Biologija sa humanom genetikom

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 20:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Pedja

Ja neka pitanja sa testa ne znam da resim ni uz pomoc knjige  :hmm   :ninja:

lane

Ni ja!!!
Èini mi se da ba¹ dosta obraæaju pa¾nju na sitnice i to daju u pitanjima... :roll:

lycos

nemojte da me plasite?

==========

evo ovako ljudi-obratite paznju na transkripciju,translokacije i vezivno tkivo.tu je bilo problema kod nekix grupa.srecno

ja sam imao interfazno jedro i epitelno tkivo-crevo

lane

E, Lycos, ¹ta ka¾u drugi?
Je l' su svi uspeli da prepoznaju preparat?
Ne¹to sam èula da kao odmah pregledaju kolokvijum (èim preda¹) i ka¾u ti ¹ta si uradio... Da li je to taèno?
Ja ne verujem...

mina_v

Je l` istina da ako samo prepoznas preparate, prolazis?

lycos

pa nisam bas siguran -one kazu da moras kao bar jos par recenica da napises..

-lane- meni nisu pregledale odmax..sto se drugix tice-neki su se zalili,neki su izasli nasmejani

whatever

Ne pregledaju odmah. Rezultati ce biti u ponedeljak, 29.01.2007.

cvetulence

Ja sam imala; oznaèiti preparat nervne æelije.Tako mi je glasilo drugo pitanje. A prvo je bio zadatak. :roll:

lane

E, to je super!
Bar ti u pitanju ka¾u ne¹to i time ti suze izbor ("oznaèiti preparat nervnog tkiva")!

hulio_salinas

Cuo sam da je jedna devojka imala: "Odrediti vrstu misicnog tkiva."
Dakle - izgleda da u pitanju ima sugestije.   :wink:

zabica

s obzirom da smo na nekim preparatima gledali po dve, tri razlicite stvari, rekle su da nam u pitanju tacno stoji sta treba da napisemo!
transkripcija je obavezna svi su je imali!!!

p.s. u svakom pitanju postoji recenica tipa "prepisivanje molekula trnk vrsi se na..." pa mozete da iskoristite to u tekstu koji pisete  :lol3:

8)

Phenomenon

Ja sam imao pitanje pod rednim brojem 5. Koren luka i krvni sud.
U pitanju ti nagoveste koji je preparat. Npr. kod mene je bilo, odrediti koje vrsta vezivnog tkiva je na preparatu.

Krvni sud se lako prepoznaje, recice da je u pitanju vezivno tkivo, a golim okom se vidi crveni kruzic na preparatu, tako da ne mozes da promasis.

lane

To dosta poma¾e...
Ja sam prvo mislila da prvo dobije¹ samo preparat, vidi¹ ga i prepozna¹ ¹ta je, ka¾e¹ to njima, pa ako si pogodio dobije¹ pitanje u vezi sa tim.
Hvala Bogu da nije tako!  :loptica

Pedja

Quote from: Phenomenon on 23-01-2007, 12:44:04
Ja sam imao pitanje pod rednim brojem 5. Koren luka i krvni sud.
U pitanju ti nagoveste koji je preparat. Npr. kod mene je bilo, odrediti koje vrsta vezivnog tkiva je na preparatu.

Krvni sud se lako prepoznaje, recice da je u pitanju vezivno tkivo, a golim okom se vidi crveni kruzic na preparatu, tako da ne mozes da promasis.

I ja imao isto broj 5 ali mi nisu usti preparati ,ali to valjda menjaju   :ninja:

Zamalo da me izbaci sa testa  .blah.

lane

Peða, zamalo da te izbaci sa testa?! Pa ¹ta si radio, majke ti?

Dr¾im nam palèeve da se ispit iz biologije pomeri za koji dan...  :wink: