Novi preparat namenjen dijabetičarima

Started by PreparatDijabel, 07-07-2015, 13:41:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PreparatDijabel

Poštovani posetioci foruma,

Želim da Vas obavestim o novom, jedinstvenom proizvodu na našem tržištu, koji može značajno poboljšati kvalitet života pacijentima i koji odlaže nastanak komplikacija u šećernoj bolesti.
Poznato je da rizik od nastanka komplikacija zavisi od regulacije kretanja glukoze u krvi,ali i odredjene genetske karakteristike utiču na to da i pored dobre regulacije kod nekih ljudi se javljaju ranije a kod nekih kasnije.
U dijabetesu su naročito pogodjene ćelije u koje glukoza slobodno ulazi i bez prisustva insulina. To su ćelije glomerula bubrega, nervne ćelije, ćelije očnog sočiva. Zato i najčešće komplikacije jesu retinopatija, katarakta, neuropatija: bol, osećaj žarenja u ekstremitetima, vrtoglavica, dvostruko vidjenje. Nefropatija, moze da dovede do oštećenja bubrega. Takodje podložnost infekcijama i rizik od ateroskleroze su povećani. Zbog oštećenja ćelija organizam se nalazi u stanju povećanog oksidativnog stresa i stvaranja reaktivnih molekula slobodnih radikala.
Zbog svih ovih opasnosti treba u svoju osnovnu terapiju uvrstiti preparat kao što je DIJABEL, koii je moćan antioksidans, koji popravlja štetu koju glukoza čini ćelijama i čuva zdravlje na duže staze.

Šta sadrži DIJABEL?

Aktivni sastojci mg. u kapsuli  *PDU
Alfalipoinska kiselina (ALA) 90  90-270
Dihirokvercetin (DHQ) 30          30-90
Koenzim Q10 (Q 10) 30            30-90
C vitamin (C vitamin) 30            30-90
Ostalo: mikrokristalna celuloza, želatin, boje: titan- dioksid, gvožđe-oksid

Dihidrokvercetin spada u flavonoidne heterozide, biljne sastojke sa moćnim antioksidativnim dejstvom. On je efikasan neutralizator slobodnih oksidnih i superoksidnih radikala. Deluje protektivno na krvne sudove. Sprecava oksidaciju holesterola u njegov opasni oksidovani oblik koji je zaslužan za taloženje na zidu krvnog suda i otpočinjanje procesa ateroskleroze. Produžava efikasnost dejstva vitamina C na krvne sudove.
U dijabetesu, dihidrokvercetin sprečava vezivanje neutrofila za endotel krvnih sudova i samim tim onemogućavaju proinflamatornu reakciju. Na taj način štiti krvne sudove. U oku sprečava propadanje krvnih sudova retine , onemogućava nastajanje katarakte, tako sto čuva protein kristalin u očnom sočivu od smanjenja rastvorljivosti i nastajanja zamućenja. Brojna su i druga antialergijska, hepatoprotektivna, tromboliticka, antimikrobna, citostatska dejstva. Proucava se i prati njegovo dejstvo in a virus HIV-a.

Brojne uloge Vitamina C su dobro poznate :prevencija virusnih infekcija,i skraćivanje trajanje perioda infekcije. Uzimanje viših doza vitamina C može smanjiti rizik o nastajanja karcinoma i kardiovaskularnih bolesti. U Dijabelu značajna je kombinacija dihidrokvercetina i vitamina C,jer dihidrokvercetin povećava njegovu aktivnost, stimuliše regeneraciju aktivnog oblika vitamina C,i usporava njegovu eliminaciju iz organizma.

ALFA-LIPOINSKA KISELINA

Alfa-lipoinska kiselina je rastvorljiva i u vodi i u mastima i ima sposobnost da obnavlja antioksidanse u organizmu (vitamin C, vitamin E, glutation). Kada je otkrivena, proglašena je za vitamin, ali je naknadno ustanovljeno da se proizvodi u organizmu. Alfa-lipoinska kiselina je neizostavan sastojak u procesu oslobađanja energije u organizmu. Zahvaljujući antioksidativnom dejstvu štiti od nastanka oštećenja ćelija i tkiva. Neki naučnici nazivaju alfa-lipoinsku kiselinu idealnim antioksidansom, jer deluje i na slobodne radikale koji se rastvaraju u mastima i na one koji se rastvaraju u vodi. Lako ulazi u ćelije i transportuje se kroz ćelijske membrane. Takođe, vezuje i slobodne jone pa se koristi kod trovanja živom, olovom.
Koristi se kod dijabetesa, periferne polineuropatije (oboljenje perifernih nerava koje se karakteriše trnjenjem, grčevima, peckanjem), retinopatije (oštećenje očne strukture – retine), kardiomiopatije (oštećenje srčanog mišića), cerebralne ishemije (smanjena koncentracija kiseonika u mozgu), oboljenja srca i krvnih sudova (povećan nivo masti u krvi, ateroskleroza), trovanja metalima. Pošto se dobro usvaja i prolazi moždanu barijeru, koristi se i kod senilnosti, posle moždanog udara, kod Alchajmerove bolesti.


KOENZIM Q10

Koenzim Q10 je vitaminu slična supstanca koja se još naziva i ubihinon.Rastvorljiv je u mastima i prirodno se javlja u organizmu. Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti u radu srca.Koenzim Q10, pored zaštitnog efekta na srce i krvne sudove, povećava nivo energije i zaštitu perifernog i centralnog nervnog sistema
Sve naše ćelije sadrže Q10, koji je esencijalan za biohemijske i biološke procese i održavanje zdravlja. Njegov nedostatak vodi poremećaju energetske ravnoteže i različitim funkcionalnim poremećajima. Ovi poremećaji se javljaju već pri sniženju koncentracije koenzima Q10 za 25%. Manjak koenzima Q10 vodi slabljenju srčanog mišića, hipertenziji i mnogim drugim bolestima. Koenzim Q10 je poznat i kao ubihinon. Postoji deset vrsta koenzima Q, ali je samo Q10 prisutan u ljudskom telu. Do 30. godine starosti organizam ga proizvodi u dovoljnoj količini. Pošto se produkcija koenzima Q10 smanjuje sa starenjem (direktno proporcionalno), neophodno da se unositi putem hrane ili dodataka ishrani.
Pacijenti koji boluju od različitih oboljenja srca (npr. kardiomiopatije) imaju male šanse da prežive duže od 5 godina, osim ako se ne podvrgnu veoma skupoj operaciji transplantacije srca. Sada postoji i drugo rešenje. Brojni međunarodni istraživači potvrdili su blagotvornost i mogućnost nesmetanog korišćenja koenzima Q10 kao izuzetnog dodatka ishrani. Istraživanja su pokazala veliki značaj koenzima Q10 u tretiranju visokog krvnog pritiska, zatim, štiti želudac i dvanaestoplačno crevo i može da učestvuje u zarastanju čira na dvanaestoplačnom crevu. Druga istraživanja su ukazala na dejstvo koenzima Q10 u tretiranju raznih alergija, astme i respiratornih bolesti, zatim u tretiranju nekih degenerativnih oboljenja nervnog sistema (Alchajmerova bolest, multipla skleroza i sl.), pa i u nekim oblicima šizofrenije. Dobri rezultati se postižu primenom koenzima Q10 u usporavanju starenja i u tretmanu gojaznosti, kandidijaze (infekcija gljivicom Candida albicans), bolesti desni i njihove atrofije, te šećerne bolesti. Na kraju, ne treba zaboraviti da koenzim Q10 može da bude izuzetno važan u tretmanu AIDS-a i jačanju imunog sistema. AIDS Weekly je krajem 1994. godine izvestio da proces programirane smrti ćelija (apoptoze), povezan sa degenerativnim bolestima i AIDS-om, može biti inhibiran koenzimom Q10. Prirodni izvori koenzima Q10 su skuša, losos, sardina, goveđe srce i jetra. Sporedni efekti koenzima Q10 ne postoje.
Blagotvorno dejstvo koenzima Q10 se najčešće postepeno javlja, tako da je ponekad potrebno da protekne i nekoliko sedmica korišćenja kako bi se ono osetilo. Ukoliko neko oseti povoljno dejstvo tretmana znatno ranije, već posle nekoliko dana od početka uzimanja, to ukazuje da je deficit koenzima Q10 u organizmu bio veoma izražen. Po postizanju zadovoljavajućeg nivoa energije u organizmu, preporučuje se uzimanje koenzima Q10 u količini od 10-30 mg dnevno, kako bi se sprečilo da ponovo dođe do deficita.
Trudnice i dojilje bi trebalo da kontaktiraju svog lekara pre početka korišćenja koenzima Q10.

Za dodatne informacije obratite se firmi Telemedicina d.o.o. na e-mail: [email protected] ili [email protected]