi tekstovi o ¾enama za „Ne mo¾e da ¹kodi“ su uvredili mnoge dame.
- Nisam nikada prozivao ¾ene! Niti mi je to bio cilj. Èinjenica je da je centar mog ¾ivota - ¾ena. Ne ¾ena kao posebna ¾ena, nego ¾ensko uop¹te kao nezaobilazni deo ¾ivota. So ¾ivota! U svemu je krajnje ishodi¹te ¾ena. Ona je moja omiljena tema. Ne samo na sceni nego i u privatnom ¾ivotu. Mnogi su mislili da je ru¾no i mogli su da promene kanal. Meðutim, nisu ga menjali. „Ne mo¾e da ¹kodi“ bilo je gledanije od TV dnevnika i umelo je da izvuèe i osmeh.

Vi se, ipak, retko smejete?

- Retko, da. Moji neprijatelji bi vam najbolje objasnili moj karakter i moj ozbiljan izraz lica. Oni ka¾u da sam drkad¾ija.

A vi... Kako biste opisali sebe?
- Ne mogu da objasnim u par reèenica. Bili bi mi potrebni dani i dani da bih rekao ko sam. Ja sam kao i svaki èovek, jedan postupak koji je u jednom sluèaju dobar i pozitivan u drugom je gre¹ka. Najbitnije je u ¾ivotu odr¾ati neki nivo koji sebi zacrta¹ i ispod njega ni sluèajno ne treba iæi. A gore... Nebitno je koliko mo¾e¹ da se popne¹, samo da ne padne¹ ni¾e.

Da li ste se razoèarali u glumu?
- Posao glumca je sastavljen samo od razoèaranja. Za razoèaranje prvo treba biti neèim oèaran da bi mogao da se razoèara¹. Zbog toga se i ¾ivi.

Koja uloga vam se najvi¹e uklopila u karakter?
- Ne smem to da ka¾em. Ljudi bi to mogli pogre¹no da protumaèe. Najvi¹e mi se uklapaju uloge koje odgovaraju mom karakteru, ali ne mogu da ka¾em koje. Ima mnogo uloga koje smatram svojim liènim proma¹ajem, a te uloge se dopadaju ljudima. Da ne bi pogre¹no protumaèili i da ih ne bih razoèarao mnoge, neæu reæi koje su to uloge.

Milica Èule

Politièka tesna ko¾a
Serija „Stranka zdravog razuma“ Sini¹e Paviæa veran je nastavak legendarnog filma „Tesna ko¾a“ koji æe sredinom oktobra osvanuti na nacionalnoj televiziji.

Paviæevi junaci se u ovom serijalu okreæu politici kao poslednjem utoèi¹tu na putu od sreænih ljudi do boljeg ¾ivota.

Danas je politika postala deo svakodnevnog ¾ivota, a Sini¹a Paviæ je poku¹ao da na ¹aljiv naèin, kroz umetnièku slobodu prika¾e ovakvu situaciju u Srbiji.

- Serija æe po temetici i miljeu biti drugaèija od dosada¹njih koje su gledaoci imali prilike da vide - rekao je Paviæ na juèera¹njoj konferenciji za medije, dodajuæi da mu je glavni cilj bio da prika¾e malog èoveka u te¹kim vremenima. Planirano je 80 epizoda, a ove godine imaæemo priliku da pogledamo tridesetak.

M. R.

Spremam novog Pantiæa
Legendarni Petar Kralj igraæe Dimitrija - Mitu Pantiæa, jednog od glavnih junaka nove serije „Stranka zdravog razuma“ (nastavak „Tesne ko¾e“), koga je svojevremeno glumio Nikola Simiæ. Petar Kralj u seriji predstavlja ¾ivotnog gubitnika koji u ovim te¹kim vremenima poku¹ava da bude makar malo sreæan.

Preuzeli ste ulogu od Nikole Simiæa?
Niko ne uskaèe u tuðe odelo, tako da uloga nije preuzeta veæ Nikola ne mo¾e da glumi po¹to ima druge obaveze. Snima neku drugu seriju za Televiziju „Pink“.

Da li æe va¹ Pantiæ biti slièan onom iz filma?
- Ovo æe biti jedan potpuno drugaèiji Pantiæ od onog na koga ste navikli u „Tesnoj ko¾i“. Radi se i o promeni lika, a ne samo glumca.

Koliko se poistoveæujete sa likovima koje glumite?
- Sa svakim likom koji sam tumaèio imam neke sliènosti. Nikada ne bih igrao ulogu koja sa mnom nema nikakve dodirne taèke.

©ta ste jo¹ spremali ovoga leta?
- Pripremao sam jednu manju seriju - „Sakupljaè“, koja se sastoji od pet prièica. Prièice je u ¾anru fantastike pisao Zoran ®ivkoviæ, pisac koga veoma cenim. Uskoro æemo od toga praviti film koji æe sakupiti 12 prièa koliko ih i ima u Zoranovoj knjizi. Prikazivaæe se na Studiju B. Letos sam glumio u seriji „Sve je za ljude“ koja æe se krajem septembra prikazivati na „Pinku“. Pored toga, gostovao sam i na festivalima u Vrnjaèkoj Banji i Ni¹u, mada sam se, priznajem, malo i odmarao.

M. Radojkoviæ

blic