Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 12:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vlada89

Pa meni je malo glupo,da neko sa 59 i neko sa 40 ima isti tretman.. :nene:

Sole

a po meni je jos gluplje da rektor lepo kaze da ce ove godine uslov za budzet biti 40, sledece 50, a one tamo 60 jer se svakom godino ocekuje bolje prilagodjavanje Bolonji.
to je po meni  najpostenije jer zasto bih ja sad, ako mi ostane 1-2 ispita morala da padnem na samofinansiranje???
nigde jos nije postojao uslov za samofinansiranje, cist bezobrazluk. :nonono:

studentima se prvo kaze jedno, pa drugo, taman se opustimo, kad ono opet nesto trece, a studenti su tu samo da aminuju na sve, iako im to ne odgovara.

Pedja

Уопште ми се ово не свиђа.
Да ли знате колико има студената који нису очистили годину? И ко им гарантује да ће дати све,тј шта ако има остане 1 или 2 испита?

_sanja_

to vazi za vas koji sada treba da upisete drugu godinu? da li ce tako biti i za nas koji smo sada prva?

josefina87

@_sanja_
ko zna...zavisiæe ponovo od toga kako se budete pokazali..tj. isto kao i nama od broja studenata sa oèi¹æenom godinom!
**
ba¹ me je zbunilo sve ovo..do juèe su svi prièali da æe biti uslova..sva¹ta!
najveæi problem je sada ¹to æe se ti preostali ispiti polagati pod velikim pritiskom..stra¹no! :roll:

shiky

Josy,tebi je ionako svejedno  :cvet
Cekaj,ovako je bilo pre nego sto se uslov uopste pominjao...Po Statutu BU,pre uslova,je bilo da ti treba 37 bodova da bi upisao sledecu godinu,ali kao samofinansirajuci..a da bi ostao na budzetu potrebna ti je cista godina..tako da ne vidim foru sa olaksicom...

A bilo je za ocekivati da ce cekati da vide kakva je prolaznost sad,zato se niko nista ne izjasnjava konkretno...tako sam i pretpostavljala..

Bred

znajuci nas fax i proracunatost sa finansijske strane, uoste ne sumnjam da ce biti onako kako je hulio rekao.
Dakle potrudite se da date sve sto vam je ostalo, ipak imate vremena jos da to odradite.  :wink:

hulio_salinas

Ljudi, da se razumemo nesto: niko sa naseg fakulteta nikada nije rekao da ce uslova zvanicno biti. Od pocetka su govorili da ce uslova VEROVATNO biti ako prolaznost studenata bude bila mala. I ja sam vam skretao paznju da to ne uzimate zdravo za gotovo.

Kao sto je tada bilo VEROVATNO "DA", tako je i sada VEROVATNO "NE". Problem je sto je neko rekao da ce uslova biti ako situacija bude bila losa, a svi su odmah prihvatili kao da je stvar resena.

Nemojte sada da pravite dramu, jer smo (predstavnici) sve vreme govorili da to ne shvatate olako. Najveci problem je bio taj sto je rektor usmeno rekao ono sto je rekao, ali to nigde niko nije napisao. Cak ni u zapisniku se to nije naslo. Nas fakultet je sve vreme cekao zvancnu potvrdu iz rektorata, koja nije dosla. Sada ce doci dopis iz rektorata u vidu preporuke-saveta, a nas fakultet sam odlucuje (kao i svi ostali). Odlucice na osnovu statistike...

Jos jednom vam kazem - ne obazirite se na ovo. Gruvajte sa ucenjem i ne klonite duhom.

Nema nam druge...

liki

Hulio, postoji li neka mogucnost da nam dozvole bar jedan ili dva ispita da se prenesu, a da se ostane na budzetu?

Bojana 153

Da li student koji sada upise drugu godinu kao samofinansirajuci student
ima sansu da trecu godinu studira o trosku budzeta, ako ocisti celu drugu godinu?
Ili vazi da ako se jednom "padne" na samofinansiranje, zauvek se ostaje na tome?

Ljudi, pokusajte da ne razmisljate puno o ovome, vec se maximalno skoncentrisite
na ciscenje godine! Zelim vam svu srecu!!!

zabica

@liki tvoje pitanje je nepotrebno ako procitas onaj prvi post koji je Hulio napisao... To bi onda automatski znacilo uslov, jedan/dva ispita. Jos nista nije zvanicno, pa ni o ovome ne mozemo govoriti. Kad prodje rok sabrace se sve, pa na onovu prolaznosti, kao sto Hulio vec rece.

Sole

i mene zanima ovo za samifinansiranje, posto sam i ja cula da kad se jednom padne sa budzeta ne moze vise da se vrati.

whatever

Па, у Закону пише да самофинансирајући студент који током једне школске године сакупи 60 поена из студијског плана за ту годину (практично, ако очисти ту целу годину) има право да пређе на буџетски начин финансирања али онда стоји нека `ограда` која се тиче извесне квоте... Тако да, теоријски је веома могуће да се неко врати на буџет, али опет, највише зависи од Факултета... То је опет ако сам ја добро скапирао  :roll:

zabica

Quote from: whatever on 05-09-2007, 14:00:52
Па, у Закону пише да самофинансирајући студент који током једне школске године сакупи 60 поена из студијског плана за ту годину (практично, ако очисти ту целу годину) има право да пређе на буџетски начин финансирања али онда стоји нека `ограда` која се тиче извесне квоте... Тако да, теоријски је веома могуће да се неко врати на буџет, али опет, највише зависи од Факултета... То је опет ако сам ја добро скапирао  :roll:

kao i obicno...nista se nece znati dok ne dodje do konkretne situacije :ball2:

lane

Уф, сада је притисак много већи... a005
Не треба да нам дају два испита да пренесемо, ако им је то много, али бар један! :roll:
Стварно је безвезе да неко ко је положио 13 од 14 испита падне на самофинансирање... :roll: