Literatura - Prva godina (Bolonjski program)

Started by hulio_salinas, 05-10-2006, 21:08:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

zoe

:OFF Bred, sad sam ponosna sto si me uramio :stid:

Neko je pitao koliko kosta Volhard...kopija u skriptarnici je vise od 1000 dindzi, a original koji toplo preporucujem potrazite na Sajmu knjiga kao sto marer rece... Pitajte i profesorku za tu knjigu. Mojoj generaciji je ona nudila povoljnije (5700din, a u regularnoj prodaji je bilo oko 7000). Istina, knjiga je tada tek izasla a profesorka je recezent iste pa je mozda imala priliku... Ipak vi nju pitajte, ne moze da skodi! :wink:

Vampire 666

na sajmu je prosle godine mogao da se nadje od 6300 do 6900...ja sam platio 6800...po knjizarama ide do 7400...ma koliko kostao vredi imati original, jer ce vam razjasniti sve nedoumice u vezi sa organskom hemijom(skoro sve...npr. nigde nisu spomenuti mezomeri..)

Bred

ne bih vam preporucio da bacate pare na volharda

zoe

knjiga nije neophodna, ali kao sto u kuci imate poneku enciklopediju i Vujakliju, nije lose imati i ovu knjigu...

Vampire 666

Quote from: zoe on 06-10-2006, 23:12:03
knjiga nije neophodna, ali kao sto u kuci imate poneku enciklopediju i Vujakliju, nije lose imati i ovu knjigu...

da...dodje mu ko biblija organske hemije...

johny cage

Idite na predavanja iz organske i bice vam lako. Resavajte svaki domaci koji vam prof. da. Mozete potraziti volharda i ostale knjige u citaonici, potrebne su vam samo u izuzetnim slucajevima. Ucite je iz zadovoljstva, jer je drugacije nemoguce.
:/

nasty girl

Quote from: Bred on 06-10-2006, 23:04:23

ni ja ne bih preprucila bacanje para na volharda...kanjiga vam ne treba uopste....

AquArius

Ovo nije direktno vezano za literaturu, vec je malo drugaciji savet.

Kako znate i umete iskopajte osobu sa kojom mozete da ucite.
Blisku po inteligenciji, afinitetima, sa sllicnim rasporedom vremena.
Verujte mi, tesko jeste, sve je novo, ali ako se potrudite - to ce vam biti nesto najbolje sto ste mogli da uradite.
Cak i ako mislite da ne biste mogli da ucite sa nekim!

Sto se tice literature, ostavljam mladjim kolegama da preporucuju literaturu, mada se dosta toga verovatno nije promenilo.

pipi_duga_carapa

Sa teme 'organska hemija I'
@marer_86 - ok (; hvala (;
@zoe - hvala i tebi (; (posto je ista tema razgovora (8 )

Sa teme 'opsta i neorganska hemija'
@lycos - opsta hemija 1 nije mnogo skupa ... ja sam mislila da se prica o onoj drugoj knjizi 'opsta i neorganska' (;

sa ove teme
@nasti_girl i Bred - zasto ne bi? roll ... ja se slazem sa Vampire_666 i zoe ...
kako nam ne treba? mozda ne treba da bih polozila ispit ... ali takva knjiga nikako nije za zaobilazenje ili bacanje (para) ...

Bred

jeste. imas kasnije strucnih predmeta za koje ce ti npr bas trebati knjiga iako je skupa. volhard ti treba samo ako hoces da upises postdiplomske na organskoj :roll:

pipi_duga_carapa

pa nikad se ne zna (:
salim se (:
ne znam ... videcu (; hvala na savetima u svakom slucaju (; ja nisam sigurna ni da li bi moji hteli da mi daju pare za Volharda (mislim verovatno bi mi dali ...) ... razmislicu jos malo ... ali ipak smatram knjigu korisnom (:
da ... mogu samo da zamislim koliko kostaju knjige na visim godinama ...

darusaz

Из органске хемије ниједна књига није намењена конкретно нама, а Волхард је заиста бацање новца. Чак ни Славка Павлов за хетероцикличну хемију (органска 2) је далеко од добре књиге иако је писана за нас.  >:D  :K

Па не стварно. Могуће да су енглеске књиге ("Дата статус" нема ни једну уколико не грешим) које је препоручио доцент Савић (предаје органску 2) задовољавајуће решење.

А Волхард, Морисон/Бојд и остало..... маните се тога.

Општа и неорганска хемија, таква каква је има литературу конкретно за нас. И о томе су други већ и писали.

Математика има књигу, писао је покојни доајен наше математичке струке и наш професор, Кечкић заједно са професорком Никчевић. Па ипак, основа успешног савлађивања усменог испита из математике јесте редовно похађање наставе (вама бруцошима је сада то обавеза, за разлику од нас, мада ако ћете искрено предавања из математике су и раније била обавезна) и учење и понављање градива у року од наредних 24 сата. Верујте тако ћете математику научити са разумевањем и лакоћом, а не напамет (што чини ми се ради добар део људи, извињавам се ако грешим).

Језик - литературу, скрипте или шта год, имају већ сами предавачи. Немојте унапред да се залећете и купујете све и свашта код "бркатог чике" у скриптарници.

Биологија има књига од Биљане Потпаревић плус чујем да је Ђелић издао и нешто своје. Ваљда је то то.

hulio_salinas

Brian_May

Quote from: Bred on 06-10-2006, 23:04:23

Mislim da gresis. Kupovina Volharda jedna je od mojih najboljih investicija, i nikako se ne kajem, jer ce ta knjiga zatrebati i nakon zavrsenih studija, ona je bre Yahoo organske hemije(da malo parafraziram Vampire-a)! Svakako da su i predavanja presudna, ja sam bio na svim predavanjima tako da je cak i dobra sveska najbolja skripta, meni je mnooogo pomogla u savladavanju ovog predmeta i pomogla da ne lutam mnogo po volhardu, pa me je lisila trosenja vremena...a i zivaca. 

Brucosi, puno srece sa ovim predmetom!!!