Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 06:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pedja

Tesko nama nocu na faxu...
Ujutru spremis sendvice i flasicu vode i ides na fax  .blah.

hulio_salinas

Uh. Koliko puta smo ponovili ovde da smo probna generacija. Jednostavno moramo izdrzati kako znamo i umemo!

Ljudi, svima nama je tesko, ali necemo nista postici ako samo kukamo i placemo. Moramo zajedno izdrzati. Danas na sastanku su u jednom trenutku rekli da cemo doziveti neverovatno olaksanje kada budemo dosli u drugu godinu. Odmah sam se zapitao kako cemo preci u drugu godinu.

Ne znam sta da vam kazem, nisam pametan. Meni je isto toliko tesko koliko i vama.

whatever

Ma jasno da ce biti tesko, ali eto, ako malo prokukamo odma' je lakse  :> Ali 'ajde, preziveli su ljudi i gore stvari, prezivecemo i mi ovo, ali moja jedina zamerka je da ukoliko nam zaista bude toliko ispunjen raspored, da se nekako za sledecu generaciju (posto je to za nas SF) napravi da pre ili posle ispitnog roka imaju jednu nedelju odmora, cisto da se sete kako je to disati bez razmisljanja o faksu  :wink:

hulio_salinas

Auh. Vrlo tesko. Danas smo slusali raspored za drugi semestar i veruj mi da se profesori trkaju ko ce kad dati kolokvijum. Njima je vec frka nego nama da li stici da ispredaju. Zato i nema praznih nedelja, jer sve popunjeno do kraja.  :roll:

O tom - potom.

pipi_duga_carapa

e ljudi stvarno svaka cast za ovo za prvi semestar, nisam bila ni toliko svesna svega toga dok nisam procitala na gomili ;p

strava je sto ce nam unapred sve isplanirati i dati rasporede - da i mi i oni mozemo da se organizujemo (; to je super (:

olaksanje u drugoj godini? hm ... da ... (8

e da, zaboravih ...
ne videh da ovde negde pise, ali cuh kako su nam dali uslov? ?:

zabica

uslov - ne podtoji.
kratko i jasno, ovaj program je napravljen upravo iz tog razloga, da ne bi prenosili ispit jer je to samo medvedja usluga.
postoji sistem onih ESPB bodova i postoji jedna stvar koja jos nije utvrdjena - kada sakupis 60 tih poena prelazis u drugu godinu sa statusom finansiranja iz budzeta. ukoliko ostvaris minimum od 37 bodova mozes da predjes na drugu godinu sa statusom samofinansiranja kao i obaveznim predavanjima predmeta iz prve godine koji nisi polozio.
ovako je smisljeno u reformi koja je radjena u martu. da li ce ovako i ostati, ne znam...

Bred

da, sklepano je tako da se ocigledno u prvoj godini vrsi selekcija pa ko prezivi prvu, precice u drugu. :) Inace na vecini fakulteta je uobicajeno da je prva godina najteza a svaka sledeca sve laksa i laksa, smao je kod nas obrnuto :wall: za vas ce to valjda biti ispravljeno

lycos

Quote from: Bred on 06-02-2007, 03:07:12
da, sklepano je tako da se ocigledno u prvoj godini vrsi selekcija pa ko prezivi prvu, precice u drugu.

a prezivece trecina otprilike

jeca87

Na MB smeru, nece ni trecina...nazalost.

Gledam po sebi, za svaki sledeci kolokvijum (ispit) sve vise ucim. Ne daj Boze da se malo opustis-lose ti se pise!

zabica

tek ce vaj drugi semestar biti ubistvo!
nema opustanja! sve moramo odmah poceti da ucimo, i da uklopimo ove 'zaostale' predmete!
ljudi knjige u ruke :lol:

Pedja

Jos jedna zamerka!

Znaci moramo nekako da se izbrimo sa ovim potpisima i overom semestra. Na drugim fakultetima ljudi imaju nedelju predvidjenu za potpise i overu a kod nas se nista ne zna. Znaci imamo kolokvijume sve dok nam nije poceo raspust a za ''raspust'' koji treba da ucimo mi idemo da se zamlacujemo za potise po fakultetu . meni npr treba 1 sat vremena u oba smera i jos toliko na faxu. I jos ih boli uvo,nekad i ne dodju,ne daju rezultate kada zakazu,mislim stvarno neodgvorno. Ionako nemamo vremena za ucenje i kada bi sve bilo regularno a kamoli da se svaki dan vucem do fakulteta.

jeca87

Slazem se s tobom, Pedja! Zamisli tek kako je ljudima koji su jos dalje, moja najbolja drugarica je iz Sremcice, njoj je tek haos!

hulio_salinas

Ljudi, samo cu vam nesto reci:

Imamo privilegiju da na nasem fakultetu postoji odnos profesor-student. Za ovo su zasluzni Visnja, Pereca, Trinity, Stef i ostali koji su se borili za ovu nasu generaciu. Mozemo da pricamo sa profesorima i da im iznosimo svoje predloge, kritike itd. Mnogo toga se moze uraditi, a mnogo toga i ne moze. Predlazem vam da probate da se naviknete na sve ovo. Sve primedbe govorite svojim predstvavnicima, a oni ce sa tim raditi najbolje sto znaju. Ne brinite.

Ponavljam se - svima nama je tesko. Probajmo da napravimo (makar u glavi) da nam bude lakse!!

:cvet

pereca

Narode, jako je bitno da se problem resi cim se pojavi.
Zato, cim vam zapne vi nas zovite.
Ne sme se dozvoliti da cela generacija propadne, jer vecina problema sa prve godine ce se javljati i u kasnijim godinama.
Zato ih sada odmah treba resavati.

Nije sjajan reformisani program, nisu prosle sve stvari koje su studenti predlagali, ali ostaje sansa da ih ipak uvedemo u hodu jer ce se mnoge od njh pokazati kao neophodne.

Zato je jako bitna vasa aktivnost i brza reakcija.
Da li mogu na mail da dobijem raspored aktivnosti za naredni semestar sa satnicama?
Postoji zakonski limit za vreme provedeno na fakultetu, pa bih ja da to preracunam  :)

Pedja

Quote from: pereca on 06-02-2007, 12:23:51
Narode, jako je bitno da se problem resi cim se pojavi.
Zato, cim vam zapne vi nas zovite.
Ne sme se dozvoliti da cela generacija propadne, jer vecina problema sa prve godine ce se javljati i u kasnijim godinama.
Zato ih sada odmah treba resavati.

Nije sjajan reformisani program, nisu prosle sve stvari koje su studenti predlagali, ali ostaje sansa da ih ipak uvedemo u hodu jer ce se mnoge od njh pokazati kao neophodne.

Zato je jako bitna vasa aktivnost i brza reakcija.
Da li mogu na mail da dobijem raspored aktivnosti za naredni semestar sa satnicama?
Postoji zakonski limit za vreme provedeno na fakultetu, pa bih ja da to preracunam  :)
Jesi procitala moj post? U njemu jasno pise koji je problem a u vezi tog rasporeda za II semestar videcemo kada pocne isti.