Organska hemija I (+ predavanja iz II semestra)

Started by nasty girl, 25-05-2006, 11:11:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Coolgemini

Sirena

Ako ja polozim pismeni iz organske 1 sad u septembru ( tj.kad polozim....bas sam optimista :-) ) i ako padnem usmeni....da li u oktobru polazem samo usmeni? Do kada mi vazi taj polozeni pismeni?

Coolgemini

naravno da mozes da polazes usmeni u oktobru...nakon polozenog pismenog,mozes da izlazis na usmeni u sledeca tri roka..ali toliko traje vaznost pismenog ispita.. :wink:

marer_86

ksenija je li mozes opet da okacis fajlove na net?? ako nije problem jer oni sto su pr okaceni ne mogu vise da se skinu!!
ej da moze li neko da  mi kaze od koje goidne zorana predaje na faksu?? to me interesuje zbog testova- da znam koje da gledam tj koje je ona sastavljala!!
p.s. ima li ko testove iz 2005 i 2006 godine da mi da???

Sirena

oni silni mehanizmi....moraju li svi da se uce??? na sta najvise da se obrati paznja???

nasty girl

naravno da moraju, obrati paznju na induktivni i rezonantni efekat...

zoe

Ne samo sto treba da se obrati paznja na I i R nego je to osnova za razumevanje organske hemije uopste! Obavezno uci mehanizme! Sa razumevanjem, ni u ludilu napamet! Pogotovu sto ce ti trebati i za org II.

Sirena

Moze li bar nesto malo da se preskoci :-)
Koje je poslednje predavanje iz org.1???

Coolgemini

Moj ti je savet da nista ne preskocis...Gradivo je potpuno neozvesno i nikad nisi sigurna sta moze da ti padne da uradis...Zato se potrudi da sve reakcije i glavne mehanizme sto bolje skapiras i savladas,kao neke bitne teorijske cinjenice :wink:

Sirena

Hoce li mi neko reci koja predavanja idu posle alkohola ??????

Bred

Nema preskakanja, SVE mora (uh, al sam strog  ) Imajte na umu da je organska 1 shasha u odnosu na organsku 2.

marer_86

mislis organsku 2!!! :wink:

Bred-da, hvala  :ninja:

Ksenija

mora sve iz razloga sto su skoro sva pitanja takva da te proseta kroz celo gradivo!!

lukavo  :hm

Al-Jasmina

Ja sam nabavila u RC sledeca predavanja

Alkohole
Aldehide i ketone
Amine
Aromaticnost
Dikarbonile
Halogen alkane
Etre i fenole
Karboxilne kiseline
i Ugljene hidrate 1