Organska hemija I (+ predavanja iz II semestra)

Started by nasty girl, 25-05-2006, 11:11:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoe

Оооо како је сјадаааак!!! :happy:

zmajic

Hvala, hvala!  :happy: :happy:
Kad god vidi da preterujem sa ucenjem, on se opruzi i ne da mi da radim vise.  :lol:
Tako je i sa organskom bilo!

Maza15

Mnogo je sladak, imam i ja macu ali je mala i nije rasna(na slici), a ova je bas lepa, jer neka rasa u pitanju?
I da jel za organsku pomazu testovi iz prethodnih godina?Jel se ponavljaju pitanja?

yeca

mogu da se ponove ali ne obavezno!!
ponavljaju se samo neka pitanja, nikako celi testovi...
bar je tako bilo preee 2 godine

zmajic

Neki je mesanac! Nismo sigurni, mada nam je veterinar rekao da ima odlika egipatskih macaka ukrstene sa domacim!!
Polozila sam danas organsku.  :loptica :loptica :loptica :loptica
Veruj mi dok ne prodjes ranije rokove neces biti upucena u stvari na koje treba da obratis paznju. OBAVEZNO ih uradi. Zna da ponovi funkcionalne grupe. Cesto daje kiselost i baznost! Sad je bilo dva zadatka sa pod a i b. Rezonanciju morate da znate, nece da pusti ljude ukoliko se to ne zna. To nam je ona rekla u aprilskom roku. Ako vam treba ja imam januarki, aprilski i junski rok!! Imam i ranije rokove, ali je ove ona sastavljla. Videcu da ih skeniram, pa cu ih postaviti na forum.

Maza15

Jecca

Ljudi kazite mi odakle je najbolje spremati organsku?Volhard,skripte i raniji testovi ili nesto trece?

zoe

Vec smo o tome pisali ali evo ponovo... Moje isustvo: Ucila iz skripti sto je neko isao na privatne casove, malo dopunila sa predavanja (moras da proveris da li na predavanjima ima nesto sto nema u skriptama), Volharda sam otvorila samo da bih citala zanimljivosti koje su na kraju poglavlja (tipa, ako trljas noge belim lukom, za neko vreme ce ti smrdeti iz usta :K).
OBAVEZNO radi testove iz ranijih rokova, jer cak i ako se pitanja ne ponavljaju, vidis formu testa i skapiras sta je poenta. Ovo shvati ozbiljno, jer ja kad sam spremala i kad sam sve naucila i sela da radim prvi test, uspela sam da odradim 50%. Ali nemoj da brines, sve se uvezba. Organska je meni bila bas lepa za spremanje. Necu da budem prepotentna, ali dokaz da ovaj sistem funkcionise je da sam dobila 9 na pismenom.
SRECNO!!!

zivanshe

toplo preporuchujem sistematsko radjenje vezbanja i zadataka iz Volhardta!! :)

jer ako znash da baratash osnovnim principima organske hemije, ako su ti u malom prstu to jest, ne morash da brinesh chak ni o organskoj 2, uvek cesh moci da se snadjesh i da reshish svaki problem. :)

zmajic

Ja iskreno Volharta nisam ni pipnula. Imala sam sve tri knjige(Noler, Morison i Boyd i Volhard), samo sam Morisonu gledala neke stvari koje mi nisu bile jasne. Ucila sam isljucivo sa njenih predavanja i  ponesto iz Sandine skripte, i sve zadatke sam radila redom. Odakle god sam mogla. Samo bez bubanja i polozicete. Srecno... :loptica

Jecca

Jel prodaje neko Sandinu skriptu i testove od prethodnih godina?

marer_86

ej ima li ko Sandinu skriptu da mi da na kopiranje hitno!!
cuo sam da je jako jako dobra!!

Daca

A kakva je uopste ta Sandina skripta?Da li je to isto kao i predavanja,samo manje konfuzno :lol2: ili su to samo zadaci?Ja sam nabavila gomilu zadataka od drugarice koja je prosle godine polagala,za koje mi je rekla da su radjeni na privatnim casovima kod Sande.JE L' TO-TO? :roll:

Coolgemini

ma to ti je mix njenih predavanja sa privatnih casova i neki njeni zadaci koja je ona davali skupljeni na gomilu....Mislim da ta skripta uopste nije pouzdana i da se ne treba totalno oslanjati na nju... :/...meni bar nije pomogla u jednom roku,ali kad sam je pomesao sa Zoraninim predavanjima bilo je ok...zato je moj savet za organsku jedan da pomesate sve zivo.Prednost dajte predavanjima i Volhardu,a Sanda nek vam dodje kao alternativa :wink:

Daca

Izgleda da je to ono sto ja imam!
Hvala ti puno Coolgemini! :loptica