Organska hemija I

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 20:38:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pipi_duga_carapa

hm ... meni to zvuci vise kao ono sto ti svaki profesor kaze na takvo pitanje, u fazonu da bi razumeo novo moras znati staro?
i iz neorganske kada pitas, kazu da ti opsta treba i na usmenom napr. da mogu da te pitaju hidrolizu nekog jedinjenja, a hidroliza se radi u opstoj ...
tako da ...
ne znam ...

Brian_May

Pa ..... sta pametnije da kazem, sve ste rekli... ali da treba verujte da treba, bolje pregledavajte staro, pogotovo opstu, provlacice vam se mnoooogo kasnije! organska tekkk..

hulio_salinas

ma bre, kako ste vi, tako cemo i mi... nema sad kukanja... nadali smo se da ce novi program doneti nesto dobro studentima, ali ta ideja (=nada) tek treba da zazivi u bliskoj ili dalekoj buducnosti...

Dukica

e,verovatno sam postavila pitanje na pogresnoj strani,pa evo i ovdI da ga ponovim-kakav je taj kolokvijum iz organske i jel ima neko neke testove? pitala me brucoskinja ciji sam student-mentor,pa ne znam bas mnogo da joj kazem,a ona jos nije u fazonu foruma i tako to...

hulio_salinas

kolokvijum iz organske ce biti posle ispita (koji su 20-25.11.)

Ili ce biti iste nedelje kad i neorganska (prve nedelje posle ispita) ili ce biti nedelju dana kasnije.

neki su radili testove i do njih je veoma lako doci... vec je pola studenata kopiralo te testove...

Dukica

to su testovi koje vam je Zorana davala? mislila sam da ima nesto vise...te testove je dobila,al reko' mozda ima nekih drugih...ok,fala...

hulio_salinas

da, to su ti testovi... nista drugo nije ni pominjala ni davala...

pomenula je jos samo da cemo vezbati za taj kolokvijum... ali ne znam tacno kada ce to biti...

toliko od mene...

8)

lycos

ma,ta organska,molim boga za 6!!

pipi_duga_carapa

(8 naravno da ce nam trebati 'farmacija je primenjena hemija' (8

joj ne znam sta da radim ... da li organsku da spremam za januar (kao najbolje da otkacim najtezi predmet prvo) ili da spremam lakse predmete, a nju za kraj ... mislim, sta ako je ne dam, onda mi sve propada ... a ako je ostavim za kraj opet ... i tako u krug ...
nekako sam pre za prvu varijantu da pokusam nju prvo da dam ... ?:

i zaista ne znam kako cemo se mi snaci u II semestru ... necu ni da razmisljam ...

Vampire 666

nepisano pravilo kaze da se uvek daju laksi ispiti...organska je svakako poslednji predmet koji treba dati u prvoj...

nasty girl

Quote from: Vampire 666 on 05-11-2006, 07:11:37
nepisano pravilo kaze da se uvek daju laksi ispiti...organska je svakako poslednji predmet koji treba dati u prvoj...

ucite oragansku...pogotovo zato sto u drugom  semestru dobijate organsku II, i onda ce vam biti mnogo teze...sa dve organske hemije....

hulio_salinas

ja, Boga mi, dajem organsku odmah u januaru... ispravka: ne dajem, nego izlazim na ispit pa sta bude... pa ne mogu zbog straha od nekog predmeta da budem veciti student... odmah brate izadjes, pa da vidis na cemu si.. nema odlaganja...

8)

pa sta bude neka bude...

whatever

Ja sada nesto ne razumem (opet, vidim da ce me ovde prekrstiti u Zbunjenog  :wink:), ako ne damo Organsku I u januaru da li to znaci da ne mozemo da slusamo Organsku II (jer stoji da je uslov Organska I) ili da ne mozemo da polazemo Organsku II dok ne polozimo Orgnasku I. Mozda je ovo nekima a case of pointing out the obvious, ali nije bas jasno formulisano...  :hm

nasty girl

moras da polozis organsku I, da bi polagao organsku II....obrnuto nikako ne moze....

pipi_duga_carapa

@ Vampire_666 - pa znam ... ali nekako se plasim da je ostavim za kraj ...

@ nasty_girl - hm ... pa jeste ... a i ako je ne damo, ostaju nam obe za drugi semestar ... ali dobro, mozemo onda da kazemo da smo barem probali (8

@ hulio_salinas - ali se plasim da nista drugo necu spremiti ni dati zbog organske, a na kraju i mozda ni nju ne dam ... zato ...

@whatever - to je valjda uslov samo za polaganje (kao sto nasty rece), ne za slusanje predmeta (;